Η Panasonic Relaunches Technics Brand στο IFA στο Βερολίνο

01 από 04

Μια κλασσική γραμμή ξαναγεννιέται ως κορυφαία μάρκα

Brent Butterworth

Η τεχνολογία ήταν μία από τις πιο γνωστές μάρκες ήχου της αγοράς μάζας της δεκαετίας του 1970, της δεκαετίας του '80 και της δεκαετίας του '90, αλλά η Panasonic τράβηξε το βύσμα σε αυτό το 2000. Σε μια εκδήλωση Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα πριν από το 2014 IFA show στο Βερολίνο, η Panasonic επανέφερε την τεχνολογία ως κορυφαίο ακουστικό σήμα, παρουσιάζοντας δύο συστήματα που πωλούνται για € 4.000 έως € 40.000, ή περίπου $ 5.250 έως $ 52.500. Τα νέα στοιχεία της Technics θα τεθούν σε λειτουργία στην Ευρώπη και την Ιαπωνία μέχρι το τέλος του έτους και στις ΗΠΑ "κάποτε το 2015", μου είπε εκπρόσωπος της Panasonic.

Ήταν σαφές από την εκδήλωση και τα demos που ακολούθησαν ότι η Panasonic δεν ξεχάσει τι γνώριζε για τον ήχο επειδή όλα τα νέα στοιχεία της Technics προσφέρουν μοναδικές τεχνολογικές ανατροπές που δεν είχα ξαναδεί.

Γιατί λοιπόν η Panasonic πιέζει να επανέλθει στο ανώτερο άκρο της ηχητικής επιχείρησης; Ειλικρινά, ξέχασα να ρωτήσω, αλλά δεν έπρεπε. Για τον ίδιο λόγο, άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η Samsung και η Sony πιέζουν σκληρότερα σε πολυτελή προϊόντα ήχου: τα περιθώρια στην επιχείρηση ήχου είναι πολύ καλύτερα από τα περιθώρια στην τηλεοπτική επιχείρηση.

02 από 04

Η Νέα Τεχνολογία: Δύο Νέες Γραμμές

Brent Butterworth

Στην εκδήλωση Τύπου, την οποία παρακολούθησα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Panasonic, η εταιρεία ανακοίνωσε δύο σειρές προϊόντων: την Κλάση Αναφοράς R1 (εμφανίζεται παραπάνω) και την C700 Premium Class (εμφανίζεται στην προηγούμενη σελίδα). Το R1 είναι αυτό που είναι € 40.000 και το C700 είναι το € 4.000.

Η σειρά R1 περιλαμβάνει το ηχείο SB-R1, το στερεοφωνικό ενισχυτή SE-R1 και τον ακουστικό / προενισχυτή ελέγχου ήχου δικτύου SU-R1. Η σειρά C700 περιλαμβάνει το μικρόφωνο SB-C700, τον ενσωματωμένο ενισχυτή SU-C700, τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου ST-C700 και τη συσκευή αναπαραγωγής CD SL-C700.

Ο τεχνικός μηχανικός Tetsuya Itani (που παρουσιάζεται παραπάνω) εξήγησε μερικές από τις βασικές τεχνολογίες πίσω από τα προϊόντα αφού ο Γενικός Διευθυντής της Τεχνικής Michiko Ogawa έδωσε την επίσημη εισαγωγή. Ο Ogawa - ένας επιτυχημένος τραγουδιστής τζαζ καθώς και ένας ηχολήπτης - άνοιξε με ένα ντουέτο που χαρακτηρίζει τον trumpeter Terumaso Hino.

03 του 04

Η Νέα Τεχνολογία: Η Ηλεκτρονική

Brent Butterworth

Ο πυρήνας του νέου ενισχυτή ισχύος SE-R1 (που φαίνεται παραπάνω, δίπλα στο SU-R1 player / preamp) και του ολοκληρωμένου ενισχυτή SU-C700 είναι μια υψηλής απόδοσης τεχνολογία ενισχυτή κατηγορίας D που ενσωματώνει αυτό που ονομάζει JENO ή Jitter Εξάλειψη και Βελτιστοποίηση Σχηματισμού Θορύβου. Το JENO συνδυάζει ένα κύκλωμα αναγέννησης ρολογιού που παρέχει βραχυκύκλωμα για τα κυκλώματα μεταγωγής των ενισχυτών. Ένας μετατροπέας συχνότητας δείγματος. και έναν διαμορφωτή πλάτους παλμού που τροφοδοτεί τα τρανζίστορ εξόδου. Τα τρανζίστορ εξόδου είναι τα τρανζίστορ GaNFETs (τρανζίστορ φαινόμενου πεδίου αρσενικού γαλλίου), το οποίο η εταιρεία λέει ότι μπορεί να αλλάξει ταχύτητες τέσσερις φορές ταχύτερα από τα περισσότερα τρανζίστορ που χρησιμοποιούνται σε αυτή την εφαρμογή - έως και 1.5 megahertz.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ενισχυτές χρησιμοποιούν αυτό που φαίνεται να είναι τυποποιημένο γραμμικό τροφοδοτικό ισχύος με βαριές μετασχηματιστές ισχύος και εκπληκτικά μεγάλες δεξαμενές θερμότητας στα εξαρτήματα τροφοδοσίας.

