Τι είναι η υπηρεσία VoIP;

Υπηρεσίες VoIP και πάροχοι φτηνών και δωρεάν κλήσεων

Το VoIP (Voice over IP) είναι μια μεγάλη τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε δωρεάν και φτηνές κλήσεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και σας προσφέρει μια σειρά από άλλα οφέλη και βελτιώσεις σε σχέση με την παραδοσιακή τηλεφωνία. Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VoIP, χρειάζεστε μια υπηρεσία VoIP.

Η υπηρεσία VoIP είναι η υπηρεσία που λαμβάνετε από μια εταιρεία (αποκαλούμενη πάροχος υπηρεσιών VoIP) που επιτρέπει την πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων VoIP. Είναι σαν την υπηρεσία Internet που λαμβάνετε από πάροχο υπηρεσιών Internet ή την τηλεφωνική υπηρεσία που λαμβάνετε από τηλεφωνική γραμμή PSTN.

Επομένως, πρέπει να είστε εγγεγραμμένος σε πάροχο υπηρεσιών VoIP και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία του για να πραγματοποιήσετε κλήσεις VoIP. Για παράδειγμα, πρέπει να εγγραφείτε στο Skype , το οποίο είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία VoIP στο Διαδίκτυο, και να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Skype για να κάνετε κλήσεις VoIP σε άτομα στο διαδίκτυο και στα τηλέφωνά τους.

Είναι αρκετή η υπηρεσία VoIP;

Μόλις εγγραφείτε σε μια υπηρεσία VoIP, χρειάζεστε κάποια άλλα στοιχεία για να χρησιμοποιήσετε πλήρως το VoIP.

Πρώτα χρειάζεστε ένα τηλέφωνο για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις. Αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος τηλεφώνου, ανάλογα με τον τύπο υπηρεσίας (δείτε παρακάτω) που χρησιμοποιείτε. Μπορεί να είναι ένα παραδοσιακό τηλεφωνικό σύνολο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με οικιακές υπηρεσίες VoIP, όπως το Vonage για παράδειγμα. Υπάρχουν ειδικά τηλέφωνα για VoIP που ονομάζονται τηλέφωνα IP που έχουν σχεδιαστεί με προηγμένες λειτουργίες για κλήσεις VoIP. Για υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο, όπως το Skype, χρειάζεστε μια εφαρμογή VoIP (ή έναν πελάτη VoIP) που προσομοιώνει κυρίως τη λειτουργία ενός φυσικού τηλεφώνου και προσφέρει επίσης πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Αυτό το είδος εφαρμογής λογισμικού ονομάζεται softphone .

Για οποιαδήποτε κλήση VoIP, πρέπει να έχετε μια σύνδεση στο Internet ή μια σύνδεση με ένα τοπικό δίκτυο που με τη σειρά του συνδέεται με το Internet. Το VoIP χρησιμοποιεί δίκτυα IP (το Διαδίκτυο είναι το ευρύτερο δίκτυο IP) για να τερματίζει και να καλεί τις κλήσεις, κάτι που το καθιστά τόσο φθηνό και τόσο ισχυρό.

Ορισμένες υπηρεσίες απαιτούν ένα πρόσθετο υλικό που ονομάζεται ATA (αναλογική τηλεφωνική συσκευή) ή απλά ένας προσαρμογέας τηλεφώνου. Αυτό συμβαίνει μόνο με υπηρεσίες που χρησιμοποιούν παραδοσιακά τηλέφωνα, όπως οικιακές υπηρεσίες.

Τύποι υπηρεσιών VoIP

Ανάλογα με τον τρόπο που θα επικοινωνείτε, πρέπει να επιλέξετε ποιος τύπος υπηρεσίας VoIP σας ταιριάζει, μεταξύ των παρακάτω: