Πώς να δημιουργήσετε φωτογραφικές παρουσιάσεις "Αναμνήσεις" στο iPad

Η λειτουργία Αναμνήσεις στην εφαρμογή Φωτογραφίες είναι καινούργια και μπορεί να βρεθείτε λίγο συγκεχυμένη ως προς τον τρόπο λειτουργίας της. Τα βίντεο προβολής που προβάλλονται ως slideshow είναι αρκετά εκπληκτικά, αλλά μερικές φορές φαίνεται ότι η Apple κάνει ό, τι είναι στη διάθεσή της για να σας κρατήσει από το να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το χαρακτηριστικό. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Memories.

01 από 03

Πώς να δημιουργήσετε αναμνήσεις φωτογραφιών

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά την καρτέλα "Αναμνήσεις", βλέπετε μια μικρή επιλογή από τις αναμνήσεις που έχει ετοιμάσει το iPad για εσάς. Αφού δείτε μία από αυτές τις μνήμες, θα δείτε παρόμοιες αναμνήσεις και μια λίστα με άτομα και θέσεις που έχουν επισημανθεί στις φωτογραφίες σας. Εάν επιλέξετε ένα άτομο ή έναν τόπο, το iPad θα δημιουργήσει ένα βίντεο προσαρμοσμένης μνήμης.

Πώς να δημιουργήσετε μια μνήμη μιας ημέρας, ενός μήνα ή ενός έτους

Για να δημιουργήσετε μια δική σας μνήμη, πρέπει να βγείτε έξω από την καρτέλα Αναμνήσεις. Στην αντίθετη-διαισθητική κλίμακα, αυτό είναι 10. Θα αντιμετωπίσετε επίσης προβλήματα αν θέλετε να κάνετε κάτι τόσο απλό όσο το συνδυασμό δύο ημερών ή δύο μηνών σε μία μνήμη, αλλά υπάρχουν τρόποι γύρω από αυτά τα θέματα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια μνήμη βασισμένη σε μια χρονική περίοδο στην ενότητα Φωτογραφίες πατώντας το κουμπί "Φωτογραφίες" στο κάτω μέρος της οθόνης. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση σε μήνες και ημέρες, πατώντας μια ομαδοποιημένη επιλογή φωτογραφιών και σμίκρυνση, αγγίζοντας το σύνδεσμο στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Όταν είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια μνήμη ενός έτους, ενός μήνα ή μιας ημέρας, πατήστε το κουμπί ">" στα δεξιά των φωτογραφιών. Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια οθόνη με "Μνήμη" στην κορυφή και τις φωτογραφίες κάτω από αυτό. Όταν πατήσετε το κουμπί αναπαραγωγής στην κάτω δεξιά γωνία της μνήμης, θα δημιουργηθεί ένα βίντεο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία αυτής της μνήμης, η οποία εξηγείται στην επόμενη σελίδα.

Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη μνήμη

Δυστυχώς, οι περισσότερες αναμνήσεις δεν θα αποτελούνται από μία μόνο μέρα. Για παράδειγμα, τα Χριστούγεννα, Χανουκά ή παρόμοιες αναμνήσεις σας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν νωρίτερα τον Δεκέμβριο και να επεκταθούν μέσω του νέου έτους και τον Ιανουάριο. Αυτό σημαίνει ότι μία ημέρα, μήνας ή και έτος δεν θα περιλάμβανε όλες τις φωτογραφίες που ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε σε αυτή τη μνήμη.

Για να δημιουργήσετε μια μνήμη αυτών των φωτογραφιών, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο άλμπουμ. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αγγίζοντας το κουμπί "Άλμπουμ" στο κάτω μέρος της οθόνης και πατώντας το κουμπί "+" στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας "Άλμπουμ". Είναι καλή ιδέα να ονομάσετε το νέο σας άλμπουμ το ίδιο όπως θα κάνατε με τον τίτλο της μνήμης σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τον τίτλο της μνήμης αργότερα, αλλά είναι ευκολότερο να το ονομάσετε εδώ.

