Μπορείς να φορτίσεις τα Motorola Xooms από το καλώδιο USB;

Ερώτηση:

Μπορείς να φορτίσεις τα Motorola Xooms από το καλώδιο USB;

Το Motorola Xoom διαθέτει θύρα USB. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε ή να τροφοδοτήσετε το Xoom σας;

Απάντηση:

Δυστυχώς όχι. Δεν μπορείτε να φορτίσετε το Motorola Xoom χρησιμοποιώντας τη θύρα USB. Η θύρα USB είναι σχεδιασμένη για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ του Xoom και ενός υπολογιστή. Το Motorola Xoom ήταν το πρώτο tablet Android που παρουσιάστηκε και δεν περιλάμβανε πολλά χαρακτηριστικά που περιμένουμε τώρα σε όλα τα tablet. Στην πραγματικότητα, αν δεν υποστηρίζει τη φόρτιση μέσω USB, το Motorola Xoom στερήθηκε ένα χαρακτηριστικό που υποστηρίχθηκε από τον κύριο ανταγωνισμό του Xoom, το iPad.

Το iPad μπορεί να φορτίσει από τη θύρα USB / charging, όπως και πολλά τηλέφωνα Android , αλλά αυτό δεν ήταν ένα υποστηριζόμενο χαρακτηριστικό στο Xoom. Είναι απογοητευτικό να διαπιστώσετε ότι πρέπει να μεταφέρετε περισσότερα από ένα καλώδια και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημοφιλή συστήματα μπαταριών έκτακτης ανάγκης με το Xoom σας, αλλά το Xoom είναι μόλις το πρώτο κομμάτι φορητών ηλεκτρονικών συσκευών που δεν μπορούν να φορτιστούν με USB. Επίσης, το netbook σας δεν μπορεί να χρεώσει με αυτόν τον τρόπο. Τούτου λεχθέντος, δεν είχε νόημα να μην συμπεριληφθεί ένας μόνο λιμένας για χρέωση και μεταφορά αρχείων.

Για να φορτίσετε το Xoom, πρέπει είτε να χρησιμοποιήσετε το ιδιόκτητο καλώδιο φόρτισης που συνοδεύει τη συσκευή σας είτε να αγοράσετε ένα εξάρτημα βάσης που σχεδιάζεται για να λειτουργεί με το Xoom. Μην συνδέετε κανένα φορτιστή που δεν έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη φόρτιση ενός Xoom. Εάν διαπιστώσετε ότι το Xoom σας δεν φορτίζει όπως αναμένεται, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο φόρτισης είναι σωστά συνδεδεμένο στη συσκευή και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση του Xoom .

Ιστορικό:

Το Motorola Xoom ήταν το πρώτο επίσημα υποστηριζόμενο Android Tablet και κατασκευάστηκε σαν τούβλο - μεγάλο και βαρύ. Έτρεξε στο Android 3.1 Honeycomb , η οποία έφερε πολλά καινοτομία στο Android. Υποστήριξε τα tablets (προφανώς) και επίσης παρουσίασε την πρώτη εφαρμογή βίντεο για να αναζητήσει ταινίες από το Android Market της Google (το οποίο είναι τώρα γνωστό ως Ταινίες Google Play). Το Xoom εισήγαγε επίσης τις δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο στο tablet Android με ένα απλό εργαλείο επεξεργασίας βίντεο. Το Android Honeycomb υποστηρίζει επίσης joysticks και άλλα dongles, αν και κανένα από αυτά δεν κυκλοφόρησε για το Motorola Xoom.

Τελικά το Xoom ήταν μια προτομή. Είναι πιθανό να φταίει το υλικό, αλλά σίγουρα η χρηστικότητα του Android Honeycomb ήταν ένας παράγοντας. Οι πωλήσεις του tablet "έπεσαν από έναν βράχο" για την Motorola αντί να σηκώσουν την αποτυχημένη εταιρία υλικού. Το tablet ήταν μεγάλο, παχουλό, και όχι ο iPad δολοφόνος που ήλπιζαν. Η Motorola διέσχισε τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα τους στην Motorola Mobility. Η Google αγόρασε την εταιρεία το 2011 και στη συνέχεια πούλησε το τμήμα κατασκευής στη Lenovo το 2014 για δισεκατομμύρια λιγότερα από όσα πληρώθηκαν γι 'αυτήν. (Η συμφωνία αφορούσε πραγματικά την απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Motorola καθ 'όλη τη διάρκεια).