Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την εγγραφή ενός CD MP3 στο Windows Media Player 12

Αποθηκεύστε πολλά άλμπουμ σε ένα MP3 CD για ώρες μη σταματήματος ψηφιακή μουσική

Ένα MP3 CD είναι απλώς ένας κανονικός δίσκος δεδομένων που έχει μια συλλογή από ψηφιακά αρχεία ήχου που είναι αποθηκευμένα σε αυτό, συνήθως (όπως το όνομα προτείνει) σε μορφή MP3 . Το πλεονέκτημα για τη δημιουργία και τη χρήση MP3 CD είναι η αποθήκευση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε πολύ περισσότερη μουσική σε ένα CD σε αυτή τη μορφή, σώζοντας την ταλαιπωρία της περιπλάνησης με διάφορα CD για να ακούσετε την ίδια μουσική. Επιπλέον, εάν έχετε ένα παλαιότερο στερεοφωνικό σύστημα οικιακού ή αυτοκινήτου το οποίο μπορεί να αναπαράγει αρχεία μουσικής MP3 που είναι αποθηκευμένα σε CD αλλά δεν είναι ευλογημένο με νεότερες δυνατότητες και λειτουργίες όπως Bluetooth, θύρες aux και θύρες USB και υποδοχές κάρτας μνήμης για συσκευές όπως flash drives και MP3 players , χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο μορφής έχει πολλή λογική.

Για να δημιουργήσετε τα δικά σας MP3 CD χρησιμοποιώντας το Windows Media Player 12, ανοίξτε το πρόγραμμα και ακολουθήστε τα απλά βήματα που παρουσιάζονται εδώ.

Σημείωση: Τα CD MP3 είναι από τη φύση τους δίσκοι δεδομένων, όχι δίσκοι ήχου. Πολλές κανονικές συσκευές αναπαραγωγής CD μπορούν να διαβάσουν μόνο δίσκους ήχου, όχι δίσκους δεδομένων. Ελέγξτε την τεκμηρίωση του συστήματος ήχου για να δείτε αν μπορείτε να αναπαραγάγετε δίσκους MP3 (δεδομένων).

Ρυθμίστε το WMP 12 για να γράψετε ένα δίσκο δεδομένων για τα MP3 σας

  1. Βεβαιωθείτε ότι το Windows Media Player βρίσκεται στη λειτουργία προβολής βιβλιοθήκης . Για να μεταβείτε σε αυτή την οθόνη χρησιμοποιώντας τα μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή > Βιβλιοθήκη . Για να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας, χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό πλήκτρων CTRL + 1 .
  2. Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, κοντά στην κορυφή, επιλέξτε την καρτέλα Εγγραφή .
  3. Η λειτουργία εγγραφής πρέπει να ρυθμιστεί στο δίσκο δεδομένων . Αν αναφέρει Audio CD , τότε δεν είναι έτοιμο. Για να αλλάξετε τη λειτουργία εγγραφής, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού "Μικρές επιλογές εγγραφής " στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε την επιλογή Data CD ή DVD από τη λίστα. Η λειτουργία θα πρέπει να αλλάξει σε δίσκο δεδομένων .

Προσθήκη αρχείων MP3 στη Λίστα καύσης

  1. Βρείτε το φάκελο των αρχείων MP3 που θέλετε να αντιγράψετε στο δικό σας CD MP3. Αναζητήστε το αριστερό παράθυρο του Windows Media Player για τους φακέλους.
  2. Σύρετε και αποθέστε μεμονωμένα αρχεία, συμπληρώστε άλμπουμ, λίστες αναπαραγωγής ή μπλοκ τραγουδιών στην περιοχή Λίστα καύσης στη δεξιά πλευρά του WMP. Για να επιλέξετε πολλά κομμάτια που δεν είναι ακριβώς δίπλα στο άλλο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL ενώ κάνετε κλικ σε αυτά.

Δημιουργήστε το CD MP3

  1. Τοποθετήστε ένα κενό CD-R ή επανεγγράψιμο δίσκο (CD-RW) στη μονάδα οπτικού δίσκου . Αν χρησιμοποιείτε ένα CD-RW (το οποίο μπορεί να ξαναγραφεί) και θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα που υπάρχουν ήδη σε αυτό, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το Windows Media Player. Απλώς κάντε δεξί κλικ στο γράμμα της μονάδας δίσκου στο αριστερό πλαίσιο που αντιστοιχεί στον οπτικό σας δίσκο και επιλέξτε την επιλογή Διαγραφή δίσκου . Θα εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα που σας ενημερώνει ότι όλες οι πληροφορίες στο δίσκο θα διαγραφούν. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να το σκουπίσετε καθαρό.
  2. Για να δημιουργήσετε το CD MP3, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη εκκίνησης στο δεξιό πλαίσιο και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής.