Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Chromecast σε Android και iOS

Η συσκευή πολυμέσων Google Chromecast προβάλλει περιεχόμενο, αλλά το Chromecast διαφέρει από άλλες συσκευές συνεχούς ροής, επειδή το περιεχόμενο προέρχεται από μια κινητή συσκευή. Στη συνέχεια, "μεταφέρετε" σε μια τηλεόραση μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής Chromecast. Στην ουσία, το Chromecast λειτουργεί σαν πομπός μεταξύ του τηλεοπτικού ή τηλεοπτικού προγράμματος και της τηλεόρασης μέσω ενός smartphone .

Η συσκευή Chromecast είναι συνδεδεμένη στη θύρα HDMI της τηλεόρασής σας και τροφοδοτείται με καλώδιο USB. Η εφαρμογή Chromecast στο smartphone σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε περιεχόμενο ροής μέσων από όχι μόνο το Google Play και το Google Music , αλλά και από άλλους δημοφιλείς παρόχους περιεχομένου όπως το Netflix, το YouTube, το Disney, το Spotify, το iHeart Radio, η Pandora, το HBO NOW / HBO GO , Ιστορία, ESPN και Sling TV . Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε μια συσκευή iOS, δεν είναι δυνατή η ροή περιεχομένου από το Amazon Video. Θα χρειαστείτε επίσης έναν λογαριασμό από οποιονδήποτε πάροχο υπηρεσιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη ροή περιεχομένου.

Ρύθμιση του Google Chromecast στο iPad, στο iPhone ή στο Android

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν επτά βήματα, η ρύθμιση της συσκευής Chromecast είναι πραγματικά απλή.

  1. Συνδέστε το καλώδιο Chromecast στη θύρα HDMI της τηλεόρασης και συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας USB είτε σε συμβατή θύρα στην τηλεόραση είτε σε μια πρίζα .

    Σημείωση: αν πρόκειται για ένα κλειδί Chromecast Ultra, η θύρα USB δεν παρέχει αρκετή ισχύ για τη διατήρηση του dongle, οπότε πρέπει να συνδεθεί σε μια πρίζα.
  2. Μεταβείτε στο Google Play Store ή στο κατάστημα εφαρμογών της Apple στην κινητή συσκευή σας και αποκτήστε την εφαρμογή Google Home. Η πλειοψηφία των συσκευών Android έχει προεγκατεστημένο Chromecast.
  3. Ενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας. Στο Google Αρχική σελίδα , επιλέξτε Συσκευές που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Η εφαρμογή θα συνεχίσει να σας καθοδηγεί στα σχετικά βήματα για να ρυθμίσετε το Chromecast.
  4. Προς το τέλος της διαδικασίας ρύθμισης, θα υπάρχει ένας κώδικας στην εφαρμογή και στην τηλεόραση. Θα πρέπει να ταιριάζουν και, αν το κάνουν, επιλέξτε Ναι .
  5. Στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε ένα όνομα για το Chromecast. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσαρμογής της ιδιωτικής ζωής και των επιλογών επισκεπτών σε αυτό το στάδιο.
  6. Συνδέστε το Chromecast στο δίκτυο Internet. Λάβετε έναν κωδικό πρόσβασης από την κινητή συσκευή σας ή την εισαγωγή με μη αυτόματο τρόπο.

    Σημείωση: Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το ίδιο δίκτυο τόσο για την εφαρμογή για κινητές συσκευές όσο και για το κλειδί Chromecast. Συνιστάται να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας Google για να έχετε την καλύτερη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό σας.
  7. Αν είστε πρώτος χρονομετρητής στο Chromecast, επιλέξτε το εκπαιδευτικό και το Google Home θα σας δείξει πώς λειτουργεί η λειτουργία χύτευσης.

Πώς να κάνετε περιεχόμενο στο Chromecast Με το iPad, iPhone ή Android

Ενεργοποιήστε την τηλεόραση, βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τη σωστή είσοδο και την κινητή συσκευή.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Αρχική σελίδα Google, μεταβείτε στον πάροχο πολυμέσων ή ροής ήχου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ήτοι στο Netflix, και επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να παρακολουθήσετε ή να ακούσετε. Πατήστε το κουμπί χύτευσης για αναπαραγωγή.

