Πώς να ταξιδέψετε με ένα iPad

Το iPad έχει γίνει ο τέλειος σύντροφος ταξιδιού. Όχι μόνο ταιριάζει στη βαλίτσα σας πιο εύκολη, αλλά εκτελεί τις περισσότερες εργασίες τόσο καλές όσο και καλύτερες από τον κανονικό σας φορητό υπολογιστή. Είναι ιδανικό για ανάγνωση, ψυχαγωγία με παιχνίδια ή ταινίες, ενημέρωση του Facebook, χρήση του FaceTime για να διατηρείτε επαφή με τους αγαπημένους σας. Και με τη χρήση του iMovie που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε μια ταινία διακοπών ενώ βρίσκεστε σε διακοπές. Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε με το iPad σας.

Μην διακινδυνεύσετε το iPad σας: Αγοράστε μια υπόθεση

Είναι εύκολο να παραιτηθεί από την υπόθεση εάν χρησιμοποιείτε κυρίως το iPad στο σπίτι σας, αλλά όταν βρίσκεστε εν κινήσει είναι ένα άλλο θέμα εξ ολοκλήρου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε το iPad σας μέσα στις αποσκευές σας. Είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι το iPad σας κρύβεται ανάμεσα στα ρούχα σας ή σε μια ειδική εξωτερική τσέπη της βαλίτσας σας και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μόνο μεταλλικό αντικείμενο δίπλα στο iPad και οι δονήσεις ενός αυτοκινήτου, αμαξοστοιχίας ή αεροπλάνου που θα οδηγήσουν σε ρωγμή στην οθόνη.

Η έξυπνη θήκη της Apple δεν είναι μόνο έξυπνη, επειδή μπορεί να ξυπνήσει το iPad όταν ανοίξετε το πτερύγιο, είναι επίσης έξυπνο επειδή είναι η καλύτερη περίπτωση για το iPad. Είναι μια άνετη εφαρμογή και δημιουργεί αρκετή προστασία για να προστατεύσει το iPad από τις διάφορες προσκρούσεις και σταγόνες που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Φυσικά, εάν οι διακοπές σας περιλαμβάνουν ράφτινγκ, ποδηλασία ή πεζοπορία, μπορεί να θέλετε μια θήκη σχεδιασμένη για εξωτερική χρήση .

Μάθετε πώς μπορείτε να συνδέσετε τη σύνδεση δεδομένων του iPhone σας

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε σύνδεση 4G LTE για το iPad μας και ευτυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειάζονται. Η Apple έχει κάνει πολύ απλό να συνδεθεί με τη σύνδεση δεδομένων του iPhone σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το iPad σχεδόν οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεστε Wi-Fi.

Μπορείτε να συνδέσετε το iPad στο iPhone σας ανοίγοντας την εφαρμογή Settings στο iPhone σας και επιλέγοντας το "Personal Hotspot" από το μενού. Αφού ενεργοποιήσετε το Personal Hotspot ανοίγοντας το διακόπτη στο πάνω μέρος της οθόνης, μπορείτε να εισαγάγετε έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης Wi-Fi.

Στο iPad σας, απλά συνδεθείτε με αυτό το νέο δίκτυο όπως θα κάνατε οποιοδήποτε δίκτυο Wi-Fi, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις στο iPad και επιλέγοντας Wi-Fi. Αφού αγγίξετε το νέο δίκτυο Wi-Fi που δημιουργήσατε στο iPhone σας, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον προσαρμοσμένο κωδικό πρόσβασης.

Θυμηθείτε να εισέλθετε (και να αποσυνδεθείτε!) Από το Wi-Fi Guest

Ενώ η πρόσδεση του iPad στο iPhone σας θα κάνει τη δουλειά, θα χρησιμοποιήσει επίσης τα δεδομένα που έχουν δοθεί στο iPhone σας. Και οι χρεώσεις υπερβολικού κόστους στα δεδομένα τείνουν να είναι ακριβές, οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε δωρεάν Wi-Fi όταν είναι διαθέσιμος. Τα περισσότερα ξενοδοχεία και καφετέριες έχουν τώρα δωρεάν Wi-Fi και τείνουν να είναι ταχύτερα από τη σύνδεση στο διαδίκτυο που θα πάρετε με το τηλέφωνό σας. Μπορείτε επίσης να έχετε Wi-Fi σε πολλά εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους.

Όταν συνδέεστε σε ένα δίκτυο επισκεπτών, θα πρέπει να παραμείνετε στην οθόνη ρυθμίσεων Wi-Fi για μερικά δευτερόλεπτα μετά την επιλογή του δικτύου. Πολλά δίκτυα επισκεπτών θα εμφανιστούν με μια οθόνη που θα σας ζητά να επιβεβαιώσετε τη συμφωνία τους, η οποία συνήθως περιέχει λέξεις-κλειδιά που τους προστατεύουν από την ευθύνη σε περίπτωση κατά λάθος λήψη κακόβουλου λογισμικού ή κάτι παρόμοιο. Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, το δίκτυο Wi-Fi ενδέχεται να μην σας επιτρέψει να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται ότι έχετε συνδεθεί στο δίκτυο.

