Πώς να αναιρέσετε κάτι στο Gmail

Undo, Undelete, Unarchive, Unlabel και More

Μπορείτε να αναιρέσετε ακριβώς οποιαδήποτε ενέργεια στο Gmail, ανεξάρτητα από το αν είναι τόσο απλό όσο η αντιστροφή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα νέο φάκελο ή κάτι λίγο πιο κρίσιμο, όπως η αφαίρεση μηνύματος ή η μη λήψη μηνυμάτων.

Μπορείτε επίσης να αναιρέσετε μια ετικέτα που δημιουργήσατε, ένα μήνυμα που έχετε αρχειοθετήσει, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε επισημάνει ως αναγνωσμένο και πολλά άλλα.

Πώς να αναιρέσετε τα πράγματα στο Gmail

Για να επαναφέρετε μια ενέργεια στο Gmail, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ ή να πατήσετε το κουμπί Αναίρεση πριν να πάει μακριά.

Για παράδειγμα, λέτε ότι μόλις διαγράψατε ένα μήνυμα. Το επόμενο πράγμα που συμβαίνει μετά την εξαφάνιση του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι το Gmail θα σας προειδοποιήσει με μια κίτρινη μπάρα στο επάνω μέρος της σελίδας, η οποία λέει κάτι σαν Η συζήτηση έχει μετακινηθεί στον Κάδο απορριμμάτων .

Απλώς επιλέξτε το σύνδεσμο Αναίρεση στο κίτρινο μήνυμα για να το βγάλετε από το φάκελο Κάδος απορριμάτων και να το επαναφέρετε από όπου και αν διαγράψατε.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες ενέργειες, όπως για παράδειγμα όταν μετακινείτε ένα μήνυμα σε ένα φάκελο που ονομάζεται Ανάγνωση αργότερα , για παράδειγμα. σας δοθεί το μήνυμα Η συνομιλία έχει μετακινηθεί στο Read Αργότερα και η ευκαιρία να την ακυρώσετε.

Για να αναιρέσετε ένα μήνυμα που αποστέλλεται για να αποφευχθεί η έξοδος, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι συνδέεστε γρήγορα στο σύνδεσμο "αναίρεση". Ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η αναίρεση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το λογαριασμό σας. Κάντε αυτό κάνοντας κλικ στην επιλογή Undo Send στη σελίδα Γενικές ρυθμίσεις.

Ένας άλλος τρόπος να αντιστραφεί αυτό που κάνατε στο Gmail είναι να εισάγετε το z στο πληκτρολόγιό σας ενώ έχετε ανοίξει το Gmail. Μην το πληκτρολογείτε σε πλαίσιο κειμένου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά απλώς "στη σελίδα" αμέσως αφού κάνετε ό, τι θέλετε να αναιρέσετε. Εάν έχει επιλεγεί κάτι άλλο, το Gmail ενδέχεται να μην το καταχωρήσει ως κλειδί συντόμευσης.

Συμβουλή: Η συντόμευση "z" είναι μία από τις πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Gmail .

Ανεξάρτητα από το τι κάνετε αναίρεση ή πώς το αναιρέσετε, το Gmail θα σας πει ότι η ενέργεια σας έχει αναβληθεί . Δεν μπορείτε, ωστόσο, να επαναλάβετε μια ενέργεια τόσο εύκολα όσο μπορείτε να την ακυρώσετε.

Σημαντικά γεγονότα σχετικά με την αναίρεση των ενεργειών του Gmail

Δεν μπορείτε να αναιρέσετε τη διαγραφή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το φάκελο Κάδος απορριμμάτων ή Ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Η κατάργηση αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα τους προκαλέσει τη διαγραφή τους από το λογαριασμό σας. Αφού τα διαγράψετε, απλά λέτε ότι τα μηνύματα έχουν διαγραφεί και ότι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να τα ακυρώσετε.

Αν θέλετε να "αναιρέσετε" μια διαγραφή στους φακέλους αυτούς, απλώς τους σύρετε έξω και σε ένα νέο φάκελο (όπως το Inbox) προτού διαγραφούν οριστικά 30 ημέρες αργότερα.

Το μήνυμα "αναίρεση" δεν παραμένει στην οθόνη για πάντα. Θα εξαφανιστεί μετά από λίγο, ακόμα και αν δεν ανανεώσετε τη σελίδα ή πλοηγηθείτε αλλού.

Το πάτημα του z ισχύει μόνο για το τελευταίο πράγμα που κάνατε και λειτουργεί μόνο ενώ η κίτρινη ειδοποίηση είναι ακόμα ορατή. Πατώντας "z" ξανά και ξανά, δεν θα παραμείνετε ανενεργά όλα τα προηγούμενα πράγματα που έχετε κάνει στο Gmail.