Πώς να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας χωρίς την εφαρμογή Find my iPhone

Βρείτε το iPhone μου είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα iPhones τους ή έχουν τους κλέψει. Η δωρεάν υπηρεσία που παρέχεται από την Apple χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο GPS του iPhone για να παρακολουθεί τη θέση του τηλεφώνου σας. Ακόμα καλύτερα, σας επιτρέπει να κάνετε πράγματα όπως το κλείδωμα του τηλεφώνου μέσω του διαδικτύου, ώστε το άτομο που το έχει να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει ή να διαγράψει εξ 'ολοκλήρου όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου.

Αλλά τι εάν δεν εγκαταστήσατε την εφαρμογή Find my iPhone στο τηλέφωνό σας πριν χαθεί ή κλαπεί; Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone για να το παρακολουθήσετε και το iPhone σας έχει πάει για καλό;

Βρείτε το iPhone μου: Η υπηρεσία και η εφαρμογή είναι διαφορετικά πράγματα

Αν το κλεμμένο τηλέφωνο σας δεν είχε εγκατεστημένη την εφαρμογή Find my iPhone, έχω καλά νέα: εάν εγκαταστήσατε ή δεν χρησιμοποιήσατε την εφαρμογή Find My iPhone (λήψη στο iTunes δωρεάν), δεν θα σας σταματήσουν την παρακολούθηση του τηλεφώνου σας.

Αυτό είναι δυνατό επειδή η εφαρμογή Find my iPhone δεν είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του iPhone σας. Για να καταλάβετε αυτό, πρέπει να καταλάβετε ότι η υπηρεσία Find my iPhone, η εφαρμογή και ο τρόπος που τα χρησιμοποιείτε είναι πολύ διαφορετικά πράγματα.

Η υπηρεσία Find My iPhone βασίζεται στο σύννεφο. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία ζει στο διαδίκτυο, όχι στο τηλέφωνό σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του διαδικτύου. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο. Η εφαρμογή δεν είναι αυτό που κάνει το Find My iPhone να λειτουργήσει.

Στην πραγματικότητα, επειδή είναι ένα εργαλείο σύννεφο, δεν χρειάζεστε καθόλου μια εφαρμογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone σε σχεδόν οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης στο web. Απλώς πηγαίνετε στο iCloud.com και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Apple ID που χρησιμοποιήσατε για να ρυθμίσετε το iPhone σας (το οποίο πιθανότατα είναι το ίδιο που χρησιμοποιείτε για το iCloud. Αν όχι, χρησιμοποιήστε το Apple ID που χρησιμοποιείτε με το iCloud). Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο εικονίδιο Find My iPhone και θα χρησιμοποιήσετε το εργαλείο.

Τι είναι το App Find iPhone μου;

Επομένως, εάν η εφαρμογή Find my iPhone δεν είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, για ποια είναι η εφαρμογή; Η εφαρμογή είναι ένας άλλος τρόπος για να παρακολουθείτε το χαμένο ή το κλεμμένο iPhone σας, ακριβώς όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης σε έναν υπολογιστή.

Η χρήση της εφαρμογής Find my iPhone είναι βασικά το ίδιο με την εγγραφή στο iCloud για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία όπως περιγράφεται στην τελευταία ενότητα. Η ιδέα δεν είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για να βρείτε το τηλέφωνό σας όταν χάσει. Αντίθετα, η εφαρμογή υπάρχει για χρήση σε τηλέφωνο άλλου χρήστη, ενώ προσπαθείτε να βρείτε τη δική σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone σε έναν υπολογιστή για να παρακολουθήσετε ένα χαμένο τηλέφωνο. Αλλά αν προσπαθείτε να κυνηγήσετε τη συσκευή σας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, το κάνετε από ένα τηλέφωνο φίλου ή μέλους της οικογένειάς σας με την εγκατάσταση της εφαρμογής είναι μάλλον ευκολότερο από το να σκοντάψετε ένα φορητό υπολογιστή γύρω από το σπίτι ή σε ένα αυτοκίνητο.

Το Find My iPhone Catch και τα καλά νέα

Έτσι, τώρα ξέρετε ότι δεν χρειάζεστε την εφαρμογή για να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone, αλλά υπάρχει και μια άλλη σημαντική απαίτηση: Πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει το Find My iPhone πριν κλαπεί το τηλέφωνό σας.

Εδώ είναι μερικά καλά νέα: Στο iOS 9 και πάνω, το Find My iPhone ενεργοποιείται αυτόματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ρύθμισης του iPhone αν ενεργοποιήσετε το iCloud . Έτσι, αν είχατε τρέξει iCloud, είναι αρκετά καλό το γεγονός ότι τρέχετε επίσης το iPhone μου. Εάν όχι, πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Εύρεση του iPhone μου" αμέσως .

Τι πρέπει να κάνετε εάν το τηλέφωνό σας έχει κλαπεί ή χαθεί

Εάν το iPhone σας έχει κλαπεί , το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποτρέψετε τον κλέφτη να αποκτήσει τα προσωπικά σας δεδομένα . Εάν φτάσατε σε αυτό το άρθρο από περιέργεια, βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο Το iPhone μου είναι ενεργοποιημένο στη συσκευή σας. Καλύτερη ασφάλεια από ό, τι συγγνώμη, έτσι;