Ο Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης του iPad

Πώς να ξεκινήσετε τη χρήση του iPad σας

Και έτσι ξεκινά η περιπέτεια. Αλλά προτού να μπορέσετε να αρχίσετε να λικνίζετε το iPad σας, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε, να προστατεύσετε, να μάθετε τα βασικά στοιχεία και να μάθετε ποιες εφαρμογές είναι καλές για λήψη από το App Store. Μπορεί να ακούγεται σαν πολλή δουλειά, αλλά η Apple κάνει σπουδαία δουλειά να σας περπατήσει μέσα από τη διαδικασία ρύθμισης και ενώ υπάρχουν πολλά κρυμμένα κρυμμένα κόλπα για την πλοήγηση στο iPad, τα βασικά είναι αρκετά απλά.

Ρύθμιση του iPad σας

Όταν ενεργοποιείτε το iPad σας για πρώτη φορά, σας καλωσορίζουμε με ένα Hello. Θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε απλά να το ενεργοποιήσετε και ήταν έτοιμο να πάει, αλλά το iPad πρέπει να γνωρίζει πληροφορίες όπως τα διαπιστευτήρια σας Apple ID και iCloud. Το αναγνωριστικό της Apple είναι ο λογαριασμός σας στην Apple. Θα το χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε εφαρμογές, βιβλία, ταινίες ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να αγοράσετε στο iPad. Θα χρησιμοποιήσετε επίσης το Apple ID σας για να ρυθμίσετε το iCloud, το οποίο είναι το online αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείται για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την επαναφορά του iPad καθώς και για το συγχρονισμό φωτογραφιών και άλλων εγγράφων.

Εάν έχετε ένα νεότερο iPad, θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε το Touch ID. Αυτό είναι ένα σαφές πρέπει ακόμη και αν δεν νομίζετε ότι θα χρησιμοποιήσετε το Touch ID. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα από την αγορά πράγματα. Ρυθμίσατε το αναγνωριστικό οθόνης πατώντας και ανεβάζοντας το δάκτυλό σας στο κουμπί Κουμπί "Αρχική", στο οποίο βρίσκεται ο αισθητήρας αναγνώρισης ταυτότητας. Μετά από μια σύντομη χρονική περίοδο, το iPad θα σας ζητήσει να χρησιμοποιήσετε την άκρη του δακτύλου σας σε διαφορετικές θέσεις για να πάρετε μια καλή συνολική ανάγνωση.

Θα σας ζητηθεί επίσης να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Τώρα η προεπιλογή γίνεται σε έναν εξαψήφιο αριθμό. Μπορείτε να το παραλείψετε τώρα, αλλά εκτός εάν το iPad δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το σπίτι και δεν έχετε μικρά παιδιά, ίσως θέλετε να ενεργοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν διαθέτετε μοντέλο με αναγνωριστικό αφής επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό αφής για να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης.

Θα ερωτηθείτε επίσης εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Εύρεση iPad μου". Και πάλι, είναι πολύ καλή ιδέα να το κάνετε αυτό. Βρείτε το iPad μου θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το iPad σας αν το χάσετε, ακόμα κι αν το χάσετε στο σπίτι σας. Η λειτουργία Find my iPad μπορεί να αποκτηθεί από το iCloud.com από οποιονδήποτε υπολογιστή και μπορείτε να την κάνετε να κάνει το iPad σας να παράγει έναν ήχο κουδουνισμού για να τον εντοπίσετε. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να κλειδώσετε το iPad από το τηλεχειριστήριο, οπότε αν συμβεί να το χάσετε, μπορείτε να προστατέψετε τα δεδομένα σας.

Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι αν θα χρησιμοποιηθούν ή όχι υπηρεσίες τοποθεσίας. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα θέμα ιδιωτικότητας, αλλά συνιστώ επίσης να το ενεργοποιήσετε. Κάθε εφαρμογή θα ρωτήσει ξεχωριστά αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις υπηρεσίες, οπότε αν δεν θέλετε το Facebook να γνωρίζει πού βρίσκεστε, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε για το Facebook. Αλλά άλλες εφαρμογές όπως το Yelp και οι Χάρτες της Apple ενισχύονται πραγματικά όταν γνωρίζουν πού βρίσκεστε.

Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον εαυτό σας στο Siri. Τα νεότερα iPads διαθέτουν μια λειτουργία "Hello Siri" που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Siri χωρίς να αγγίζετε το iPad.

Προστατέψτε το iPad σας με μια θήκη

Αν δεν το αγοράσατε με το iPad σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ψωνίσετε για μια υπόθεση . Ακόμα κι αν σκοπεύετε μόνο να χρησιμοποιήσετε το iPad στο σπίτι, μια υπόθεση είναι μια καλή ιδέα. Το iPad έχει σχεδιαστεί για να είναι φορητό, το οποίο ισχύει για τη μετακίνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο όσο κινούμενο από τη μια θέση στην άλλη.