Αφού δημιουργήσετε το νέο άλμπουμ, προσθέστε τις φωτογραφίες όπως κανονικά πατώντας "Επιλογή" στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, "Προσθήκη" από τα επάνω αριστερά. Και ναι, δεν έχει νόημα να "επιλέγετε" τις φωτογραφίες πριν τις προσθέσετε. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα ενός αντι-διαισθητικού περιβάλλοντος εργασίας. Πραγματικά δεν νομίζατε ότι η Apple ήταν τέλεια, έτσι;

Αφού επιλέξετε τις φωτογραφίες, μεταβείτε στο νέο άλμπουμ. Στην κορυφή είναι ένα εύρος ημερομηνιών που καλύπτει όλες τις φωτογραφίες που έχετε προσθέσει στο άλμπουμ. Στην άκρα δεξιά αυτής της περιοχής ημερομηνιών βρίσκεται το κουμπί ">". Όταν πατήσετε αυτό το κουμπί, θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη με τη μνήμη στην κορυφή και τις φωτογραφίες στο άλμπουμ στο κάτω μέρος. Τώρα μπορείτε να πατήσετε Αναπαραγωγή στη μνήμη για να την δείτε.

02 του 03

Πώς να επεξεργαστείτε τις αναμνήσεις φωτογραφιών

Η λειτουργία Memories είναι μεγάλη από μόνη της. Το iPad κάνει σπουδαία δουλειά να διαλέξει μερικές φωτογραφίες από μια μεγαλύτερη επιλογή, να προσθέσει μουσική και να το βάλει μαζί σε μια εξαιρετική παρουσίαση. Κατά καιρούς, μπορεί να παρερμηνεύσει μια φωτογραφία όπως η εστίαση στο τρίκυκλο αντί του 4χρονου που οδηγεί το τρίκυκλο, αλλά κυρίως, κάνει μεγάλη δουλειά.

Αλλά αυτό που κάνει αυτό το χαρακτηριστικό δολοφόνος είναι η δυνατότητα επεξεργασίας της μνήμης. Και, πόσο εύκολο είναι να κάνετε αυτό το μοντάζ. Έχετε δύο επιλογές όταν πρόκειται για επεξεργασία: έλεγχος διάθεσης, ο οποίος γίνεται στην οθόνη γρήγορης επεξεργασίας, και έλεγχος φωτογραφιών, ο οποίος γίνεται στην οθόνη μικρορύθμισης.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την επεξεργασία μιας μνήμης απλά παίζοντας. Αφού βρεθείτε στην οθόνη όπου αναπαράγεται η μνήμη, μπορείτε να επιλέξετε μια βασική διάθεση για τη μνήμη επιλέγοντάς την από ακριβώς κάτω από τη μνήμη. Αυτές οι διαθέσεις περιλαμβάνουν Dreamy, Sentimental, Gentle, Chill, Happy, κλπ. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα μήκος για τη μνήμη μεταξύ Short, Medium και Long.

Επεξεργασία τίτλου και αλλαγής φωτογραφιών

Αυτή η γρήγορη δυνατότητα επεξεργασίας από μόνη της είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε τη μνήμη, αλλά αν θέλετε ένα λεπτότερο επίπεδο ελέγχου, μπορείτε να φτάσετε στην οθόνη επεξεργασίας πατώντας το κουμπί στο κάτω δεξί μέρος που έχει τρεις γραμμές με κατεύθυνση σε αυτό. Αυτό το κουμπί υποτίθεται ότι απεικονίζει ρυθμιστικά, αλλά ίσως ήταν ευκολότερο απλώς να τοποθετηθεί η λέξη "Επεξεργασία" εκεί.

Θα πρέπει να αποθηκεύσετε τη μνήμη για να την επεξεργαστείτε, οπότε όταν σας ζητηθεί, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να την αποθηκεύσετε στην ενότητα "Αναμνήσεις".

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τον τίτλο, τη μουσική, τη διάρκεια και τις φωτογραφίες. Η ενότητα τίτλου σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τον τίτλο, τον υπότιτλο και να επιλέξετε τη γραμματοσειρά για τον τίτλο. Στη μουσική, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα τραγούδια ή οποιοδήποτε τραγούδι στη βιβλιοθήκη σας. Θα χρειαστεί να έχετε το τραγούδι που έχει φορτωθεί στο iPad σας, οπότε αν μεταδίδετε γενικά τη μουσική σας από το cloud , θα χρειαστεί πρώτα να κατεβάσετε το τραγούδι. Όταν επεξεργάζεστε τη διάρκεια μιας μνήμης, το iPad θα επιλέξει τις φωτογραφίες που θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει, επομένως θα θέλετε να το κάνετε πριν επεξεργαστείτε την επιλογή φωτογραφιών. Αυτό σας επιτρέπει να συντονίσετε τις φωτογραφίες σας αφού επιλέξετε την κατάλληλη διάρκεια.

