Πόσα Megabytes για ένα λεπτό συνομιλίας;

Megabytes Οι κλήσεις μου στο Internet τρώνε

Ένας γύρος στους υπολογιστές χρήσης δεδομένων στο Διαδίκτυο δείχνει ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι τους, δεν περιλαμβάνουν τη χρήση δεδομένων VoIP κατά την εξέταση αυτών που καταναλώνουν δεδομένα σε ένα σχέδιο δεδομένων . Η χρήση δεδομένων VoIP είναι το ποσό των kilobytes και των megabytes που χρησιμοποιείτε στο σχέδιο δεδομένων σας για φωνητική επικοινωνία. Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν το κινητό τους σχέδιο δεδομένων για φωνητική επικοινωνία , και χάνουν πολλά. Η πραγματοποίηση κλήσεων φωνής στο κινητό σας μέσω του σχεδίου δεδομένων σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στις επικοινωνίες. δείτε γι 'αυτό τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες χρησιμοποιούν VoIP . Εκτός αυτού, η χρήση των λεπτών δεδομένων σας για να πραγματοποιήσετε φωνητικές κλήσεις είναι πολύ πιο άξια από την ροή βίντεο ή τη λήψη MP3, για παράδειγμα. Επομένως, αν το VoIP είναι ένα στοιχείο στη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας , μπορείτε να υπολογίσετε το εύρος ζώνης που χρειάζεστε για φωνητικές κλήσεις για ένα μήνα. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε αυτήν την τιμή σε αυτό που δείχνει ο υπολογιστής σας χρήσης δεδομένων .

Πόσα λεπτά?

Έχετε μια εκτίμηση του ποσού των λεπτών κλήσης που θα χρειαστείτε. Συμπεριλάβετε τόσο τις εξερχόμενες όσο και τις εισερχόμενες κλήσεις. Αυτό δεν είναι εύκολο έργο. Ένας τρόπος να περάσετε από αυτό είναι να πάρετε ένα δείγμα μήνα για να σημειώσετε τις κλήσεις που κάνατε και έλαβε και διάρκεια τους. Εάν διαθέτετε ένα smartphone , εξοικονομείτε από τη χρήση μαρκαδόρου και χαρτιού. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε εφαρμογές που κάνουν την εργασία για σας στο παρασκήνιο.

Θα θελήσετε να διαφοροποιήσετε τους τύπους κλήσεων που κάνετε. Υπάρχουν κλήσεις που πρέπει να περάσουν από το GSM. Θα επιλέξετε VoIP για κλήσεις όπως διεθνείς κλήσεις , επαφές που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία VoIP με εσάς (αυτές οι κλήσεις είναι δωρεάν) ή κλήσεις που είναι δωρεάν τοπικά μέσω μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας VoIP (π.χ.

Αριθμός χρησιμοποιούμενων ψηφίων

Για να γνωρίζετε ακριβώς πόσα bytes καταναλώνει μια φωνητική συνομιλία, πρέπει να ξέρετε ποιος κωδικοποιητής χρησιμοποιεί την υπηρεσία VoIP . Ο κωδικοποιητής είναι μια μηχανή συμπίεσης που μετατρέπει την (αναλογική) φωνή σας σε ψηφιακά δεδομένα, αφαιρώντας τις σιωπηλές στιγμές (οι οποίες αποτελούν το ήμισυ όλων των συνομιλιών) και κάνουν άλλα πράγματα για να καταστήσουν το φορτίο δεδομένων όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους κωδικοποιητές εκεί.

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση τιμές για την κατανάλωση δεδομένων από τους πιο συνηθισμένους κωδικοποιητές που χρησιμοποιούνται για VoIP:

G.711 - 87Kbps
G.729 - 32 Kbps
G.723,1 - 22 Kbps
G.723,1 - 21 Kbps
G.726 - 55 Kbps
G.726 - 47 Kbps
G.728 - 32 Kbps

Αυτές οι τιμές θα σας δώσουν σημασία για τον υπολογισμό. Για παράδειγμα, για ένα λεπτό ομιλίας με τον κωδικοποιητή G.729, θα κάνουμε τον ακόλουθο υπολογισμό:

Το G.729 διαρκεί 32 kilobits ανά δευτερόλεπτο,

που είναι 1920 kilobits (60 x 32) σε ένα λεπτό,

η οποία με τη σειρά της είναι 240 kilobytes (KB) ανά λεπτό (1 byte είναι 8 bits)

Τώρα αυτό είναι μόνο για την έξοδο των δεδομένων. Τα εισερχόμενα δεδομένα (τα οποία επίσης μετράνε) παίρνουν το ίδιο φορτίο, έτσι διπλασιάζουμε το μέγεθος σε 480 KB.

Τέλος, μπορούμε να στρογγυλοποιήσουμε την τιμή σε 0,5 MB ανά λεπτό συνομιλίας.

Ο κωδικοποιητής G.729 είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς κωδικοποιητές φωνής και οι περισσότερες καλές υπηρεσίες VoIP το χρησιμοποιούν.

Θα πρέπει να σημειώσετε ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι, οι οποίες είναι μάλλον τεχνικού χαρακτήρα, επηρεάζοντας τις παραπάνω τιμές. Μεταξύ αυτών είναι το μέγεθος (ωφέλιμο φορτίο) των πακέτων φωνής, τα διαστήματα κατά τα οποία αποστέλλονται και ο αριθμός των πακέτων που αποστέλλονται σε ένα δευτερόλεπτο (συχνότητα). Για τους περισσότερους από εμάς, αυτό που θέλουμε είναι μια προσέγγιση για μια εκτίμηση. Έτσι, μπορούμε εύκολα να καταργήσουμε την ακρίβεια. Επίσης, ίσως να μην γνωρίζουμε ποιο κωδικοποιητή χρησιμοποιείται. Προσωπικά, λαμβάνω τη μέση τιμή των 50 kbps για οποιονδήποτε κωδικοποιητή. Αυτό δίνει (μετά από υπολογισμούς και προσεγγίσεις) 0,75 MB ανά λεπτό συνομιλίας.

Έτσι, εάν σχεδιάζετε μια ώρα συνομιλίας, θα είναι περίπου 45 MB.