Το Smart Cover της Apple δεν είναι πραγματικά μια πολύ καλή λύση, καθώς δεν προσφέρει πραγματική προστασία για ένα iPad, αλλά εάν σας αρέσει η ιδέα να ξυπνήσει το iPad όταν το ανοίξετε, το Smart Case της Apple παρέχει τόσο προστασία όσο και προσφορές χρησιμότητα.

Αν σχεδιάζετε να πάρετε μαζί σας το iPad όταν βγείτε από το σπίτι, ίσως να θέλετε να διπλασιάσετε την προστασία. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εκεί έξω που παρέχουν περισσότερη προστασία, ακόμη και μερικές σχεδιασμένες για ανθεκτική ή υπαίθρια χρήση.

Μάθετε τα Βασικά στοιχεία του iPad

Το iPad έχει σχεδιαστεί για να είναι διαισθητικό, με τις περισσότερες εργασίες να επιτυγχάνονται με το χτύπημα με δάκτυλο, αγγίζοντας την οθόνη ή κρατώντας το δάχτυλό σας κάτω. Αφού αρχίσετε να γεμίζετε το iPad με εφαρμογές, μπορείτε να μετακινηθείτε από μια οθόνη εφαρμογών στην άλλη, μετακινώντας το δάχτυλό σας οριζόντια σε όλη την οθόνη του iPad. Μπορείτε να το δοκιμάσετε τώρα χωρίς πολλές εφαρμογές μετακινώντας από την αριστερή πλευρά της οθόνης προς τη δεξιά πλευρά. Αυτό θα αποκαλύψει την Spotlight Search, η οποία είναι μια εξαιρετική λειτουργία για την γρήγορη εκκίνηση εφαρμογών ή την εύρεση πληροφοριών όπως επαφές ή ένα συγκεκριμένο τραγούδι.

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε εφαρμογές και να δημιουργήσετε φακέλους χρησιμοποιώντας την τεχνική "tap-and-hold". Δοκιμάστε να αγγίξετε μια εφαρμογή και κρατώντας το δάχτυλό σας μέχρι να αρχίσει να τρέχει το εικονίδιο της εφαρμογής. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να σύρετε την εφαρμογή γύρω από την οθόνη αγγίζοντας το και μετακινώντας το δάχτυλό σας χωρίς να το σηκώσετε από την οθόνη. Μπορείτε να το μετακινήσετε σε μια άλλη σελίδα τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού κοντά στο αριστερό ή το δεξί άκρο της οθόνης και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φάκελο, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω σε ένα εικονίδιο και αφού το εικονίδιο πέσει σε νέο φάκελο, σηκώνοντας το δάχτυλό σας από την οθόνη για να πέσει το.

Μπορείτε επίσης να λάβετε ειδοποιήσεις μετακινώντας προς τα κάτω από την πολύ πάνω άκρη της οθόνης και αποκαλύπτοντας τον κρυφό πίνακα ελέγχου μετακινώντας προς τα επάνω από την κάτω άκρη της οθόνης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Εδώ είναι μερικά άρθρα που πηγαίνουν σε μεγαλύτερο βάθος για το iPad:

Πες γεια σε Siri

Μπορεί να έχετε εισέλθει στο Siri κατά τη διαδικασία δημιουργίας, αλλά αξίζει τον κόπο σας να γνωρίσετε πραγματικά το Siri. Μπορεί να κάνει όλα τα πράγματα για εσάς, όπως σας υπενθυμίζει να βγάζετε τα σκουπίδια, να παρακολουθείτε το πάρτι γενεθλίων το Σαββατοκύριακο, να σημειώνετε σημειώσεις για να δημιουργήσετε μια λίστα αγορών, να βρείτε ένα εστιατόριο για να φάτε ή απλά να σας πω το σκορ του παιχνιδιού Dallas Cowboys.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη χρήση του Siri κρατώντας πατημένο το κουμπί Home μέχρι να ενεργοποιηθεί. Αν έχετε ενεργοποιήσει το "Hello Siri", μπορείτε απλά να πείτε "Hello Siri". (Ορισμένα μοντέλα iPad απαιτούν το iPad να είναι συνδεδεμένο για να χρησιμοποιήσει αυτή τη λειτουργία και τα παλαιότερα iPad δεν το υποστηρίζουν καθόλου.)

