Το δικαίωμά σας για προστασία προσωπικών δεδομένων

Πού είναι γραμμένο;

Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν πολλά δικαιώματα. Τα δικαιώματα αυτά εξελίχθηκαν και αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων και προστέθηκαν στο μόνιμο αρχείο με τη μορφή τροποποιήσεων στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως ισχύει τώρα, υπάρχουν συνολικά 27 τροπολογίες. Ορισμένοι από αυτούς ακυρώνουν ο ένας τον άλλο, όπως την 21η τροπολογία η οποία καταργεί την απαγόρευση της 18ης τροποποίησης για την κατασκευή, την πώληση ή τη μεταφορά αλκοολούχων ποτών.

Οι περισσότεροι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών πιθανότατα δεν γνωρίζουν τι γράφεται στις τροπολογίες αυτές. Μπορεί να το έχουν απομνημονεύσει αρκετό καιρό για να περάσουν μια σχολή γυμνασίου ή τάξη πολιτών, αλλά αυτά τα δεδομένα έχουν ήδη καθαριστεί για να κάνουν χώρο για πιο σημαντικά πράγματα. Πολλοί Αμερικανοί πιθανότατα δεν γνωρίζουν ότι δεν ήταν νόμιμο για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να εισπράττουν φόρους εισοδήματος έως ότου περάσουν την 16η τροποποίηση ή ότι ένα άτομο θα μπορούσε να είναι Πρόεδρος επ 'αόριστον έως ότου επιβληθεί το όριο των δύο όρων από την 20ή τροποποίηση.

Μη χύτευση πέτρες, εγώ ο ίδιος δεν μπορούσα να σας πω ποιοι είναι οι περισσότεροι από αυτούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τη "λήψη του πέμπτου" που συνεπάγεται τη χρήση της 5ης τροπολογίας του ατόμου για να μην "υποχρεωθεί σε καμία ποινική υπόθεση να είναι μάρτυρας του ίδιου". Τροπολογίες όπως το πρώτο δικαίωμα τροποποίησης που ορίζει ουσιαστικά τον διαχωρισμό της εκκλησίας και του κράτους, το δικαίωμα τροποποίησης του 2ου τροποποιητικού όπλου ή η τέταρτη τροποποίηση που σας προστατεύει από την παράνομη αναζήτηση και κατάσχεση της περιουσίας σας είναι αρκετά γνωστές και αναφέρονται συχνά στα μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη διαφόρων αιτιών.

Έχοντας διαβάσει τις τροπολογίες στην ιστοσελίδα Findlaw.com, ωστόσο, δεν βρίσκω καμία τροπολογία που να προστατεύει ρητά το δικαίωμα του πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιδιωτική ζωή. Η 14η τροπολογία αναφέρεται συχνά ως η τροπολογία που προστατεύει αυτό που ο Δικηγόρος Louis Brandeis ονομάζεται "το δικαίωμα να μείνει μόνος του", αλλά με την ανάγνωση του, φαίνεται ότι πρέπει να επιτραπεί μια δίκαιη ερμηνεία προκειμένου να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι προστατεύει εγγενώς την ιδιωτικότητά μας. Η πρώτη, η τέταρτη και η πέμπτη τροπολογία αναφέρονται επίσης περιστασιακά σε συζητήσεις σχετικά με το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής.

Φυσικά, η δέκατη τροπολογία ρητά παρέχει εξουσία στα μεμονωμένα κράτη για οποιαδήποτε εξουσία δεν έχει εκχωρηθεί στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ή απαγορεύεται ρητά στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι, μπορεί να υπάρχουν πολύ καλά διατάξεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στα κρατικά συντάγματα ή τους νόμους του κράτους. Υπάρχουν επίσης ορισμένα καταστατικά και κανονισμοί τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε κρατικό επίπεδο, τα οποία βασίζονται, τουλάχιστον εν μέρει, στο απορρέον δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής.