Και εξίσου σημαντικό με την υπογραφή σε έναν επισκέπτη, το δίκτυο Wi-Fi αποσυνδέεται από αυτό. Μια όχι-τόσο-ασυνήθιστη απάτη που χρησιμοποιείται από εκείνους που μπορεί να θέλουν να χάσουν σε ένα smartphone ή tablet είναι να δημιουργήσουν ένα hotspot με το ίδιο όνομα με ένα δημοφιλές hotspot και χωρίς κωδικό πρόσβασης. Επειδή το iPad θα προσπαθήσει να συνδεθεί αυτόματα σε "γνωστά" δίκτυα, το iPad μπορεί να συνδεθεί σε αυτό το δίκτυο χωρίς να το γνωρίζετε.

Μπορείτε να αποσυνδεθείτε από τα δίκτυα επισκεπτών γυρίζοντας πίσω στην οθόνη Wi-Fi και πατώντας το "i" με τον κύκλο γύρω από το δίπλα στο όνομα του δικτύου. Στη συνέχεια, πατήστε "Ξεχάστε αυτό το δίκτυο". Αυτό θα κρατήσει το iPad σας να προσπαθεί να συνδεθεί αυτόματα σε οποιοδήποτε δίκτυο WI-Fi με το ίδιο όνομα.

Προστατέψτε το iPad σας με έναν κωδικό πρόσβασης και βρείτε το iPad μου

Το iPad σας ίσως να μην χρειάζεται έναν κωδικό πρόσβασης στο σπίτι, αλλά είναι πάντα καλό να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο iPad σας όταν ταξιδεύετε. Και αν έχετε ένα νεότερο iPad με Touch ID, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης στην ενότητα "Κωδικός πρόσβασης και κωδικός πρόσβασης" ή "Κωδικός πρόσβασης" των ρυθμίσεων. (Το όνομα θα αλλάξει ανάλογα με το αν το iPad σας υποστηρίζει ή όχι το Touch ID.) Μάθετε περισσότερα δροσερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Touch ID εκτός από την αγορά υλικού.

Και εξίσου σημαντικό με τον κωδικό πρόσβασης είναι ότι το Find My iPad είναι ενεργοποιημένο στην εφαρμογή Settings. Βρείτε το iPad μου βρίσκεται στις ρυθμίσεις iCloud και θα πρέπει πραγματικά να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή. Η ρύθμιση "Αποστολή τελευταίας τοποθεσίας" είναι επίσης σημαντική. Αυτό θα στείλει αυτόματα τη θέση στην Apple όταν η μπαταρία πέσει σε χαμηλά επίπεδα, οπότε αν αφήσετε το iPad κάπου και η μπαταρία αποστραγγιστεί, μπορείτε να μάθετε πού πήγατε όσο μπορεί να συνδεθεί στο Internet.

Αλλά ο μεγάλος λόγος για τον οποίο η ενεργοποίηση του Find My iPad είναι απαραίτητο δεν είναι στην πραγματικότητα η εξεύρεση του iPad. Είναι η δυνατότητα να το θέσετε σε χαμένη κατάσταση ή ακόμα και να σκουπίσετε τη συσκευή από το τηλεχειριστήριο. Η λειτουργία Lost είναι μια ειδική λειτουργία που όχι μόνο κλειδώνει το iPad, αλλά σας επιτρέπει να γράψετε κάποιο κείμενο που θα εμφανίζεται στην οθόνη. Αυτό σας επιτρέπει να γράψετε μια σημείωση "καλέστε εάν βρέθηκε" σε αυτήν.

Τοποθετήστε το iPad Up πριν φύγετε

Ένα βασικό βήμα στα ταξίδια που ξεχνάμε συχνά είναι να φορτώσετε το iPad με παιχνίδια, βιβλία, ταινίες κ.λπ. πριν φύγουμε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ταινίες, οι οποίες μπορούν να πάρουν τεράστιο όγκο δεδομένων, αλλά εάν είστε κολλημένοι σε ένα αεροπλάνο χωρίς Wi-Fi, θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας για τη λήψη ενός επιπλέον βιβλίου ή ενός από τα πολλά μεγάλα παιχνίδια για το iPad . Και αν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, ένα παιχνίδι όπως το Fruit Ninja μπορεί σίγουρα να έρθει σε πρακτικό. Σίγουρα χτυπά ακρόαση "Είμαστε ακόμα εκεί;" ξανά και ξανά για μερικές ώρες.

Pro Συμβουλή: Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως ξυπνητήρι