Απλά κουίζ στο PowerPoint

Μάθετε να δημιουργείτε απλά κουίζ στο Microsoft PowerPoint

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι ώστε ένα κουίζ να ενισχύσει το powerpoint σας. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, δημιουργώντας ένα κουίζ σε οποιαδήποτε έκδοση του PowerPoint από το PowerPoint 97 είναι αρκετά εύκολο και διαισθητικό.

Σε αυτό το μικρό και εύκολο σεμινάριο, θα μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό κουίζ με πολλαπλές επιλογές απαντήσεων. Ναι, μπορείτε να δημιουργήσετε κουίζ με περισσότερες δυνατότητες χρησιμοποιώντας τον προγραμματισμό VBA στο PowerPoint ή τη λειτουργία Custom Shows, αλλά τώρα θα δημιουργήσουμε ένα απλό κουίζ που δεν απαιτεί επιπλέον προγραμματιστικές δεξιότητες.

Για να ξεκινήσετε με ένα κουίζ, προφανώς χρειάζεστε ερωτήσεις. Ακόμα κι αν δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό κουίζ στο PowerPoint, θα πρέπει ακόμα να εργαστείτε για την έρευνα και την κατάρτιση των καλύτερων ερωτήσεων που έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν το καλύτερο στο κοινό σας. Κάποιοι επιλέγουν ερωτήσεις που μπορούν να έχουν μόνο μία σωστή απάντηση. Πέντε ερωτήσεις είναι ένας καλός αριθμός για να ξεκινήσετε.

Τώρα, στο ερωτηματολόγιο δειγματοληψίας μας, κάθε ερώτηση θα απαιτήσει τρεις διαφάνειες - την διαφάνεια ερωτήσεων και τις σωστές και λανθασμένες διαφάνειες για κάθε ερώτηση. Χρησιμοποίησα επίσης πέντε εικόνες - μία ανά κάθε ερώτηση για να προσθέσω οπτικό περιεχόμενο και σχετικότητα με το κουίζ. Σε αυτό το δείγμα, τα γραφικά αποτελούσαν μέρος της παρουσίασης.

01 από 08

Δημιουργήστε μια νέα παρουσίαση.

Τίτλος Μόνο Διάταξη. Geetesh Bajaj

Ξεκινήστε το PowerPoint και δημιουργήστε ένα νέο. κενή παρουσίαση. Τοποθετήστε μια νέα διαφάνεια με τη διάταξη μόνο τίτλου .

02 από 08

Προσθέστε μια ερώτηση και μια φωτογραφία.

Η πρώτη σας ερώτηση. Geetesh Bajaj

Πληκτρολογήστε την ερώτησή σας στο σύμβολο κράτησης θέσης και εισαγάγετε μια εικόνα μέσα στη διαφάνεια.

03 του 08

Προσθέστε επιλογές απάντησης.

Προσθέστε πλαίσια κειμένου. Geetesh Bajaj

Τώρα, μπορείτε να προσθέσετε τρία ή περισσότερα πλαίσια κειμένου κάτω από την εικόνα ή οπουδήποτε αλλού στη διαφάνεια. Πληκτρολογήστε τις απαντήσεις. Μόνο μία από τις απαντήσεις πρέπει να είναι σωστή. βεβαιωθείτε ότι δεν παρέχετε κάποια δεύτερη απάντηση που να είναι σωστή ή και μερικώς σωστή για να αποφευχθεί η σύγχυση.

Μορφοποιήστε τα πλαίσια κειμένου με γεμίσματα, όπως απαιτείται. Μπορείτε επίσης να μορφοποιήσετε το χρώμα και τη γραμματοσειρά εάν χρειαστεί.

04 του 08

Δημιουργήστε μια σωστή διαφάνεια απαντήσεων.

