Τι είναι ο Δίσκος Blu-ray με δυνατότητα ενεργοποίησης δικτύου;

Ως αποτέλεσμα της αυξημένης σύγκλισης του κόσμου των Η / Υ και του Home Theatre, σε συνδυασμό με τη δημοτικότητα του internet streaming, υπάρχουν πλέον αρκετοί τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και στο οικιακό δίκτυο βίντεο και ήχου (εκτός από ένα PC) μέσω ταινιών πολυμέσων , όπως plug-in sticks και εξωτερικών κουτιών, καθώς και έξυπνων τηλεοράσεων .

Ανάλογα με τη μάρκα ή / και το μοντέλο, αυτοί οι τύποι συσκευών επιτρέπουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο πολυμέσων υπολογιστή και / ή τη ροή / λήψη περιεχομένου ήχου, βίντεο και φωτογραφιών απευθείας από το διαδίκτυο που μπορούν να αναπαραχθούν στην τηλεόρασή σας ή στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου.

Blu-ray Disc Player ως κάτι περισσότερο από ένα δίσκο Spinner

Ωστόσο, ένας άλλος τρόπος πρόσβασης στην ροή και το περιεχόμενο δικτύου που μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό χρησιμοποιώντας ένα Blu-ray Disc player με δυνατότητα δικτύου.

Οι δίσκοι δίσκων Blu-ray που είναι ενεργοποιημένοι από το δίκτυο είναι συμβατοί με δίσκους Blu-ray, DVD και CD καθώς και με δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο (Ethernet / LAN) και / ή ασύρματης σύνδεσης (WiFi) . Η πρόσβαση WiFi μπορεί να είναι ενσωματωμένη ή να απαιτεί έναν προαιρετικό προσαρμογέα USB WiFi. Σε αμφότερες τις ενσύρματες και ασύρματες ρυθμίσεις σύνδεσης, ο φορέας δίσκων Blu-ray επικοινωνεί με έναν δρομολογητή Internet / Broadband.

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο διαδικτυακό περιεχόμενο που σχετίζεται με το δίσκο Blu-ray που αναπαράγουν και μπορεί επίσης να παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο βίντεο και ήχου συνεχούς ροής από πρόσθετους παρόχους περιεχομένου στο διαδίκτυο, όπως Netflix, Amazon Instant Video, VUDU, Hulu, από την πλευρά του βίντεο, καθώς και μουσικές υπηρεσίες, όπως Pandora, Rhapsody και iHeart Radio στην πλευρά του ήχου.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι παρόλο που έχετε τη δυνατότητα να αποκτάτε πρόσβαση σε περιεχόμενο συνεχούς ροής μέσω ενός Blu-ray Disc player, όπως συμβαίνει και με έξυπνες τηλεοράσεις και αυτόνομες ή plug-in streamers, είστε συνδεδεμένοι σε ποιες υπηρεσίες το Blu-ray μάρκα παίκτη που σχετίζεται με. Εάν η ροή περιεχομένου Blu-ray και Internet είναι σημαντικές για εσάς, τότε πρέπει να αποφασίσετε με ποιους παροχείς περιεχομένου στο Internet προτιμάτε να έχετε πρόσβαση στο Blu-ray Disc player με δυνατότητα δικτύου.

Στην πραγματικότητα, μερικοί παίκτες Blu-ray Disc έχουν πραγματικά αφιερωμένα κουμπιά στα τηλεχειριστήρια τους που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής, όπως Netflix, Vudu και Pandora.

Εκτός από τη ροή μέσω internet, οι περισσότεροι παίκτες Blu-ray Disc μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε άλλες συσκευές, όπως ένας υπολογιστής συνδεδεμένος σε οικιακό δίκτυο. Ένας τρόπος για να διαπιστώσετε εάν μια συγκεκριμένη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc έχει αυτή τη δυνατότητα είναι να ελέγξετε αν υπάρχει πιστοποίηση DLNA . Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση όχι μόνο σε βίντεο, ηχητικά και ακίνητα περιεχόμενα που είναι αποθηκευμένα σε συνδεδεμένους υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων, εάν έχετε smartphone ή tablet που είναι επίσης πιστοποιημένο με DLNA, ο φορέας Blu-ray Disc μπορεί να έχει πρόσβαση σε συμβατό περιεχόμενο έχετε αποθηκεύσει στο smartphone σας, όπως φωτογραφίες ή μουσική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να μπορείτε να μοιράζεστε ήχο, βίντεο και φωτογραφίες από υπηρεσίες streaming μέσω internet που μπορεί να έχετε πρόσβαση στο smartphone σας, αλλά δεν είναι διαθέσιμες μέσω των προσφορών ροής Blu-ray Disc player.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν μερικοί δίσκοι Blu-ray Disc που δεν έχουν τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης στο περιεχόμενο ροής στο διαδίκτυο, αλλά εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που βασίζεται στο δίκτυο από διακομιστές υπολογιστών και πολυμέσων.

Μια άλλη λειτουργία τύπου ροής που μπορεί να περιλαμβάνουν και μερικοί παίκτες Blu-ray Disc, εκτός από τη δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο μέσω διαδικτύου ή / και δικτύου, είναι η δυνατότητα να μοιράζεστε ή να μεταφέρετε περιεχόμενο απευθείας από συμβατά smartphone ή tablet χωρίς να χρειάζεστε μια σύνδεση στο διαδίκτυο / δίκτυο είναι Miracast . Εάν αγοράζετε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, ελέγξτε εάν προσφέρεται αυτή η προστιθέμενη δυνατότητα. Μπορεί να πάει με πολλά ονόματα. Εκτός από το Miracast, μπορεί να αναφέρεται ως Wifi-Direct, Mirroring Screen, Mirroring Display, SmartShare, SmartView ή AllShare.

Όλα τα περιεχόμενα από το διαδίκτυο, το δίκτυο ή μέσω του Miracast μεταφέρονται σε τηλεόραση, βιντεοπροβολέα ή δέκτη οικιακού κινηματογράφου μέσω των συνδέσεων εξόδου ήχου / εικόνας της συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray Disc, με τις περισσότερες φορές HDMI

Περισσότερες πληροφορίες

Ανατρέξτε στην περιοδικά ενημερωμένη λίστα των συσκευών αναπαραγωγής Blu-ray Disc που προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες, οι περισσότερες από τις οποίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δικτύωσης και / ή streaming μέσω διαδικτύου.