Μια άλλη συναρπαστική πτυχή των ενισχυτών είναι η βαθμονόμηση Φορτίου προσαρμοστικής φάσης. Όταν ο χρήστης ενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό, ο ενισχυτής μετράει αυτόματα πώς επηρεάζεται το συνδεδεμένο ηχείο από τη συχνότητα και την απόκριση φάσης του ενισχυτή και προσαρμόζεται αυτόματα για να διατηρεί την απόκριση σε επίπεδη συχνότητα και φάση.

Τα εξαρτήματα R1 συνδέονται χρησιμοποιώντας μια νέα, ιδιόκτητη τεχνολογία που ονομάζεται Technics Digital Link, η οποία μεταφέρει σήματα σε ανάλυση 32 bit / 192 kilohertz από την συσκευή αναπαραγωγής ήχου δικτύου στον ενισχυτή. Επίσης, αποστέλλει δεδομένα ελέγχου έντασης ήχου, οπότε όταν γυρίζετε τον επιλογέα έντασης ήχου στο δίκτυο αναπαραγωγής / προενισχυτή δικτύου, η πραγματική ρύθμιση της έντασης πραγματοποιείται στον ενισχυτή, οπότε η ψηφιακή μεταφορά σήματος είναι σε πλήρη ανάλυση χωρίς να χρειάζεται κοπή ή αναδιάταξη .

04 του 04

Η νέα τεχνολογία: Οι ομιλητές

Brent Butterworth

Και τα δύο νέα ηχεία διαθέτουν ένα επίπεδο ομοαξονικό οδηγό που χειρίζεται τα μεσαία και τα πρίμα. Ένα tweeter από γραφίτη άνθρακα 1 ιντσών κάθεται στο μέσο του οδηγού μεσαίας διατομής. Το tweeter λέγεται ότι έχει χρησιμοποιήσιμη απόκριση στα 100 kilohertz. τα περισσότερα tweeters αγωνίζονται να φτάσουν τα 25 kHz. Η ιδέα είναι ότι θα έχει μια επίπεδη συχνότητα και απόκριση φάσης σε υπερηχητικές συχνότητες, πράγμα που θεωρητικά θα έκανε αυτό το σύστημα καλύτερο για αρχεία ψηφιακής μουσικής υψηλής ανάλυσης .

Ο ίδιος ο μεσαίος οδηγός χρησιμοποιεί μια κηρήθρα δομή για επιπλέον ακαμψία. Πίσω από το επίπεδο διάμετρο με κηρήθρα είναι ένας αεριζόμενος κώνος ο οποίος με τη σειρά του συνδέεται με ένα συμβατικό πηνίο φωνής αιωρούμενο σε ένα μαγνητικό πεδίο. Μπορείτε να δείτε τη δομή στην παραπάνω φωτογραφία, η οποία δείχνει ένα κομμάτι του μίνι ομιλητή SB-C700.

Το SB-C700 χρησιμοποιεί έναν από αυτούς τους ομοαξονικούς οδηγούς. Το ηχείο SB-R1 προσθέτει τέσσερα μεγάφωνα (μοιάζουν με 6,5 ιντσών), με τα δύο πρώτα βούφερ σε ξεχωριστό περίβλημα από το κάτω μέρος δύο.

Η εταιρεία πραγματοποίησε demos των δύο συστημάτων σε περίτεχνα κατασκευασμένα και αρκετά καλά ακουστικά δωμάτια. Αλλά ακόμα, ήταν δύσκολο να κρίνουμε την ποιότητα ήχου επειδή δεν ήμουν εξοικειωμένος με καμία από τη μουσική επίδειξης που έπαιζαν και τα δύο μίνι ηχεία τοποθετήθηκαν μόνο μερικά μέτρα μακριά από το demo, ώστε δεν μπορούσα να ακούσω πολλά στερεοφωνικά απεικόνιση. Θα πω όμως ότι η απόκριση συχνότητας και των δύο ακουγόταν πολύ ομοιόμορφη και κανένας δεν αποκάλυψε εύκολα αναγνωρίσιμους ηχητικούς χρωματισμούς.

Ανυπομονώ να ακούσω περισσότερα από αυτά τα συστήματα στο CES του Ιανουαρίου του 2015, όπου η Panasonic θα ανακοινώσει πιθανώς επίσημα σχέδια και τιμές για ένα λανσάρισμα στις ΗΠΑ.