Η σωστή διαφάνεια απάντησης. Geetesh Bajaj

Δημιουργήστε μια νέα διαφάνεια για τις σωστές απαντήσεις. Μπορείτε να αναφέρετε τη σωστή απάντηση σε αυτή τη "σωστή" διαφάνεια.

Παρέχετε επίσης ένα πλαίσιο κειμένου ή κάποια πλοήγηση που οδηγεί τους θεατές στην επόμενη διαφάνεια ερωτήσεων. Ναι, θα χρειαστεί να προσθέσετε μια υπερ-σύνδεση από το σύνδεσμο "Προχωρήστε" ή παρόμοιο σύνδεσμο (δείτε το στιγμιότυπο οθόνης). Θα διερευνήσουμε τη δημιουργία υπερσυνδέσμων μόλις δημιουργηθούν όλες οι διαφάνειες κουίζ.

05 του 08

Δημιουργήστε μια λάθος διαφάνεια απαντήσεων.

Λανθασμένη διαφάνεια απάντησης. Geetesh Bajaj

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια άλλη διαφάνεια για όσους έκαναν κλικ σε λάθος απαντήσεις στην αρχική διαφάνεια ερωτήσεων κουίζ.

Θυμηθείτε να δώσετε ένα πλαίσιο κειμένου ή κάποια πλοήγηση που οδηγεί τους θεατές να δοκιμάσουν να απαντήσουν ξανά (ή κάποια άλλη επιλογή). Θα χρειαστεί να προσθέσετε μια υπερ-σύνδεση από το "Δοκιμάστε ξανά" ή παρόμοιο σύνδεσμο (δείτε screenshot). Θα διερευνήσουμε τη δημιουργία υπερσυνδέσμων μόλις δημιουργηθούν όλες οι διαφάνειες κουίζ.

06 του 08

Προσθέστε υπερσυνδέσμους από τη διαφάνεια ερωτήσεων κουίζ.

Φέρτε Ρυθμίσεις ενέργειας. Geetesh Bajaj

Τώρα επιστρέψτε στη διαφάνεια ερωτήσεων (βλ. Βήμα 2 ) και επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου που περιέχει τη σωστή απάντηση. Πατήστε Ctrl + K (Windows) ή Cmd + K (Mac) για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις ενεργειών .

07 του 08

Σύνδεση με τη σωστή διαφάνεια απάντησης

Σύνδεση με τη σωστή διαφάνεια απάντησης. Geetesh Bajaj

Στην καρτέλα Ποντίκι κλικ στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις ενεργειών , ενεργοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο στην περιοχή Υπερσύνδεση σε περιοχή και επιλέξτε την επιλογή Slide ....

Στο παράθυρο διαλόγου που προκύπτει (το στιγμιότυπο οθόνης εμφανίζεται στο επόμενο βήμα 8 ), επιλέξτε την υπερσύνδεση στη σωστή διαφάνεια απαντήσεων που δημιουργήσαμε στο Βήμα 4 .

08 από 08

Αντιγράψτε αυτή τη διαδικασία για να δημιουργήσετε περισσότερες διαφάνειες κουίζ.

Σύνδεση με ένα συγχαρητήριο slide !. Geetesh Bajaj

Με τον ίδιο τρόπο, συνδέστε τα πεδία κειμένου με τις λανθασμένες απαντήσεις σε μια λανθασμένη διαφάνεια απαντήσεων που δημιουργήσαμε στο Βήμα 5 .

Τώρα δημιουργήστε τέσσερα παρόμοια σύνολα τριών διαφανειών με τις τέσσερις υπόλοιπες ερωτήσεις.

Για όλες τις "λάθος διαφάνειες απαντήσεων", σκεφτείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο πίσω στην πραγματική διαφάνεια ερωτήσεων, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να προσπαθήσουν να απαντήσουν ξανά στην ερώτηση ξανά.

Σε όλες τις "σωστές διαφάνειες απαντήσεων", δώστε ένα σύνδεσμο στην επόμενη ερώτηση.