Μάτια στο δρόμο: Επανεξέταση φωτογραφικής μηχανής Swann Navigator HD

Δεν βλέπω τη Ρωσία από το σπίτι μου. Αλλά ξέρω ότι οι κάμερες παύλα είναι προφανώς μια μεγάλη υπόθεση εκεί. Συζητήστε με τους ασφαλιστικούς απατεώνες, τις ανησυχίες για την επιβολή του νόμου και την ανάγκη για αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία, εάν συμμετέχετε ποτέ σε κάποιο περιστατικό που απαιτεί νομικές αντιπαραθέσεις.

Αντίθετα, οι κάμερες δεν είναι τόσο μεγάλες σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα. Και πάλι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τη χρήση τους. Τουλάχιστον, αυτό είπα εγώ ο ίδιος καθώς εγκατέστησα το Swann στο παρμπρίζ μου για το κορίτσι του σε μια ζοφερή, συννεφιασμένη μέρα με ήπια ντους.

«Αναρωτιέμαι ποια θαυμάσια πλάνα θα φτάσω;» Σκεφτόμουν τον εαυτό μου καθώς πίεσα το εξάρτημα αναρρόφησης του Navigator HD στο παρμπρίζ μου.

Αποδεικνύει ότι η καθημερινή μου μετακίνηση στην εργασία δεν είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, ο μόνος ενθουσιασμός ήταν όταν η φωτογραφική μηχανή έπεσε μερικά λεπτά, με αποτέλεσμα μερικά δευτερόλεπτα αποκλειστικής λήψεως της περιοχής μου. IDA Awards, εδώ έρχομαι.

Και πάλι, ο σκοπός πίσω από το Navigator HD δεν καταγράφει λαμπρό footage υψηλής ευκρίνειας όπως το GoPro για δημόσια κατανάλωση. Όπως συμβαίνει και με τις κάμερες στο Swann Xtreem Gravity Pursuit 1080p drone ή τη SoCoo S60 WiFi Sports Action Camera , το βίντεο από το Navigator HD έχει τον προϋπολογισμό που χαρακτηρίζεται από μια κάπως λασπώδη ποιότητα που προσανατολίζεται περισσότερο προς το μπλε φάσμα και στερείται ζεστασιάς. Αντίθετα, ο λόγος ύπαρξης πίσω από αυτή τη φωτογραφική μηχανή είναι εξίσου βαρετός με την καθημερινή μου προσπάθεια να δουλέψω, ίσως εξίσου σημαντική. Αυτό θα ήταν η τεκμηρίωση βίντεο σε περίπτωση που βρεθείτε, δυστυχώς, εμπλακεί σε ατύχημα.

Υπό αυτή την έννοια, το Navigator HD κάνει μια αρκετά σταθερή δουλειά. Για αρχάριους, ο φακός 1080p fisheye δεν παρέχει μόνο καλή κάλυψη από την κάμερα, αλλά και πολύ καλές λεπτομέρειες για την κατασκευή των αριθμών πλάκας πριν από αυτό. Η κάμερα ρίχνει επίσης σε επιπλέον χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα ως αποδεικτικά στοιχεία για την ασφάλιση ή την επιβολή του νόμου, όπως η τοποθεσία GPS και η παρακολούθηση της ταχύτητας, η οποία ενσωματώνεται στο βίντεο με ορισμένες ταχύτητες για παράδειγμα. Οι αισθητήρες της κάμερας μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν πότε έχετε εμπλακεί σε μια σύγκρουση και προστατεύετε αυτόματα το βίντεο που τραβήξατε, οδηγώντας στο ατύχημα. Διαφορετικά, μπορείτε επίσης να προστατεύσετε τα βίντεο από τη διαγραφή με μη αυτόματο τρόπο. Η λήψη φωτογραφιών είναι δυνατή ενώ η κάμερα καταγράφει και βίντεο.

