Πώς να χρησιμοποιήσετε τον γονικό έλεγχο του Netflix

Όλοι αγαπούν το Netflix , εννοώ σοβαρά, υπάρχει πιθανώς κάποιος ηλίθιος εκεί έξω που τώρα παίρνει ή έχει ήδη πάρει ένα τατουάζ Netflix.

Αγαπάτε το Netflix, οι γονείς σας αγαπούν το Netflix και τα παιδιά σας πιθανώς αγαπούν και το Netflix. Είναι πανταχού παρόν, από το tablet σας, στο τηλέφωνό σας, στο σύστημα παιχνιδιών των παιδιών σας και φυσικά τώρα είναι ενσωματωμένο απευθείας σε τηλεοράσεις. Όταν θέλετε να δείτε κάτι οπουδήποτε και οποτεδήποτε, το "μεγάλο κόκκινο" σας περιμένει.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πιθανώς πολλά πράγματα στο Netflix που μπορεί να μην θέλετε να έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας. Τι μπορείτε να κάνετε ως γονέας για να κρατήσετε τα παιδιά σας μακριά από όλα τα πράγματα που τα μάτια και τα αυτιά τους δεν είναι έτοιμα να χειριστούν;

Οι γονικοί έλεγχοι του Netflix είναι αρκετά περιορισμένοι και ίσως δεν είναι τόσο ισχυροί όσο θα θέλατε να δείτε ως γονέας, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εφαρμόσετε κάποιο επίπεδο φιλτραρίσματος περιεχομένου.

Ποιο είδος γονικού ελέγχου Netflix είναι διαθέσιμο;

Φιλτράρισμα περιεχομένου επιπέδου "Maturity" της Netflix

Μία από τις βασικές μεθόδους της Netflix για την παροχή ορισμένου επιπέδου γονικού ελέγχου είναι η χρήση επιπέδων ωριμότητας για να καθορίσετε ποιο περιεχόμενο επιτρέπεται να βλέπει το παιδί σας. Τα προσφερόμενα επίπεδα ωριμότητας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Πώς μπορώ να ρυθμίσω το φίλτρο περιεχομένου Netflix του γονικού ελέγχου;

Μπορείτε να διαχειριστείτε τους ελέγχους επιπέδων ωριμότητας από τη σελίδα "Ο λογαριασμός σας" του ιστότοπου Netflix. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει μόνο με ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού από τον υπολογιστή σας (ή άλλη συμβατή συσκευή που επιτρέπει την πρόσβαση του προγράμματος περιήγησης σε όλες τις ρυθμίσεις στη σελίδα "Ο λογαριασμός σας"). Οι αλλαγές στις ρυθμίσεις που έγιναν εδώ θα εφαρμοστούν σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια λογαριασμού Netflix.

Για να ρυθμίσετε το φιλτράρισμα περιεχομένου σε επίπεδο λήξης στον λογαριασμό σας στο Netflix:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Netflix μέσω του προγράμματος περιήγησης Web του υπολογιστή σας.
  2. Μεταβείτε στη σελίδα "Ο λογαριασμός σας".
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία" στο προφίλ που θέλετε να ενεργοποιήσετε το φιλτράρισμα περιεχομένου.
  4. Επιλέξτε το υψηλότερο επίπεδο κατάλληλου για την ηλικία περιεχομένου που θέλετε να επιτρέψετε επιλέγοντας το κατάλληλο επίπεδο ωριμότητας από το αναπτυσσόμενο μενού.
  5. Εάν θέλετε να ορίσετε το προφίλ σε φιλικό προς το παιδί από προεπιλογή, σημειώστε το πλαίσιο ελέγχου "Αυτό είναι ένα προφίλ για παιδιά κάτω των 12 ετών" στην ενότητα "Διαχείριση Προφίλ" του λογαριασμού σας Netflix. Αυτή η ρύθμιση επίσης αποτρέπει τη δυνατότητα σύνδεσης του προφίλ Netflix στο Facebook.

Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε κάτι πέρα ​​από το επίπεδο ωριμότητας του συνδεδεμένου προφίλ, θα πρέπει να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού και να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα, επιλέγοντας το επίπεδο του περιεχομένου που θέλετε να επιτρέψετε.

Η γεωγραφική περιοχή σας θα έχει τα δικά της πρότυπα περιεχομένου, τα οποία θα πρέπει να αντιστοιχούν σε αυτό που προσφέρει η Netflix στην περιοχή σας. Ελέγξτε αυτόν τον ιστότοπο Wikipedia σχετικά με τα πρότυπα περιεχομένου ανά περιοχή για περισσότερες πληροφορίες.

Στη σελίδα βοήθειας γονικού ελέγχου, το Netflix αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 8 ώρες για να εφαρμοστούν οι αλλαγές στους γονικούς ελέγχους. Συστήνουν ότι εάν θέλετε να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία, αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό Netflix στη συσκευή που θέλετε να παρακολουθήσετε περιεχόμενο και, στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά.

Η γρήγορη και εύκολη μέθοδος γονικού ελέγχου

Εάν θέλετε μια μέθοδο σίγουρας πυρκαγιάς γονικού ελέγχου που δεν βασίζεται σε προφίλ και όρια περιεχομένου για να αποτρέψετε τα παιδιά σας από το να παρακολουθούν ακατάλληλο περιεχόμενο και δεν έχετε το χρόνο να μιλάτε με τα προφίλ, σκεφτείτε την επιλογή πυρηνικών: του Netflix στη συσκευή τους και να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης σε κάτι που δεν γνωρίζουν ήδη.

Η καταγραφή τους διασφαλίζει ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τίποτα καθόλου, μέχρι να τα συνδέσετε με μη αυτόματο τρόπο. Αν βρίσκεστε σε υπολογιστή, τότε ίσως χρειαστεί να διαγράψετε κρυφά τους κωδικούς πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν μπορούν να συνδεθούν ξανά με αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης.