Πώς να κάνετε σελιδοδείκτη σε ένα iPad

Τα Apple iPads μεταφέρονται με το πρόγραμμα περιήγησης Safari σε όλες τις εκδόσεις του iOS, ώστε να μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να επισκεφτείτε ιστοσελίδες όπως ακριβώς κάνετε στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας. Η μέθοδος της δημιουργίας σελιδοδείκτη μιας ιστοσελίδας στο iPad είναι λίγο διαφορετική από τον τρόπο που το κάνετε σε έναν υπολογιστή, όμως, και δεν είναι ιδιαίτερα προφανής.

Προσθήκη νέου σελιδοδείκτη στο Safari

Οποιοσδήποτε υποθέτει ότι χρησιμοποιείτε το εικονίδιο του Σελιδοδείκτη Safari, το οποίο μοιάζει με ένα ανοιχτό βιβλίο, για να προσθέσετε σελιδοδείκτη μια ιστοσελίδα, θα είναι αμηχανία. Μπορείτε να προσθέσετε νέους σελιδοδείκτες χρησιμοποιώντας το εικονίδιο Κοινή χρήση. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari πατώντας στο εικονίδιο Safari , το οποίο βρίσκεται στην αρχική οθόνη του iPad, εκτός και αν το μετακινήσετε σε διαφορετική θέση.
  2. Όταν ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης , πατήστε στη γραμμή στην κορυφή της οθόνης και εισαγάγετε τη διεύθυνση URL στο κενό πεδίο στο επάνω μέρος της οθόνης ή ακολουθήστε έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα που θέλετε να κάνετε σελιδοδείκτη. (Εάν η διεύθυνση URL έχει ήδη εισαχθεί στο πεδίο, αγγίξτε το πεδίο διεύθυνσης URL και στη συνέχεια πατήστε το κλειδωμένο Χ στο πεδίο για να το καθαρίσετε. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL σας.)
  3. Αφού τελειώσει η απόδοση της σελίδας, επιλέξτε το εικονίδιο Κοινή χρήση του Safari, το οποίο μοιάζει με τετράγωνο που περιέχει ένα βέλος επάνω. Βρίσκεται στην κύρια γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης, δίπλα στο πεδίο που περιέχει τη διεύθυνση URL.
  4. Επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη σελιδοδείκτη από την αναδυόμενη οθόνη που ανοίγει.
  5. Προβολή του τίτλου και της πλήρους διεύθυνσης URL της τρέχουσας σελίδας που έχετε επιλέξει σελιδοδείκτη μαζί με το favicon. Το κείμενο του τίτλου είναι επεξεργάσιμο. Αγγίξτε το κυκλικό Χ στο πεδίο τίτλου για να το διαγράψετε και πληκτρολογήστε έναν τίτλο αντικατάστασης. Η θέση όπου θα αποθηκευτεί το νέο σας σελιδοδείκτη μπορεί επίσης να επεξεργαστεί. Ο φάκελος "Αγαπημένα" είναι η προεπιλογή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα άλλο φάκελο πατώντας τα Αγαπημένα και επιλέγοντας έναν άλλο φάκελο.
  1. Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις, πατήστε το κουμπί Αποθήκευση , το οποίο αποθηκεύει το νέο σελιδοδείκτη και σας μεταφέρει στο κύριο παράθυρο του Safari.

Επιλογή ιστότοπου σελιδοδείκτη στο Safari

  1. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν αποθηκευμένο σελιδοδείκτη, επιλέξτε το εικονίδιο Σελιδοδείκτη -αυτό που μοιάζει με ένα ανοιχτό βιβλίο - που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης.
  2. Εμφανίζεται ένας νέος πίνακας όπου μπορείτε να πατήσετε στα Αγαπημένα - ή σε οποιοδήποτε άλλο φάκελο - για να προβάλετε τους ιστότοπους με σελιδοδείκτες στο φάκελο.
  3. Πατήστε σε οποιονδήποτε σελιδοδείκτη για να ανοίξετε την ιστοσελίδα στο Safari.

Στο κάτω μέρος του πλαισίου σελιδοδεικτών υπάρχει μια επιλογή Επεξεργασία που μπορείτε να πατήσετε για να προσθέσετε νέους φακέλους ή για να διαγράψετε τοποθεσίες με σελιδοδείκτες από τη λίστα. Μπορείτε επίσης να αναδιατάξετε τη σειρά των σελιδοδεικτών σε ένα φάκελο πατώντας και κρατώντας πατημένο καθώς σύρετε ένα σελιδοδείκτη πάνω ή κάτω στη λίστα. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές, πατήστε Τέλος.

Αν έχετε περισσότερους από έναν υπολογιστές της Apple ή μια κινητή συσκευή και έχετε ορίσει το Safari να συγχρονίζεται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το iCloud, οποιαδήποτε αλλαγή κάνετε στους σελιδοδείκτες σας στο Safari στο iPad σας θα αναπαραχθεί στο Safari στις άλλες συγχρονισμένες συσκευές.

Συμβουλή: Αν επιλέξετε Προσθήκη στην αρχική οθόνη στην οθόνη Κοινή χρήση αντί για Προσθήκη σελιδοδεικτών, το Safari τοποθετεί ένα εικονίδιο στην αρχική σελίδα του iPad ώστε να χρησιμοποιηθεί ως συντόμευση σε αυτήν την ιστοσελίδα αντί να το κάνει σελιδοδείκτη.