Δυστυχώς, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και η προστασία των ευαίσθητων ή προσωπικών πληροφοριών φαίνεται να νομοθετείται σε βιομηχανική βάση. Ο νόμος περί ιδιωτικού απορρήτου του 1974 εμποδίζει την άνευ αδείας αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών που τηρεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο νόμος για τη δίκαιη υποβολή εκθέσεων σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα προστατεύει τις πληροφορίες που συλλέγονται από τους οργανισμούς αναφοράς πιστώσεων Ο νόμος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο επιβάλλει στους γονείς την εξουσία να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα παιδιά τους (ηλικίας 13 ετών και κάτω) από ιστότοπους.

Δεδομένου ότι σχετίζεται με τη διασφάλιση δικτύων ή δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο νόμος Sarbanes-Oxley, HIPAA και GLBA περιέχουν τουλάχιστον κάποια εγγύηση για το δικαίωμα ενός ατόμου να μην εκθέσει τις προσωπικές ή εμπιστευτικές πληροφορίες του. Οι κανονισμοί αυτοί ορίζουν ότι οι εταιρείες λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών τους και να επιβάλλουν πρόστιμα και κυρώσεις σε εταιρείες που δεν το κάνουν.

Το SB-1386 της Καλιφόρνιας φέρει ευθύνη σε εταιρείες που λειτουργούν σε αυτό το κράτος να ενημερώνουν τους πελάτες όταν τα δεδομένα τους έχουν εκτεθεί ή διακυβεύονται με οποιονδήποτε τρόπο. Αν δεν ήταν για το νόμο της Καλιφόρνιας, η πρόσφατη καταστροφή στο ChoicePoint δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκαλυφθεί.

Καθώς η τεχνολογία μπαίνει προς τα εμπρός και οι νέες καινοτομίες έρχονται μαζί που κάνουν τη ζωή πιο απλή, πιο αποτελεσματική ή πιο βολική, αυτά τα οφέλη συχνά έρχονται με ένα κομμάτι της ιδιωτικής ζωής.

Όταν καλώ να παραγγείλω μια πίτσα, συνήθως ζητώ τον αριθμό τηλεφώνου μου. Θα μπορούσα να αρνηθώ να μοιραστώ αυτές τις πληροφορίες αν πιστεύω ότι δεν είναι δουλειά τους και θέλω να προστατεύσω αυτά τα προσωπικά στοιχεία. Αλλά, μοιράζοντας τον αριθμό τηλεφώνου μου με το χώρο της πίτσας, είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στη διεύθυνσή μου με το πάτημα ενός ματιού, ώστε να ξέρουν πού να παραδώσουν την πίτσα χωρίς να χρειάζεται να τους πούμε κάθε φορά. Ορισμένες θέσεις πίτσα είναι ακόμη αρκετά εξελιγμένες ώστε να παρακολουθούν τι έχω παραγγείλει, ώστε να μπορώ να παραγγείλω μόνο το συνηθισμένο χωρίς να χρειάζεται να καθορίσω τις λεπτομέρειες της παραγγελίας κάθε φορά που καλώ.

Όταν πηγαίνω στην ιστοσελίδα Amazon.com, χαιρετίζω με μια αρχική σελίδα που λέει Hello, Tony Bradley με μια καρτέλα στην κορυφή της οθόνης που ονομάζεται Tonys Store η οποία εμφανίζει αντικείμενα που έδειξα ενδιαφέρον ή σχετικά αντικείμενα που Amazon συνιστά να ρίξω μια ματιά σε βάση τις προηγούμενες αγοραστικές μου συνήθειες και γνωστές προτιμήσεις.