    Σημείωση: ορισμένες εφαρμογές βίντεο απαιτούν την εκκίνηση του βίντεο πριν από τη μετακίνηση του περιεχομένου. Επομένως, το κουμπί Cast θα εμφανιστεί στη γραμμή εργαλείων.
  2. Αν διαθέτετε διαφορετικές συσκευές χύτευσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή συσκευή χύτευσης για την προβολή του περιεχομένου σας. Όταν πατήσετε το κουμπί Cast, αν έχετε διαφορετικές συσκευές χύτευσης, το Chromecast θα εμφανίσει τις συσκευές σας για να επιλέξετε το σωστό .
  3. Μόλις το περιεχόμενό σας μεταφερθεί στην τηλεόρασή σας, χρησιμοποιήστε την κινητή συσκευή σας ως τηλεχειριστήριο για την ένταση του ήχου, ξεκινώντας το βίντεο ή τον ήχο και πολλά άλλα. Για να σταματήσετε να παρακολουθείτε το περιεχόμενο, πατήστε ξανά το κουμπί εκτύπωσης και επιλέξτε αποσύνδεση .

Αντιγραφή του iPad ή του iPhone σας στην τηλεόραση μέσω Chromecast

Getty Images

Στην επιφάνεια, δεν είναι δυνατό να αντικατοπτρίσετε ένα iPad ή iPhone απευθείας στην τηλεόραση. Ωστόσο, είναι δυνατή η χρήση του κατοπτρισμού AirPlay από μια κινητή συσκευή σε έναν υπολογιστή, στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την επιφάνεια εργασίας του Google Chrome, μπορείτε να το αντικατοπτρίσετε στην τηλεόραση χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή.

  1. Συνδέστε την κινητή συσκευή , το Chromecast και το PC στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi .
  2. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή λήψης AirPlay , για παράδειγμα LonelyScreen ή Reflector 3, στον υπολογιστή.
  3. Εκκινήστε το Google Chrome και από το μενού , κάντε κλικ στο Cast .
  4. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στην επιλογή Cast to . Κάντε κλικ στην επιλογή Cast cast και επιλέξτε το όνομα του Chromecast .
  5. Για να αντιγράψετε την κινητή συσκευή, εκτελέστε τον δέκτη AirPlay που έχετε κατεβάσει.
  6. Στο iPad ή στο iPhone, σύρετε προς τα επάνω από το κουμπί για να εμφανίσετε το Κέντρο ελέγχου και πατήστε AirPlay Mirroring .
  7. Αγγίξτε το δέκτη AirPlay για να αρχίσετε να αντιγράφετε την οθόνη.

Η οθόνη στο iPad ή στο iPhone αντικατοπτρίζεται πλέον στον υπολογιστή, στο Chromecast και στην τηλεόραση. Ωστόσο, θα υπάρξει σύντομη καθυστέρηση όταν εκτελείτε μια ενέργεια στην κινητή συσκευή σας πριν εμφανιστεί στον υπολογιστή και πάλι στην τηλεόραση. Αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα κατά την παρακολούθηση βίντεο ή την ακρόαση ήχου.

Υπάρχει ένα πρόσφατο πρόβλημα κατά τη χρήση του Google Chromecast και των οικιακών συσκευών Google. Ορισμένα δίκτυα Wi-Fi συντρίβονται κυρίως λόγω της αρχικής συσκευής που στέλνει υψηλά επίπεδα πακέτων δεδομένων σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που προκαλεί συντριβή δρομολογητών.

Το πρόβλημα σχετίζεται με τις πρόσφατες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος Android, των Εφαρμογών Google και της σχετικής δυνατότητας εμφάνισης. Η Google επιβεβαίωσε ότι επί του παρόντος εργάζονται για μια λύση για την επίλυση του προβλήματος.