Οι γονικοί έλεγχοι στο Internet ξεκινούν από τον δρομολογητή σας

Γονικός έλεγχος δρομολογητή για απογοητευμένους γονείς

Ως γονέας, εκτιμάτε το χρόνο σας και πιθανότατα δεν θέλετε να ξοδέψετε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο που πηγαίνει σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με το διαδίκτυο του παιδιού σας για να εφαρμόσετε τους γονικούς ελέγχους. Θα μπορούσε να πάρει για πάντα, ειδικά αν το παιδί σας έχει κινητό τηλέφωνο, iPad, iPod touch, Nintendo DS, Kindle, και ούτω καθεξής.

Όταν αποκλείετε έναν ιστότοπο στο δρομολογητή , το μπλοκ είναι σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεσματικό σε όλες τις συσκευές του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας. Εάν μπορείτε να αποκλείσετε επιτυχώς την πρόσβαση σε έναν ιστότοπο όπως το YouTube, για παράδειγμα, στο επίπεδο του δρομολογητή , τότε είναι αποκλεισμένη σε όλες τις συσκευές στο σπίτι, ανεξάρτητα από το ποιο πρόγραμμα περιήγησης ή μέθοδο χρησιμοποιείται σε μια προσπάθεια πρόσβασης σε αυτό.

Προτού μπορέσετε να αποκλείσετε έναν ιστότοπο στον δρομολογητή σας, πρέπει να συνδεθείτε στη διοικητική κονσόλα του δρομολογητή .

Συνδεθείτε στην κονσόλα διαχείρισης του δρομολογητή σας

Οι περισσότεροι δρομολογητές ποιότητας καταναλωτών διαθέτουν ρύθμιση και διαμόρφωση μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης του δρομολογητή σας, πρέπει συνήθως να ανοίξετε ένα παράθυρο προγράμματος περιήγησης σε έναν υπολογιστή και να καταχωρίσετε τη διεύθυνση του δρομολογητή σας. Αυτή η διεύθυνση είναι συνήθως μη διευθυνόμενη διεύθυνση IP που δεν μπορεί να δει από το διαδίκτυο. Παραδείγματα μιας τυπικής διεύθυνσης δρομολογητή περιλαμβάνουν http://192.168.0.1, http://10.0.0.1 και http://192.168.1.1.

Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή σας ή την τεκμηρίωση που συνοδεύει τον δρομολογητή σας για λεπτομέρειες σχετικά με την προεπιλεγμένη διεύθυνση διαχειριστή για το δρομολογητή. Εκτός από τη διεύθυνση, ορισμένοι δρομολογητές απαιτούν τη σύνδεση με μια συγκεκριμένη θύρα για πρόσβαση στην κονσόλα διαχείρισης. Προσθέστε τη θύρα στο τέλος της διεύθυνσης, εάν απαιτείται, χρησιμοποιώντας ένα τελεία και ακολουθεί ο αριθμός θύρας που απαιτείται.

Αφού εισαγάγετε τη σωστή διεύθυνση, θα σας ζητηθεί το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης του διαχειριστή. Το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή. Εάν το αλλάξατε και δεν μπορείτε να το θυμάστε, ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δρομολογητή στις εργοστασιακές προεπιλογές του για να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του προεπιλεγμένου διαχειριστή σύνδεσης. Αυτό γίνεται συνήθως κρατώντας πατημένο ένα μικρό κουμπί επαναφοράς στο πίσω μέρος του δρομολογητή για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, ανάλογα με τη μάρκα του δρομολογητή.

Μεταβείτε στη σελίδα ελέγχου ελέγχου πρόσβασης ή στη σελίδα διαμόρφωσης τείχους προστασίας

Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στο δρομολογητή, πρέπει να εντοπίσετε τη σελίδα Περιορισμοί πρόσβασης. Μπορεί να βρίσκεται στη σελίδα του τείχους προστασίας , αλλά ορισμένοι δρομολογητές το έχουν σε ξεχωριστό χώρο.

Βήματα για την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε συγκεκριμένο τομέα

Όλοι οι δρομολογητές είναι διαφορετικοί και η δική σας μπορεί ή δεν μπορεί να έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τους γονικούς ελέγχους του δρομολογητή σε μια ενότητα περιορισμών πρόσβασης. Εδώ είναι η γενική διαδικασία για τη δημιουργία μιας πολιτικής ελέγχου πρόσβασης για να αποκλείσετε την πρόσβαση του παιδιού σας σε έναν ιστότοπο. Μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό για σας, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

  1. Συνδεθείτε στην κονσόλα διαχείρισης του δρομολογητή σας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας.
  2. Εντοπίστε τη σελίδα Περιορισμοί πρόσβασης .
  3. Αναζητήστε μια ενότητα που ονομάζεται Φραγή ιστοτόπων με διεύθυνση URL ή παρόμοια , όπου μπορείτε να εισάγετε έναν τομέα ενός ιστότοπου, όπως youtube.com ή ακόμα και μια συγκεκριμένη σελίδα. Θέλετε να δημιουργήσετε μια πολιτική πρόσβασης για να αποκλείσετε τον συγκεκριμένο ιστότοπο στον οποίο δεν θέλετε να έχει πρόσβαση το παιδί σας.
  4. Ονομάστε την πολιτική πρόσβασης πληκτρολογώντας έναν περιγραφικό τίτλο όπως Block Youtube στο πεδίο Policy Name και επιλέξτε Filter as type policy.
  5. Ορισμένοι δρομολογητές προσφέρουν προγραμματισμένο αποκλεισμό, επομένως θα μπορούσατε να αποκλείσετε έναν ιστότοπο μεταξύ συγκεκριμένων ωρών, όπως για παράδειγμα όταν το παιδί σας πρέπει να κάνει την εργασία. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή χρονοδιαγράμματος, ορίστε τις ημέρες και τις ώρες που θέλετε να εμφανιστεί το μπλοκάρισμα.
  6. Εισαγάγετε το όνομα ιστότοπου που σας ενδιαφέρει να αποκλείσετε στην περιοχή Διεύθυνση URL μπλοκαρίσματος ιστοτόπων .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση στο κάτω μέρος του κανόνα.
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή για να ξεκινήσετε την εφαρμογή του κανόνα.

Ο δρομολογητής μπορεί να δηλώσει ότι πρέπει να επανεκκινήσει για να επιβάλει τον νέο κανόνα. Ενδέχεται να χρειαστούν αρκετά λεπτά για την εφαρμογή του κανόνα.

Ελέγξτε τον κανόνα αποκλεισμού

Για να δείτε εάν ο κανόνας λειτουργεί, επιχειρήστε να μεταβείτε στον ιστότοπο που αποκλείσατε. Προσπαθήστε να την αποκτήσετε από τον υπολογιστή σας και μερικές από τις συσκευές που χρησιμοποιεί το παιδί σας για πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως ένα iPad ή κονσόλα παιχνιδιών.

Εάν ο κανόνας λειτουργεί, θα πρέπει να δείτε σφάλμα όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο που αποκλείσατε. Εάν το μπλοκ δεν φαίνεται να λειτουργεί, ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή για βοήθεια σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Για περισσότερες στρατηγικές για την ασφαλή φύλαξη των παιδιών σας στο διαδίκτυο, ελέγξτε άλλους τρόπους για να αποκτήσετε ασφάλεια στους γονείς σας στο διαδίκτυο .