Η εγκατάσταση, εν τω μεταξύ, είναι ένα γρήγορο. Αν συνδέσετε την κάμερα στην υποδοχή του αναπτήρα τσιγάρου ή στη θύρα USB, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και θα ξεκινήσει η εγγραφή. Εάν απενεργοποιήσετε το αυτοκίνητό σας, η κάμερα τερματίζεται και μετά από 10 δευτερόλεπτα. Ενεργοποιώντας τον αισθητήρα κίνησης, θα τραβήξει αυτόματα και τα στιγμιότυπα κατά τη διάρκεια του χρόνου στάθμευσης του αυτοκινήτου σας. Για καταστάσεις χαμηλού φωτισμού, έχετε την επιλογή να αυξήσετε την έκθεση κατά δύο επίπεδα για μεγαλύτερη ευαισθησία.

Η φωτογραφική μηχανή καταγράφει σε μια κάρτα microSD χωρητικότητας μέχρι 32GB, η οποία δυστυχώς δεν έρχεται με έτσι θα πρέπει να παραδώσετε το δικό σας. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση έχει την εγγραφή βίντεο σε αυξήσεις πέντε λεπτών, μετά την οποία θα αρχίσει να αντικαθιστά το παλαιότερο βίντεο αν γεμίσει όλο το διαθέσιμο χώρο. Για να αποθηκεύσετε τα βίντεό σας στον υπολογιστή σας, απλώς συνδέστε τη συσκευή μέσω USB ή αφαιρέστε το microSD και συνδέστε το μέσω μιας κάρτας SD ή ενός προσαρμογέα USB. Μπορείτε επίσης να προβάλετε βίντεο στη ίδια τη συσκευή, η οποία διαθέτει λειτουργία αναπαραγωγής.

Μιλώντας για την αναπαραγωγή, το περιβάλλον εργασίας χρήστη για την κάμερα δεν είναι το πιο έξυπνο εκεί έξω, το οποίο είναι ένα παρόμοιο θέμα που έτρεξα με το σύστημα παρακολούθησης σπίτι SwannSecure . Ως εκ τούτου, σας συνιστώ να διαβάσετε το εγχειρίδιο που περιλαμβάνεται ή να το ελέγξετε online για να μάθετε πώς μπορείτε να διαγράψετε βίντεο ή να αλλάξετε κάποιες ρυθμίσεις κάμερας. Θα θέλατε τουλάχιστον να εξοικειωθείτε με τις δυνατότητές του καθώς ρίχνει πολλά πρόσθετα στοιχεία, όπως τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσετε ως κάμερα web ή να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία που ανιχνεύει την κόπωση του οδηγού, για παράδειγμα.

Εκτός από την ανυπαρξία UI, άλλα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ένα κουνάμε συρματόσχοινο όταν είναι συνδεδεμένο στον αναπτήρα του αυτοκινήτου σας ή θύρες USB, το οποίο πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε πολύ. Αυτό συμβαίνει επειδή η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για την κάμερα είναι μόλις 15 λεπτά σε HD, η οποία είναι αρκετή για ένα μικρό ταξίδι μονής διαδρομής. Είχα επίσης προβλήματα με την αναγνώριση της συσκευής από τον υπολογιστή μου κατά την προσπάθειά μου να αποκτήσω πρόσβαση στα βίντεό της, ώστε να μπορέσω να τα μεταφέρω. Τέλος, η τιμολόγηση είναι πολύ υψηλή, με μια προτεινόμενη λιανική τιμή των 149,99 δολαρίων.

Συνολικά, ωστόσο, η φωτογραφική μηχανή Swann Navigator HD Dash είναι μια συμπαγής κάμερα παύλα που έρχεται με πολλά χαρακτηριστικά. Εάν σκέφτεστε να πάρετε μια κάμερα παύλα και δεν πειράζει την τιμή, αυτό μπορεί να αξίζει να εξετάσουμε.

Βαθμολογία: 4 στα 5

Επίσημος ιστότοπος: http://www.swann.com/