Όμως, αυτή η ευκολία και η τεχνική αποτελεσματικότητα σημαίνουν τουλάχιστον να διακυβεύονται τα προσωπικά μου δεδομένα. Αν θέλω να αποθηκεύσω την ώρα και την ταλαιπωρία για την παραγγελία πίτσας, ο τόπος της πίτσας πρέπει να αποθηκεύσει κάπου το όνομα μου, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση κατοικίας μου, και ενδεχομένως ακόμη και το ιστορικό παραγγελιών μου. Για να λάβω την προσωπική μου επεξεργασία Amazon.com και προσαρμοσμένες συστάσεις πρέπει να επιτρέψω στο Amazon.com να αποθηκεύσει ορισμένες από τις προσωπικές μου πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αγορών μου και των αντικειμένων που έχω ψάξει στο παρελθόν, καθώς και να τους επιτρέψω να τοποθετήσουν ένα cookie υπολογιστή που προσδιορίζει ποιοί είμαι στους διακομιστές τους.

Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι οι εταιρείες που επιλέγω να συνεργάζομαι και να μοιράζομαι τα προσωπικά μου στοιχεία θα αντιμετωπίζουν αυτές τις πληροφορίες με το κατάλληλο επίπεδο διακριτικής ευχέρειας και ασφάλειας. Πιστεύω ότι δεν θα γυρίσουν και θα πουλήσουν τα προσωπικά μου δεδομένα σε μια εταιρία μάρκετινγκ ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή θα τα αποθηκεύσουν σε ένα αρχείο κειμένου σε έναν ανασφαλισμένο υπολογιστή που μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε από το Internet. Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στις προθέσεις ή τις ικανότητες της εταιρείας με την οποία εργάζεστε, θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές για να μοιραστείτε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Είτε γράφεται ρητά με συγκεκριμένους όρους είτε υπονοείται μέσω καταστατικών, κανονισμών και νομολογιών προηγουμένων, φαίνεται ότι οι άνθρωποι συμφωνούν γενικά ότι υπάρχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και ότι η κυβέρνηση και η επιβολή του νόμου πρέπει να ενεργούν εκ μέρους μας για να την εγγυηθούν. Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί μπορεί να μην μπορούν να απαγγείλουν τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και ίσως να μην γνωρίζουν πολλά για το ίδιο το Σύνταγμα, υπάρχει μια βασική εμπιστοσύνη από τους περισσότερους ανθρώπους ότι η κυβέρνηση θα λειτουργήσει εντός των ορίων του Συντάγματος και ότι κάθε προσπάθεια να προστατευθούν τα δικαιώματα που μας παρέχει το Σύνταγμα, ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε τι είναι.

Δυστυχώς, η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα συχνά βρίσκονται σε σύγκρουση. Για την καλύτερη ασφάλεια, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα μπορούσαν να κρατούν λεπτομερή στοιχεία για κάθε πολίτη και να παρακολουθούν και να παρακολουθούν συνεχώς κάθε σας κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, ενδεχομένως κλέφτες, τρομοκράτες ή άλλοι κακοί θα μπορούσαν να αποστασιοποιηθούν πριν επιτεθούν ή τουλάχιστον να καταληφθούν πιο εύκολα. Φυσικά, ως πολίτες, δεν είμαστε γενικά πρόθυμοι να θυσιάσουμε την ασφάλεια όλων ακριβώς έτσι ώστε να μπορεί να πιαστεί το απεριόριστα μικρό ποσοστό του πληθυσμού που είναι κακοί.

Αντ 'αυτού, η κοινωνία μας έχει καταλήξει σε διάφορα εμπόδια που φαίνονται αρκετά λογικά για να επιτρέψουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής του γενικού πληθυσμού ενώ παράλληλα επιτρέπουν την επιβολή του νόμου για την παρακολούθηση των κακών ανθρώπων. Η τέταρτη τροποποίηση του Συντάγματος προστατεύει τους πολίτες από την παράνομη αναζήτηση και κατάσχεση προσωπικής ιδιοκτησίας αλλά παρέχει επίσης στην επιβολή του νόμου τη δυνατότητα να αποκτήσει ένταλμα έρευνας εάν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι υπάρχει πιθανότητα να υποψιαστεί κάποιος να κάνει κάτι λάθος.

