Νομικές σελίδες για ιστότοπους

Επιλογή νομικών σελίδων για τον ιστότοπό σας

Εάν έχετε έναν ιστότοπο, θα πρέπει να εξετάσετε ποιες, αν υπάρχουν, νομικές σελίδες που θα πρέπει να περιέχει ο ιστότοπός σας. Οι νομικές σελίδες για ιστότοπους περιλαμβάνουν πράγματα όπως:

Ποιες νομικές σελίδες πρέπει να έχει κάθε δικτυακός τόπος;

Όσον αφορά τις νομικές σελίδες που θα πρέπει να έχει ο ιστότοπός σας, εξαρτάται. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας σύμφωνα με τον οποίο ένας ιστότοπος πρέπει να έχει οποιεσδήποτε νομικές σελίδες καθόλου. Ωστόσο, κοιτάξτε τον ιστότοπό σας και αξιολογήστε το με ή χωρίς νομικό σύμβουλο για να διαπιστώσετε εάν χρειάζεστε έναν συγκεκριμένο τύπο νομικής σελίδας.

Πολιτικές απορρήτου

Μια πολιτική απορρήτου είναι μια νομική σελίδα που πρέπει να έχουν οι περισσότεροι ιστότοποι που συλλέγουν κάθε είδους πληροφορίες από τους πελάτες. Η πολιτική απορρήτου πρέπει να καλύπτει:

Ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια πολιτική απορρήτου είναι να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή πολιτικής P3P για να δημιουργήσετε την πολιτική απορρήτου σας. Το λογισμικό δημιουργεί ένα αρχείο XML το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα προγράμματα περιήγησης για να βοηθήσουν τους αναγνώστες σας στην πολιτική απορρήτου.

Σημειώσεις πνευματικών δικαιωμάτων

Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε μια ειδοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων σε όλες τις ιστοσελίδες σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε μια συγκεκριμένη σελίδα για τα πνευματικά σας δικαιώματα. Οι περισσότεροι ιστότοποι που έχουν μια συγκεκριμένη σελίδα σχετικά με τα πνευματικά τους δικαιώματα το κάνουν επειδή τα πνευματικά δικαιώματα είναι περίπλοκα, καθώς σε κάποιο υλικό ανήκει στον ιστότοπο και κάποια από αυτά ανήκουν σε συνεισφέροντες.

Οροι Χρήσης

Πολλοί ιστότοποι περιλαμβάνουν έναν όρο και έναν όρο χρήσης του εγγράφου στον ιστότοπό τους. Αυτό εξηγεί τις ενέργειες που επιτρέπονται και απαγορεύονται κατά τη χρήση του ιστότοπου. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τα εξής:

Λάβετε υπόψη ότι ενώ αυτοί οι όροι και προϋποθέσεις μπορούν να είναι δημοφιλείς στους κατόχους ιστότοπων, εκτός από την περίπτωση της εγγραφής, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Ενώ η λήψη εικόνων και περιεχομένου αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, πρέπει να εντοπίσετε τους ενόχους πριν μπορέσετε να τις ακολουθήσετε.

Ωστόσο, εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί ένα φόρουμ, σχόλια σε ιστολόγια ή άλλο περιεχόμενο που υποβλήθηκε από χρήστη, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την ύπαρξη ενός εγγράφου με όρους χρήσης.

Αποποίηση ευθυνών

Οι αποποιήσεις είναι σαν απλοποιημένες εκδόσεις εγγράφου όρων και προϋποθέσεων. Χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους όπου υπάρχει μεγάλο μέρος περιεχομένου που υποβάλλει χρήστης, το οποίο δεν γίνεται από τους ιδιοκτήτες ιστότοπων ή όπου υπάρχουν πολλές συνδέσεις με εξωτερικές σελίδες. Η αποποίηση ευθύνης βασικά λέει ότι ο κάτοχος του ιστότοπου δεν είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο ή τους συνδέσμους.

Καταγγελίες ή σελίδες σχολίων

Ενώ οι σελίδες ανατροφοδότησης δεν είναι νομικές σελίδες, μπορεί να είναι χρήσιμες για ιστότοπους που έχουν πολλή αλληλεπίδραση με τους πελάτες. Οι σύνδεσμοι ανάδρασης βοηθούν τους πελάτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν πριν πάνε σε δικηγόρο, περιορίζοντας έτσι τα νομικά ζητήματα.

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εμπορικά σήματα και άλλες εταιρικές πολιτικές

Εάν ο ιστότοπός σας ή η εταιρεία σας έχει σχετικές ευρεσιτεχνίες και εμπορικά σήματα, θα πρέπει να έχετε μια σελίδα που να τις περιγράφει λεπτομερώς. Εάν υπάρχουν άλλες εταιρικές πολιτικές τις οποίες θέλετε να γνωρίζουν οι πελάτες σας, θα πρέπει να έχετε και σελίδες για αυτούς.