Τι είναι το OTT και πώς επηρεάζει την επικοινωνία;

Η υπηρεσία Over-The-Top εξήγησε

Το OTT αντιπροσωπεύει το over-the-top και αναφέρεται επίσης ως "προστιθέμενη αξία". Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν υπηρεσίες OTT χωρίς να συνειδητοποιούμε. Με απλά λόγια, το OTT αναφέρεται στην υπηρεσία που χρησιμοποιείτε μέσω των υπηρεσιών δικτύου του παροχέα υπηρεσιών σας.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα για την καλύτερη κατανόηση της έννοιας. Έχετε ένα σχέδιο δεδομένων 3G με έναν φορέα κινητής τηλεφωνίας, από τον οποίο έχετε αγοράσει ένα smartphone και με τον οποίο έχετε κλήσεις GSM και υπηρεσία SMS. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε το Skype ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία VoIP για να κάνετε φθηνότερες και δωρεάν φωνητικές κλήσεις και SMS χρησιμοποιώντας το δίκτυο 3G . Το Skype εδώ αναφέρεται ως υπηρεσία OTT.

Ο πάροχος υπηρεσιών του οποίου οι υπηρεσίες δικτύου χρησιμοποιούνται για την υπηρεσία OTT δεν έχει κανένα έλεγχο, κανένα δικαίωμα, καμία ευθύνη και καμία αξίωση για την τελευταία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο χρήστης πρέπει να είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο όπως αυτός θέλει. Ο φορέας δικτύου μεταφέρει μόνο τα πακέτα IP από την πηγή στον προορισμό. Μπορούν να γνωρίζουν τα πακέτα και το περιεχόμενό τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πολλά γι 'αυτό.

Εκτός αυτού, αυτό κάνει το VoIP μια πολύ φθηνότερη και συχνά δωρεάν εναλλακτική λύση σε ακριβά τηλεφωνήματα - ο καλών δεν πληρώνει για την ειδική τηλεφωνική γραμμή όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή τηλεφωνία , αλλά χρησιμοποιεί το υπάρχον Internet χωρίς αφοσίωση και χωρίς ενοικίαση. Στην πραγματικότητα, αν διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τους μηχανισμούς χρέωσης των περισσότερων υπηρεσιών VoIP , θα δείτε ότι οι κλήσεις που είναι τοποθετημένες στο δίκτυο (μεταξύ χρηστών της ίδιας υπηρεσίας) είναι δωρεάν και οι πληρωμένες είναι εκείνες που περιλαμβάνουν αναμετάδοση σε ένα PSTN ή κυψελοειδές δίκτυο.

Η έλευση των smartphones έχει φέρει επανάσταση στις υπηρεσίες OTT, δηλαδή στις υπηρεσίες φωνής και βίντεο μέσω ασύρματων δικτύων, καθώς αυτά τα μηχανήματα διαθέτουν πολυμέσα και προηγμένες λειτουργίες επικοινωνίας.

Δωρεάν και Φτηνές κλήσεις και SMS με VoIP

Το VoIP είναι ο πιο επιτυχημένος κλάδος της δεκαετίας. Μεταξύ των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων της , επιτρέπει στους υπεύθυνους επικοινωνίας να εξοικονομούν πολλά χρήματα τόσο στις τοπικές όσο και στις διεθνείς κλήσεις , καθώς και στα μηνύματα κειμένου . Τώρα έχετε υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το smartphone σας με το υποκείμενο δίκτυο για να κάνετε δωρεάν κλήσεις και να στέλνετε δωρεάν γραπτά μηνύματα .

Διαδικτυακή τηλεόραση

Το OTT αποτελεί επίσης φορέα στον πολλαπλασιασμό της διαδικτυακής τηλεόρασης , γνωστής και ως IPTV, η οποία είναι η νόμιμη διανομή βίντεο και τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω του διαδικτύου. Αυτές οι υπηρεσίες βίντεο OTT παρέχονται δωρεάν στο διαδίκτυο, από το Youtube για παράδειγμα και από άλλους ιστότοπους όπου προσφέρεται περισσότερο σταθερό και σταθερό περιεχόμενο βίντεο συνεχούς ροής.

Τι θα κάνουν οι μεταφορείς δικτύου;

Το OTT προκαλεί βλάβη στους παρόχους υπηρεσιών δικτύου. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν χάσει και χάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια εσόδων στους φορείς εκμετάλλευσης VoIP OTT, γεγονός που αποκλείει τα βίντεο και άλλες υπηρεσίες OTT. Οι φορείς δικτύου θα αντιδράσουν φυσικά.

Έχουμε αντιδράσεις στο παρελθόν, με περιορισμούς που επιβάλλονται στα δίκτυά τους. Για παράδειγμα, όταν κυκλοφόρησε το iPhone της Apple, η AT & T επέβαλε περιορισμό στις υπηρεσίες VoIP μέσω του δικτύου 3G της . Μετά από πίεση από τους χρήστες και την FCC , ο περιορισμός τελικά άρθηκε. Ευτυχώς, δεν βλέπουμε πολλούς από αυτούς τους περιορισμούς τώρα. Οι telcos έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν τη μάχη αυτή και ότι ίσως πρέπει να ικανοποιηθούν με το να αποκομίσουν τα οφέλη της προσφοράς καλής συνδεσιμότητας 3G και 4G για χρήστες που χρησιμοποιούν υπηρεσίες OTT. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών δικτύου έχουν ακόμη και τη δική τους υπηρεσία OTT (η οποία τελικά δεν είναι στην πραγματικότητα OTT, αλλά μια εναλλακτική λύση σε αυτήν), με ευνοϊκές τιμές για τους πελάτες της.

Τώρα, μερικοί χρήστες θα κινηθούν τελείως εκτός χρήσης. Είναι εκείνοι που θα χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες OTT - κάνουν κλήσεις, στέλνουν μηνύματα κειμένου και stream βίντεο - σε ένα hotspot Wi-Fi , το οποίο είναι δωρεάν.

Έτσι, ως χρήστης, αξιοποιήστε στο έπακρο τις υπηρεσίες OTT. Δεν κινδυνεύετε τίποτα, καθώς η δυναμική της αγοράς υποδηλώνει ότι τα πράγματα πρόκειται να προχωρήσουν καλύτερα μόνο για τους καταναλωτές.