Ωστόσο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο νόμος USA-PATRIOT καταργεί πολλές από αυτές τις διασφαλίσεις προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας. Χάρη στο φόβο, οι άνθρωποι δέχτηκαν τον νόμο PATRIOT όπως είναι απαραίτητο χωρίς να σταματήσουν να σκέφτονται για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στους νομοταγείς πολίτες ή αν τα δικαιώματα που χάνουν ή όχι θα οδηγούσαν στην πραγματικότητα σε ένα πιο ασφαλές έθνος. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ή η επιβολή του νόμου μπορεί απλώς να αποκαταστήσει ένα άτομο που ενδιαφέρεται και τα δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμα είναι σχεδόν άκυρα. Έχουν γίνει αλλαγές για να μειωθεί η γραφειοκρατία που είναι απαραίτητη για την επιβολή του νόμου ώστε να τραβηχτεί ή να αναζητήσει έναν ύποπτο και τα πρόσωπα που ενδιαφέρουν μπορούν να κρατηθούν επ 'αόριστον χωρίς να χρεώνονται και χωρίς να έχουν το δικαίωμα νομικού συμβούλου.

Η κυβέρνηση είναι υπέρ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής σας, αλλά μόνο σε σχέση με άλλες εταιρείες ή άτομα που την αποκτούν. Ως επί το πλείστον, θα προτιμούσαν να έχουν καταγραφεί τα πλήρη στοιχεία σας και να διατηρήσουν την πρόσβαση σε οποιοδήποτε μέρος της ζωής σας ή προσωπικά δεδομένα που τους ταιριάζει.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πήραν μεγάλη προσοχή και μάλιστα απείλησαν να χρεώσουν τον Phil Zimmerman με προδοσία όταν δημιούργησε τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης PGP και επέτρεψε να εξαχθεί διεθνώς μέσω του Διαδικτύου. Ήταν κυρίως αναστατωμένοι επειδή δεν μπορούσαν να σπάσουν την κρυπτογράφηση ούτε και δεν ήθελαν οι άνθρωποι να είναι σε θέση να κρυπτογραφήσουν τα πράγματα τόσο καλά που η ίδια η κυβέρνηση δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτήν. Έχουν εισέλθει επανειλημμένα νομοσχέδια κατά την τελευταία δεκαετία που προσπαθούν να δώσουν εντολή σε κάποιο είδος μυστικής πίσω πόρτας που δίνει στην κυβέρνηση το παντοδύναμο κλειδί για να παρακάμψει τυχόν μέτρα ασφαλείας σε υλικό ή λογισμικό υπολογιστών.

Ένας από αυτούς τους Πατέρες Ιδρυτές της χώρας και μια παντοειδής πηγή σοφίας, ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν, πιστώνεται ότι είπε ότι αυτοί που θα παραιτηθούν από μια ουσιαστική ελευθερία για προσωρινή ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Το πρόβλημα είναι ότι, μόλις τραβηχτεί μια γραμμή, ποτέ δεν διαγράφεται πλήρως. Η γραμμή μπορεί να μετακινηθεί αριστερά ή δεξιά ανάλογα με τις κοινωνικές πιέσεις ή ποιος είναι το κυρίαρχο κόμμα στην εξουσία, αλλά ο κίνδυνος είναι να επιτρέπεται μια γραμμή να σχεδιαστεί κατά πρώτο λόγο. Ο φόρος εισοδήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, που ξεκίνησε ως προσωρινό μέσο συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη μιας προσπάθειας πολέμου, συνεχίζεται πάνω από εκατό χρόνια αργότερα και μετασχηματίζεται σε δικό του γραφειοκρατικό juggernaut και δημιούργησε μια ολόκληρη βιομηχανία δικηγόρων, βιβλίων, λογισμικού και υπηρεσιών .

