Ρύθμιση ή αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας iPad και του δακτυλικού αποτυπώματος

Ίσως να έχετε έναν ενοχλητικό συγκάτοικο. Ίσως κάποιοι κακοποιός να άρπαξαν το πολύτιμο iPad σας . Ανεξαρτήτως, η προσθήκη επιπλέον στρώματος ασφάλειας για την προστασία των δεδομένων σας είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Τα καλά νέα είναι ότι η δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης για ένα iPad είναι αρκετά εύκολη. Ωστόσο, προτού το κάνετε, ίσως θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του iPad σας μέσω του iTunes. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκαταστήσετε από το αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό σας στο μέλλον χωρίς να χρειάζεται να το επαναφέρετε ως νέα συσκευή (Εάν κάνετε backup όταν έχει ήδη γίνει ένας κωδικός πρόσβασης, θα πρέπει να επαναφέρετε το iPad σας νέα συσκευή αν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, δυστυχώς).

01 από 04

Ρύθμιση του κωδικού πρόσβασης iPad

Για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση ενός κωδικού πρόσβασης για το iPad, κάντε κλικ στην καρτέλα "Γενικά" στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις". Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας κωδικού πρόσβασης, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Ρυθμίσεις" ή την εφαρμογή από την κύρια οθόνη σας (είναι αυτή που μοιάζει με ταχύτητα).

Στο μενού "Ρυθμίσεις", κάντε κλικ στην καρτέλα " Γενικά ". Αυτό θα φέρει διάφορες επιλογές στα δεξιά σας. Σε παλαιότερα iPads με παλαιότερη έκδοση του iOS, όπως αυτή που εμφανίζεται παραπάνω, μπορείτε να κάνετε κλικ στο " Κλείδωμα Passcode ", το οποίο θα είναι η έβδομη επιλογή από την κορυφή. Για το iOS 9, ειδικά για νέα iPads και iPhones με τον αισθητήρα δακτύλων, η επιλογή καλείται " Touch ID & Passcode ". Εάν αλλάζετε κωδικούς πρόσβασης, θα χρειαστεί να εισάγετε την τρέχουσα για να συνεχίσετε.

02 από 04

Επιλέγοντας έναν κωδικό πρόσβασης για το iPad σας

Θα χρειαστεί να εισαγάγετε έναν τετραψήφιο κωδικό για τον κωδικό πρόσβασης iPad. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα τετραψήφιο κωδικό για τον κωδικό πρόσβασής σας. Ή θα μπορούσατε να υποκύψετε στην εσωτερική σας παράνοια όπως εγώ και να εισάγετε οκτώ αριθμούς. Ποτέ δεν θα με πάρετε, κουβερτάδες! Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό κωδικό πρόσβασης, θα σας ζητηθεί να εισέλθετε ξανά. Συγχαρητήρια, έχετε τώρα έναν κωδικό πρόσβασης για το iPad σας. Παρεμπιπτόντως, παρακαλώ κάνετε μόνοι σας μια χάρη και να διαλέξετε κάτι άλλο εκτός από το 1234. Δεν λέω αλλά λέω απλά. Για τους ανθρώπους που αλλάζουν τον κωδικό πρόσβασής τους σε παλιές ή νέες εκδόσεις του iOS, απλά κάντε κλικ στο " Change Passcode ".

03 του 04

Ρύθμιση των επιλογών κωδικού πρόσβασης iPad

Μόλις έχετε έναν κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να συνεχίσετε να συντονίζετε τις ρυθμίσεις σας. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Μόλις έχετε έναν κωδικό πρόσβασης iPad, μπορείτε να συντονίσετε τη ρύθμισή σας με διάφορες επιλογές:

04 του 04

Ρύθμιση της απαιτούμενης ώρας για τον κωδικό πρόσβασης iPad

Μπορείτε επίσης να ορίσετε την ώρα που θέλετε το iPad να ζητήσει έναν κωδικό πρόσβασης. Φωτογραφία από τον Jason Hidalgo

Έτσι, βασικά, η καρτέλα "Απαίτηση κωδικού πρόσβασης" σας επιτρέπει να ορίσετε το χρονικό διάστημα που περνάει πριν το iPad σας ζητήσει έναν κωδικό πρόσβασης. "Αμέσως" είναι ακριβώς όπως ακούγεται - η συσκευή θα ζητήσει να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό πρόσβασης κατά τη ενεργοποίηση της συσκευής ή την ξυπνήστε από τον ύπνο. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρονικό διάστημα μεταξύ ενός λεπτού και μερικών ωρών.