Κατά την επεξεργασία της επιλογής φωτογραφιών, ίσως έχετε κάποια προβλήματα προσπαθώντας να πλοηγηθεί μετακινώντας το αριστερό ή το δεξί μέρος της οθόνης. Το iPad μπορεί μερικές φορές να κολλήσει σε μια φωτογραφία αντί να κατευθύνει ομαλά την επόμενη φωτογραφία. Μπορεί να είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε τις μικρές φωτογραφίες μικρογραφιών στο κάτω μέρος για να επιλέξετε μια φωτογραφία. Μπορείτε να διαγράψετε οποιαδήποτε φωτογραφία επιλέγοντάς την και στη συνέχεια αγγίζοντας το δοχείο απορριμμάτων στην κάτω δεξιά γωνία.

Μπορείτε να προσθέσετε μια φωτογραφία πατώντας το κουμπί "+" στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης, αλλά μπορείτε να προσθέσετε μόνο φωτογραφίες που βρίσκονται μέσα στην αρχική συλλογή. Έτσι, εάν δημιουργήσατε μια μνήμη 2016 φωτογραφιών, μπορείτε να προσθέσετε μόνο φωτογραφίες από τη συλλογή του 2016. Αυτό είναι όπου η δημιουργία ενός νέου άλμπουμ των φωτογραφιών έρχεται σε πρακτικό. Εάν δεν βλέπετε τη φωτογραφία που θέλετε, μπορείτε να επιστρέψετε, να προσθέσετε τη φωτογραφία στο άλμπουμ και στη συνέχεια να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία επεξεργασίας.

Περιορίζετε επίσης να τοποθετήσετε τη φωτογραφία σε ένα συγκεκριμένο σημείο της σειράς. Η φωτογραφία θα τοποθετηθεί με την ίδια σειρά που υπάρχει στο άλμπουμ, η οποία ταξινομείται γενικά κατά ημερομηνία και ώρα.

Είναι ατυχές το γεγονός ότι υπάρχουν τόσοι περιορισμοί και λίγοι τρόποι για να προσαρμόσετε πραγματικά τις μνήμες, αλλά υπάρχει ελπίδα ότι η Apple θα ανοίξει περισσότερες επιλογές επεξεργασίας, καθώς η λειτουργία Αναμνήσεις εξελίσσεται. Προς το παρόν, κάνει μια εξαιρετική δουλειά για τη δημιουργία μιας μνήμης από μόνη της και προσφέρει αρκετές επιλογές επεξεργασίας για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εισαγάγετε τις φωτογραφίες που θέλετε ακόμα και αν δεν μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε μια προσαρμοσμένη σειρά.

03 του 03

Πώς να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε τις αναμνήσεις

Τώρα που έχετε μια φοβερή μνήμη, ίσως θέλετε να το μοιραστείτε!

Μπορείτε να μοιραστείτε μια μνήμη ή απλά να την αποθηκεύσετε στο iPad σας πατώντας το κουμπί Share . Όταν μια Μνήμη αναπαράγεται σε λειτουργία πλήρους οθόνης, πατήστε το iPad για να το δείτε σε ένα παράθυρο. Στο κάτω μέρος του iPad, θα δείτε μια λωρίδα ταινίας ολόκληρης της μνήμης. Στην κάτω αριστερή γωνία βρίσκεται το Κουμπί κοινής χρήσης, το οποίο μοιάζει με ορθογώνιο με βέλος που δείχνει προς τα πάνω.

Όταν πατήσετε το κουμπί "Κοινή χρήση", θα εμφανιστεί ένα παράθυρο χωρισμένο σε τρεις ενότητες. Το επάνω μέρος είναι για AirDrop , το οποίο θα σας επιτρέψει να στείλετε τη μνήμη σε ένα κοντινό iPad ή iPhone. Η δεύτερη σειρά εικονιδίων σάς επιτρέπει να μοιράζεστε τη μνήμη μέσω εφαρμογών όπως μηνύματα, αλληλογραφία, YouTube, Facebook, κλπ. Μπορείτε ακόμη να την εισαγάγετε στο iMovie για περαιτέρω επεξεργασία.

Η τρίτη σειρά εικονιδίων σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε το βίντεο ή να εκτελέσετε λειτουργίες όπως την αποστολή στην οθόνη της τηλεόρασης μέσω του AirPlay. Αν έχετε ρυθμίσει το Dropbox στο iPad σας , μπορεί να δείτε ένα κουμπί Αποθήκευση στο Dropbox. Εάν δεν το κάνετε, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Περισσότερα για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία. Οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud εμφανίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Αν επιλέξετε "Αποθήκευση βίντεο", θα αποθηκευτεί στο λεύκωμά σας βίντεο σε μορφή ταινίας. Αυτό σας επιτρέπει να το μοιραστείτε στο Facebook ή να το στείλετε ως μήνυμα κειμένου αργότερα.