Ο νόμος PATRIOT δημιουργήθηκε ως προσωρινό μέτρο, αλλά σχεδόν αμέσως μόλις περάσει η άσκηση πίεσης άρχισε να επεκτείνει τις ημερομηνίες λήξης ορισμένων από τις διατάξεις ή απλώς εφαρμόζει τη νομοθεσία αόριστα. Τώρα που έχει δοθεί η εξουσία, είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε πίσω. Φαινομενικά, εάν είστε ένας καλός ηθικός πολίτης, η κατάργηση των βασικών δικαιωμάτων που παρέχει ο νόμος PATRIOT δεν πρέπει να σας επηρεάσει. Αλλά, ποιος λέει ποιος αποφασίζει τι σας κάνει να είστε ηθικοί ή υπερασπισμένοι; Μπορεί να βρίσκεστε στη δεξιά πλευρά της γραμμής τώρα, αλλά τι συμβαίνει όταν η γραμμή κινείται και ξαφνικά βρείτε τον εαυτό σας ενδιαφέρον;

Τελικά, εξαρτάται από εσάς να επιλέξετε μια ισορροπία που να λειτουργεί για εσάς. Πόση προστασία ιδιωτικού απορρήτου επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε για να έχετε περισσότερη ευκολία και αποτελεσματικότητα ως καταναλωτής; Πόση ιδιωτικότητα θέλεις να παραδώσεις με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει την κυβέρνηση να εξασφαλίσει και να προστατεύσει το έθνος;

Ο Simson Garfinkel, στο βιβλίο του " Database Nation" , περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία των δεδομένων έχει εξελιχθεί στο σημείο όπου σχεδόν όλα έχουν κάποια σημασία και συνδυάζοντας φαινομενικά αβλαβή δεδομένα μπορούν να δώσουν μια αρκετά καλή εικόνα της ζωής κάποιου. Στο Beyond Fear , ο Bruce Schneier παρέχει μια συναρπαστική ματιά στις συνενώσεις μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας και δείχνει πως η ασφάλεια είναι συχνά ένα παιχνίδι καπνού και καθρεφτών για να αποθαρρύνει τους αντιληπτους φόβους ενώ οι αληθινοί κίνδυνοι παραμένουν απροστάτευτοι.

Σας συνιστώ να διαβάσετε τα βιβλία που αναφέρονται παραπάνω καθώς και ο Μύθος της Εσωτερικής Ασφάλειας από τον Marcus Ranum. Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός πληροφοριών που διατίθενται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό πληροφοριών για την προστασία των καταναλωτών και την οργάνωση υπεράσπισης.

Μπορείτε να επιλέξετε να μην μοιράζεστε τα προσωπικά σας στοιχεία με εταιρείες που δεν εμπιστεύεστε. Ωστόσο, αν είναι με την πολιτεία ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τον εργοδότη σας ή την τοπική κάρτα καταστημάτων παντοπωλείων, τα προσωπικά σας στοιχεία είναι έξω εκεί και πρέπει να προσπαθήσετε να ενημερώσετε και να ενημερωθείτε για τον τρόπο χρήσης και τον τρόπο προστασίας του και αν παραβιάζεται με οποιονδήποτε τρόπο.

Όταν πρόκειται για τα δικαιώματα που έχουν αποσυρθεί από τον νόμο PATRIOT και τις ευρείες εξουσίες που έχουν παραχωρηθεί σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε εμφανή σύγκρουση με το Σύνταγμα, είναι δική σας ευθύνη να είστε ενημερωμένος πολίτης και να εκφράζετε την άποψή σας με τις ψήφους σας . Εάν ανησυχείτε, πρέπει να γράψετε ή να καλέσετε τον εκπρόσωπο ή τον γερουσιαστή σας στο Ηνωμένο Βασίλειο και να το εκφράσετε.

Κάνετε την εργασία σας μπροστά για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε ενημερωμένες επιλογές και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε περιοδικά δεδομένα όπως τα τραπεζικά σας δελτία και τα πιστωτικά δελτία, για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβή και δεν έχουν παραβιαστεί με κανέναν τρόπο.