Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας 3G για να εξοικονομήσετε χρήματα για δωρεάν κλήσεις

Λήψη VoIP και του σχεδίου δεδομένων σας για δωρεάν κλήσεις

Έχετε ένα κινητό τηλέφωνο 3G ή μια φορητή συσκευή και έχετε μια κινητή ευρυζωνική σύνδεση 3G, την οποία χρησιμοποιείτε για να ελέγξετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, να κατεβάσετε μουσική και άλλα μέσα κ.λπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο 3G για να κάνετε δωρεάν ή πολύ φθηνό τηλεφωνικές κλήσεις που χρησιμοποιούν εφαρμογές και υπηρεσίες VoIP (Voice over IP) και σε οποιονδήποτε προορισμό σε όλο τον κόσμο.

Το Mobile VoIP γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο με την επέκταση των ασύρματων μέσων και πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη VoIP για να κάνουν δωρεάν ή φτηνές κλήσεις στις τοπικές ή διεθνείς επαφές τους. Χρειάζεται μόνο να χρησιμοποιήσετε την κινητή συσκευή 3G και τη σύνδεση 3G και να εγγραφείτε δωρεάν με μία από τις πολλές υπηρεσίες VoIP για κινητά τηλέφωνα που διατίθενται στην αγορά, αφού έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει τις εφαρμογές τους στην κινητή συσκευή 3G. Μερικοί ακόμη σας επιτρέπουν να κάνετε τις κλήσεις χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα, μέσω της διεπαφής ιστού τους.

Ο, τι χρειάζεσαι

Χρειάζεται φυσικά ένα smartphone που υποστηρίζει το 3G, το οποίο γίνεται σήμερα ο κανόνας.

Χρειάζεστε επίσης μια κάρτα SIM που υποστηρίζει δεδομένα 3G. Πιθανότατα η κάρτα SIM που έχετε στο τηλέφωνό σας είναι καλή, αλλά θέλετε να επικοινωνήσετε με τον παροχέα σας σε περίπτωση που έχετε παλιά. Η αντικατάσταση είναι γρήγορη, φθηνή και εύκολη.

Στη συνέχεια, χρειάζεστε ένα σχέδιο δεδομένων, το οποίο είναι μια υπηρεσία που πληρώνετε για να παραμείνει συνδεδεμένη με το τηλέφωνό σας στο Internet μέσω του δικτύου 3G του παρόχου υπηρεσιών. Τα προγράμματα δεδομένων είναι προπληρωμένα, συχνά μαζί με την κυψελοειδή πληρωμή σας. Το πιο συνηθισμένο σενάριο πληρώνει για ένα ποσό δεδομένων, για παράδειγμα, 1GB, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ένα μήνα και που κοστίζει κάποια χρήματα.

Τέλος, πρέπει να ρυθμίσετε το κινητό σας τηλέφωνο ώστε να χρησιμοποιεί 3G. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κάνετε τα tweaks μόνοι σας, αλλά χρειάζεστε ορισμένες τεχνικές πληροφορίες ειδικά για τον παροχέα υπηρεσιών σας. Πρέπει να επιστρέψετε σε αυτά. Καλέστε την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών ή μεταβείτε στον ιστότοπό της και ελέγξτε τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουν το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας τους και αποκτήστε το όνομα του σημείου πρόσβασης μεταξύ άλλων στοιχείων. Τελικά, ίσως θελήσετε να καλέσετε σε ένα από τα γραφεία τους με το τηλέφωνό σας και να τους κάνετε να δουλέψουν.

Χρησιμοποιώντας 3G

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεσή σας 3G για να συνδεθείτε στο Internet για οτιδήποτε, αλλά με τη μέτρηση των megabytes σας, θέλετε να κάνετε σωστή χρήση αυτών των δεδομένων. Δεν είναι πια ο αριθμός των λεπτών που χρησιμοποιείτε, αλλά ο όγκος των δεδομένων.

Θέλετε να περιορίσετε την κατανάλωσή σας σε σημαντικά πράγματα όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα άμεσα μηνύματα, το σερφάρισμα και άλλα απλά πράγματα. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να παίζουν βίντεο συνεχούς ροής στο σχέδιο δεδομένων τους. Χρησιμοποιούν αντί αυτού το WiFi.

Η επικοινωνία VoIP είναι εξαιρετική για το 3G εκτός από το ότι τρώει τα δεδομένα σας, κάτι που είναι φυσιολογικό, αλλά το καθιστά τελικά «όχι ελεύθερο». Πρέπει να ξέρετε ποιες εφαρμογές VoIP θα χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε να αποφύγετε τις βιντεοκλήσεις, εάν δεν χρησιμοποιείτε δεδομένα και επιλέξτε εκείνες τις εφαρμογές VoIP που χρησιμοποιούν τα λιγότερα δεδομένα για κλήσεις.

Να γνωρίζετε πάντοτε πολλά δεδομένα που σας κοστίζει το VoIP και να χρησιμοποιείτε διαχειριστές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για να διατηρείτε τον έλεγχο του smartphone σας.