17 τρόποι Siri μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί

Συνδέστε το iPad σας στο Facebook

Αν αγαπάτε το Facebook, θα θέλετε να συνδέσετε το iPad στο λογαριασμό σας στο Facebook . Αυτό σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα φωτογραφίες και να κάνετε ενημερώσεις κατάστασης. Μπορείτε να συνδέσετε το iPad στο Facebook στις ρυθμίσεις του iPad σας. Απλά επιλέξτε "Facebook" από το αριστερό μενού και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook.

Δεν είστε εξοικειωμένοι με τις ρυθμίσεις; Μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPad ξεκινώντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" .

Κατεβάστε την πρώτη εφαρμογή σας: Λυγίστε

Το Crackle κορυφώνει τη λίστα με τις εφαρμογές iPad "Πρέπει να έχει" για έναν πολύ καλό λόγο: δωρεάν ταινίες και τηλεόραση. Αυτό δεν είναι Netflix κατεβάσετε την εφαρμογή μου δωρεάν, αλλά πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή για να παρακολουθήσετε. Αυτό είναι δωρεάν. Το Crackle ανήκει στην Sony Pictures και αντλεί από την τεράστια βιβλιοθήκη ταινιών και τηλεόρασης για να σας φέρει πολλά καλά πράγματα δωρεάν. Το Crackle δημοσίευσε ακόμη και δικές του εκπομπές όπως το Sports Jeopardy και ταινίες όπως το Joe Dirt 2.

Αρχικά, ξεκινήστε το App Store πατώντας την εφαρμογή. Αφού φορτωθεί το App Store, πατήστε στη γραμμή αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία. Θα εμφανιστεί το πληκτρολόγιο οθόνης, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογήσετε το "Crackle" και να πατήσετε Αναζήτηση.

Το ράγισμα πρέπει να είναι το πρώτο αποτέλεσμα. Πατήστε οπουδήποτε στο εικονίδιο Crackle ή λεπτομέρειες για να εμφανιστεί ένα παράθυρο με περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω αυτή τη σελίδα για να διαβάσετε την περιγραφή ή να πατήσετε την καρτέλα Κριτικές για να δείτε σχόλια σχετικά με την εφαρμογή. Για να το κατεβάσετε, πατήστε το κουμπί "Λήψη". Μην ανησυχείτε, όπως ανέφερα, είναι δωρεάν. Εάν μια εφαρμογή έχει τιμή, η τιμή θα είναι στη θέση της ετικέτας "Λήψη".

Αφού πατήσετε το κουμπί Get, θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID. Αυτό είναι να επαληθεύσετε ότι στην πραγματικότητα κατεβάζετε την εφαρμογή. Αφού πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να κάνετε λήψη εφαρμογών για τα επόμενα 15 λεπτά χωρίς να την πληκτρολογήσετε ξανά. Αν έχετε Touch ID, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης, αλλά θα πρέπει να το πληκτρολογήσετε με το χέρι τουλάχιστον μία φορά κάθε φορά που το iPad εκκινεί.

Φορτώστε το iPad σας με όλα τα είδη εφαρμογών!

Αυτό είναι το θέμα του iPad: οι εφαρμογές. Υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο εφαρμογές στο κατάστημα εφαρμογών και τα περισσότερα από αυτά έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν τόσο τη μεγαλύτερη οθόνη του iPad όσο και την μικρότερη οθόνη του iPhone. Ακολουθεί μια επιλογή από εξαιρετικές εφαρμογές - όλες τις δωρεάν - για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε:

Πάντορα Θέλατε ποτέ να σχεδιάσετε το δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό; Το Pandora σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό, ορίζοντας μπάντες και τραγούδια και δημιουργώντας σταθμό παρόμοιας μουσικής.

Dropbox . Το Dropbox προσφέρει 2 GB δωρεάν χώρου αποθήκευσης σύννεφων που μπορείτε να μοιραστείτε μεταξύ του iPad, του smartphone και του υπολογιστή σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να μεταφέρετε εικόνες και άλλα αρχεία στο iPad σας.

Εκτέλεση του Ναού 2 . Το Temple Run είναι ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια στο iPad και ξεκίνησε μια τρέλα παιχνιδιών 'runner'. Και η συνέχεια είναι ακόμα καλύτερη. Αυτό είναι ένα καλό ξεκίνημα για casual gaming.

Flipboard . Αν αγαπάτε τα κοινωνικά μέσα, ειδικά το Facebook ή το Twitter, το Flipboard είναι μια εφαρμογή που πρέπει να έχετε. Μετατρέπει ουσιαστικά τα κοινωνικά σας μέσα σε ένα περιοδικό.

Θέλουν περισσότερα? Ελέγξτε την πλήρη λίστα των εφαρμογών που πρέπει να έχετε ή αν βρίσκεστε σε παιχνίδια, τη λίστα με τα καλύτερα iPad παιχνίδια όλων των εποχών .