Η περίπτωση του καταστροφικού DVD Recorder

Έχετε αγοράσει πρόσφατα ένα DVD Recorder και έχετε βρει λεπτές κουτάλες στα ράφια των καταστημάτων; Δεν είναι η φαντασία σας. Ενώ οι συσκευές εγγραφής DVD είναι ακόμα διαθέσιμες σε άλλα μέρη του κόσμου και οι συσκευές εγγραφής Blu-ray Disc είναι διαθέσιμες στην Ιαπωνία και εισάγονται σε πολλές άλλες αγορές, οι ΗΠΑ παραμένουν εκτός της εξίσωσης εγγραφής με βάση το δίσκο βίντεο. επίτηδες.

Ωστόσο, σε αντίθεση με όσα πιστεύετε, δεν είναι όλα τα λάθη των LG, της Panasonic, της Samsung, της Sony, της Toshiba και άλλων κατασκευαστών ηλεκτρονικών ειδών με έδρα την Ασία. Μετά από όλα, θα ήθελαν να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταγραφείς δίσκων DVD και Blu-ray σε όποιον θέλει να αγοράσει ένα.

Ο πραγματικός λόγος που οι συσκευές εγγραφής DVD είναι σπάνιοι στις ΗΠΑ και οι συσκευές εγγραφής δίσκων Blu-ray είναι ανύπαρκτες, μπορούν να τοποθετηθούν απλά στους πρόποδες των αμερικανικών κινηματογραφικών στούντιο, των παρόχων καλωδιακής / δορυφορικής τηλεόρασης και των τηλεοπτικών σταθμών που θέτουν περιορισμούς στο βίντεο η οποία καταγράφει τη συνέχιση της πώλησης νέων συσκευών εγγραφής DVD, πόσο μάλλον την παροχή πρόσβασης σε αυτόνομους καταγραφείς Blu-ray Disc , στην καταναλωτική αγορά των ΗΠΑ μια ολοένα και μη κερδοφόρα επιχείρηση.

Πρόγραμμα καλωδιακής / δορυφορικής προστασίας και καταγραφής αντιγραφής

Οι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν ένα DVD recorder για την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων για αργότερα. Πώς λοιπόν συνεργάζονται οι κινηματογραφικές αίθουσες και οι φορείς παροχής καλωδιακών / δορυφορικών προγραμμάτων για να περιορίσετε την πρόσβασή σας σε τέτοια εγγραφή βίντεο; Η εφαρμογή ενός συστήματος προστασίας αντιγραφής που περιορίζει αυστηρά αυτό που μπορείτε να καταγράψετε και πώς μπορείτε να το καταγράψετε.

Για παράδειγμα, το HBO και αρκετοί άλλοι προγραμματιστές καλωδίων και δικτύων αντιγράφουν το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων τους (μερικές φορές σε τυχαία βάση). Ο τύπος προστασίας αντιγραφής που χρησιμοποιούν (που αναφέρεται ως "Record One") επιτρέπει την αρχική εγγραφή σε μια συσκευή προσωρινής αποθήκευσης (όπως σε σκληρό δίσκο DVD recorder / σκληρού δίσκου combo, DVR καλώδιο, TIVO , αλλά όχι αναγκαστικά σε μια μόνιμη μορφή αποθήκευσης, όπως το DVD).

Επιπλέον, αφού κάνετε την εγγραφή σας σε καλωδιακό DVR , TIVO ή σκληρό δίσκο , δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφο της αρχικής εγγραφής σε DVD ή VHS.

Με άλλα λόγια, ενώ μπορείτε να κάνετε μια εγγραφή σε μορφή προσωρινής αποθήκευσης, όπως συσκευή τύπου DVR, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα "σκληρό αντίγραφο" στο DVD για να προσθέσετε στη μόνιμη συλλογή σας. "Εγγραφή μία φορά" σημαίνει εγγραφή μία φορά σε ένα μέσο προσωρινής αποθήκευσης, όχι σε ένα αντίγραφο, όπως το DVD.

Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές βρίσκουν γρήγορα ότι οι συσκευές εγγραφής DVD και οι μονάδες DVD Recorder / VHS δεν είναι σε θέση να εγγράψουν προγράμματα από το HBO ή άλλα premium κανάλια και σίγουρα δεν είναι προγραμματισμός Pay-Per-View ή On-Demand ("Never Record" ), λόγω των τύπων προστασίας αντιγραφής που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της εγγραφής σε DVD. Αυτό έχει επίσης φιλτραριστεί σε ορισμένα από τα καλωδιακά κανάλια χωρίς πριμοδότηση.

