Γιατί δεν υποστηρίζει Flash το iPad;

Το iPad δεν υποστηρίζει και δεν έχει υποστηρίξει ποτέ Flash . Ο Steve Jobs έγραψε φήμη μια επιστολή που περιγράφει λεπτομερώς όλους τους λόγους για τους οποίους το iPhone και το iPad δεν υποστηρίζουν το Flash. Κατά κύριο λόγο, η επιστολή μπορεί να συνοψιστεί ως Flash απλά δεν λειτουργεί πολύ καλά σε κινητές συσκευές.

Γιατί δεν υποστηρίζεται το Flash για το iPad;

Πρώτα απ 'όλα, το Flash είναι μια νεκρή τεχνολογία. Παρόλο που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως στον ιστό, το Flash έχει ήδη τοποθετημένο στην τάφρο επιτύμβιο. Απλώς περιμένουμε να συμπληρωθεί η ημερομηνία, ώστε να μπορέσουμε να πούμε κάποια τελικά λόγια στον τάφο.

Ο θάνατος του Flash ήταν αναπόφευκτος. Το HTML είναι η γλώσσα σήμανσης που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό ιστότοπων. Στις πρώτες ημέρες του ιστού, το HTML ήταν σχετικά απλό, αλλά καθώς ο ιστός έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, έχει και HTML. Η πιο πρόσφατη έκδοση - HTML 5 - έχει πολύ ευρύτερη υποστήριξη για γραφικά και βίντεο από την προηγούμενη έκδοση, γεγονός που καθιστά περιττό το Flash.

Οι καλύτερες χρήσεις για το iPad

Το φλας δεν έχει αξιοπιστία

Το Flash έχει επισημανθεί ως ένας από τους πιο συνηθισμένους ενόχους όταν συντρίβει ένα Mac, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο Steve Jobs έλαβε θέση εναντίον του Flash που έρχεται στην πλατφόρμα iOS. Το Flash προκαλεί επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια και είχε προβλήματα επιδόσεων σε κινητές συσκευές.

Το φλας τρώει την μπαταρία

Η Apple ήταν πάντα πολύ ευαίσθητη στις ανάγκες των μπαταριών των κινητών της συσκευών. Κατά την εφαρμογή της οθόνης Retina στο πιο πρόσφατο iPad, επέκτειναν την μπαταρία για να διατηρήσουν την ίδια βασική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, παρόλο που η οθόνη απαιτεί περισσότερη ισχύ. Το Adobe Flash για φορητές συσκευές έχει προβλήματα με την κατανάλωση πολλών μπαταριών, ειδικά σε σύγκριση με τις εγγενείς εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί από το έδαφος για το iPad.

Πώς να κάνετε κοινή χρήση μουσικής στο iPad

Δεν έχει σχεδιαστεί για οθόνες με οθόνη αφής

Το Flash έχει σχεδιαστεί για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένο για τους ίδιους τύπους εισόδου που υπάρχουν σε αυτούς τους υπολογιστές: πληκτρολόγια και ποντίκια. Ως συσκευή βασισμένη σε επαφή, αυτό θα προκαλούσε μια κακή εμπειρία χρήστη για τους χρήστες του iPad που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν έναν ιστότοπο Flash ή να παίξουν ένα Flash παιχνίδι.

Η Adobe εγκατέλειψε την κινητή υποστήριξη του Flash

Και ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο δεν θα δούμε Flash στο μέλλον δεν προέρχεται από την Apple, αλλά από την Adobe. Καθώς το Flash συνέχισε να έχει προβλήματα στην αγορά κινητής τηλεφωνίας και με την άνοδο της HTML 5, η γραφή ήταν στον τοίχο. Η Adobe εγκατέλειψε την υποστήριξη για το κινητό Flash και άλλαξε την υποστήριξή τους στο HTML 5.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τρέξετε το Flash στο iPad;

Ενώ το Flash δεν θα λειτουργήσει τεχνικά στο iPad, υπάρχει λύση για την παρακολούθηση βίντεο Flash ή την αναπαραγωγή παιχνιδιών Flash στο iPad. Τα προγράμματα περιήγησης Flash όπως το Photon κατεβάζουν και ερμηνεύουν το Flash σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή και μεταφέρουν τα αποτελέσματα στο iPad, επιτρέποντάς σας να ξεπεράσετε τον περιορισμό. Αυτό δεν είναι τόσο καλό όσο η εγγενής υποστήριξη, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά καλό.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Flash Browsers στο iPad