Το γεγονός ότι δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή εγγραφής DVD για εγγραφή πλέον τηλεοπτικού προγράμματος δεν είναι η βλάβη του DVD recorder ή του κατασκευαστή του DVD recorder. είναι η επιβολή των συστημάτων αντιγραφής που απαιτούνται από τα κινηματογραφικά στούντιο και άλλους παρόχους περιεχομένου. Αυτή η κατάσταση των πραγμάτων υποστηρίζεται από δικαστικές αποφάσεις του δικαστηρίου. Πρόκειται για ένα "Πιάτο 22". Παρόλο που έχετε το δικαίωμα να καταγράψετε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι κάτοχοι και παροχείς περιεχομένου έχουν επίσης το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύουν το περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα από την καταγραφή τους. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αποτραπεί η δυνατότητα εγγραφής σε έντυπη μορφή.

Τεχνική Σημείωση: Δεν υπάρχει κανένας τρόπος γύρω από το σύστημα προστασίας αντιγραφής "Record Once" που χρησιμοποιείται από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και παρόχους καλωδιακής / δορυφορικής τηλεόρασης εκτός εάν χρησιμοποιείτε συσκευή εγγραφής DVD που μπορεί να εγγράψει σε δίσκο DVD-RW σε λειτουργία VR ή σε δίσκο DVD-RAM που είναι συμβατό με CPRM (εμφάνιση στη συσκευασία). Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι οι δίσκοι DVD-RW VR ή DVD-RAM που έχουν εγγραφεί δεν μπορούν να αναπαραχθούν στις περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής DVD (μόνο η Panasonic και λίγες άλλες - ανατρέξτε στα εγχειρίδια χρήσης).

Ο συντελεστής καλωδιακής / δορυφορικής DVR

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα καλωδιακά / δορυφορικά DVR και το TIVO επιτρέπουν την καταγραφή του μεγαλύτερου περιεχομένου (εκτός από τον προγραμματισμό pay-per-view και κατά παραγγελία). Ωστόσο, δεδομένου ότι οι εγγραφές γίνονται σε σκληρό δίσκο αντί για δίσκο, δεν αποθηκεύονται μόνιμα (εκτός αν έχετε εξαιρετικά μεγάλο σκληρό δίσκο). Αυτό είναι αποδεκτό από τα κινηματογραφικά στούντιο και άλλους παρόχους περιεχομένου, καθώς δεν είναι δυνατή η δημιουργία περαιτέρω αντιγράφων της εγγραφής στο σκληρό δίσκο και μόλις ολοκληρωθεί ο σκληρός δίσκος ο καταναλωτής πρέπει να αποφασίσει τι να διαγράψει για να ανακτήσει περισσότερο χώρο αποθήκευσης για πρόσθετες εγγραφές.

Αυτή η κατάσταση των πραγμάτων είναι επίσης ένα κέντρο κέρδους για τους παρόχους καλωδιακών / δορυφορικών υπηρεσιών, καθώς μπορούν να μισθώσουν ή να ενοικιάσουν DVR και επίσης να προσφέρουν υπηρεσίες βίντεο «κατ 'απαίτηση» που μπορούν να χρεώσουν τους συνδρομητές τους. Δεδομένου ότι το DVR είναι απαραίτητο για την εγγραφή του "Εγγραφή Once" προγραμματισμού, ο καταναλωτής είναι κλειδωμένο σε αυτό το πρόσθετο βάρος εάν θέλουν τη δυνατότητα να καταγράφει πολλές από τις αγαπημένες τους εκπομπές και ταινίες.

Φυσικά, εάν διαθέτετε όλο και πιο σπάνιο συνδυασμό DVD recorder / σκληρού δίσκου, θα πρέπει να είστε σε θέση να καταγράψετε το πρόγραμμά σας στο σκληρό δίσκο του DVD Recorder / Hard Drive Combo , αλλά αν εφαρμοστεί προστασία αντιγραφής στο πρόγραμμα, να εμποδίζετε να κάνετε ένα αντίγραφο της εγγραφής του σκληρού σας δίσκου σε DVD.

Ο παράγων ροής

Επίσης, ένας άλλος μεγάλος παράγοντας που μειώνει τη ζήτηση για συσκευές εγγραφής DVD (και πιθανώς το τελευταίο καρφί-στο-φέρετρο), είναι streaming. Με τις υπηρεσίες συνεχούς ροής, όπως το Amazon Instant Video, το Hulu, το Netflix, το Vudu και άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των HBO (HBOGo και HBONow) και Showtime (Showtime Anytime), είναι αρκετά βολικό να βρίσκετε και να βλέπετε όχι μόνο το πρόσφατα μεταδιδόμενο περιεχόμενο, Παρακολουθήστε ολόκληρες εποχές πολλών τηλεοπτικών σειρών χωρίς να χρειάζεται να τις καταγράψετε.

Οι ροές τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών είναι ιδιαίτερα εύκολο αν έχετε μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc με δυνατότητα Smart TV ή Internet . Ακόμα κι αν δεν διαθέτετε μία από αυτές τις συσκευές, υπάρχει επίσης μια αφθονία από φθηνά πρόσθετα streamers πολυμέσων που μπορείτε να συνδεθείτε με μη έξυπνη τηλεόραση που μπορεί να κάνει τη δουλειά. Το Roku κάνει ακόμη μια ταινία πολυμέσων που μπορεί να συνδεθεί σε παλαιότερες τηλεοράσεις που μπορεί να έχουν σύνθετη είσοδο AV (Roku 1 - Buy From Amazon)

Η ευκολία της ροής στο Διαδίκτυο μειώνει την ανάγκη εγγραφής αυτών των προγραμμάτων σε DVD για μελλοντική προβολή, εξοικονομώντας έτσι πολύ χώρο στο ράφι. Λιγότερη ζήτηση για εγγραφή DVD είναι ένα άλλο αντικίνητρο για τους κατασκευαστές να συνεχίσουν να κάνουν εγγραφές DVD.

Πού είναι οι συσκευές εγγραφής δίσκων Blu-ray;

Δεν υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία αυτόνομων καταγραφών Blu-ray Disc για καταναλωτές στην αγορά των ΗΠΑ. Ένας παράγοντας που συμβάλλει στην κατάσταση αυτή είναι η αυξανόμενη χρήση των DVB-TIVO και των καλωδιακών / δορυφορικών DVR στις Η.Π.Α., η οποία γίνεται αντιληπτή από τους ασιατικούς κατασκευαστές με πιθανό ανταγωνιστικό εμπόδιο στην επιτυχία του Blu-ray ως επιλογή εγγραφής.

Επιπρόσθετα, οι ανησυχίες για την προστασία του αντιγράφου και η πιθανή πειρατεία έχουν «παρανοϊκά» τα κινηματογραφικά στούντιο, τους δημιουργούς περιεχομένου και τους καλωδιακούς / δορυφορικούς / υπεραστικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς οι κύριοι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας που μπορούν να αποθηκευτούν μόνιμη μορφή αντιγράφου, όπως ο δίσκος Blu-ray.

Η προστασία αντιγραφής βίντεο και ο παράγοντας DVR είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι αυτόνομες συσκευές εγγραφής Blu-ray Disc δεν είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, παρόλο που είναι άφθονοι στην Ιαπωνία και διατίθενται σε άλλες επιλεγμένες αγορές, όπως τμήματα της Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας . Οι κατασκευαστές απλά δεν θέλουν να παρεμποδίσουν τη δαπάνη συμμόρφωσης με τους περιορισμούς καταγραφής που επιβάλλονται στην αμερικανική αγορά.

Η κατώτατη γραμμή

Παρόλο που δεν επηρεάζονται όλοι οι τηλεοπτικοί, καλωδιακοί και δορυφορικοί προγραμματισμοί από προγράμματα εγγραφής "Once Once" ή "Record Never", επιτρέποντας την περιορισμένη χρήση ενός DVD recorder (αν και συχνά δεν θα ξέρετε μέχρι να μάθετε εάν το πρόγραμμα ήταν μπορεί να καταγραφεί), η εποχή της ευρείας τηλεοπτικής καταγραφής των τηλεοπτικών, καλωδιακών και δορυφορικών προγραμμάτων σε μορφή ταινίας ή δίσκου έρχεται στο τέλος της.

Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια για συσκευή εγγραφής DVD, μην εκπλαγείτε από τις λεπτόκοκκοι. Όλα είναι μέρος του "σχεδίου".

Αν εξακολουθείτε να ψάχνετε μια συσκευή εγγραφής DVD, μπορείτε να ελέγξετε τι μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμο είτε νέο είτε χρησιμοποιημένο, στα ακόλουθα, ενημερωμένα περιοδικά:

Με τις συσκευές εγγραφής DVD που ξεθωριάζουν στο ηλιοβασίλεμα, ανακαλύψτε ποιες εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες τώρα αντί για εγγραφή σε DVD στην αναφορά: DVD Recorders Gone, Now What What? .