Λίστα καταλόγου Twitter 101: Ένα βασικό φροντιστήριο

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα Twitter και να την διαχειριστείτε έξυπνα

Μια λίστα Twitter είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για την οργάνωση του tweet-reading.

Μια λίστα στο δίκτυο μηνυμάτων δεν είναι τίποτα φανταχτερό - απλά μια ομάδα από ονόματα χρηστών του Twitter. Κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μέχρι 1.000 λίστες Twitter. κάθε λίστα υποστηρίζει μέχρι 5.000 ονόματα @user σε αυτήν.

Ο σκοπός των λιστών Twitter είναι να βοηθήσουν στην καθοδήγηση μηνυμάτων και συνομιλιών στην υπηρεσία μικρο-μηνυμάτων και να οργανώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ακολουθούν τα μηνύματα tweets ή τις συνομιλίες.

Οργανώστε ανά Θέματα, Κατηγορίες

Μια λίστα Twitter, για παράδειγμα, μπορεί να κατηγοριοποιήσει ενδιαφέροντες χρήστες Twitter σε ομάδες. Αυτό το τεμαχισμό-και-αποκάλυψη αποκαλύπτει tweets από μια ομάδα ανθρώπων σε ξεχωριστά χρονοδιαγράμματα τιτίβισμα, χωρίς να χρειάζεται να τους βάλει όλα μαζί στο δικό σας χρονοδιάγραμμα των ανθρώπων που ακολουθείτε. Με άλλα λόγια, μπορείτε να δείτε όλα τα tweets από άτομα σε μια λίστα Twitter χωρίς να χρειαστεί να τραβήξετε τα tweets τους στο κύριο tweetstream σας.

Όταν κάνετε κλικ σε ένα όνομα λίστας, εμφανίζεται ένα χρονοδιάγραμμα των tweets με όλα τα μηνύματα από τα άτομα που έχετε συμπεριλάβει σε αυτήν τη λίστα. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μια λίστα με τους πραγματικούς φίλους σας στο Twitter. Κάντε κλικ στο όνομα της λίστας για να δείτε όλες τις ενημερώσεις των φίλων σας σε ένα χρονοδιάγραμμα.

Αν είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων και ενδιαφέρεστε, για παράδειγμα, για ξεκινήσεις στο διαδίκτυο, κωδικοποίηση HTML5 και διαδραστικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστές λίστες για άτομα που τιτλοφορούν για κάθε ένα από αυτά τα θέματα.

Δημόσια / ιδιωτική λίστα

Μπορείτε να κάνετε τους καταλόγους σας δημόσιους ή ιδιωτικούς. Μερικοί άνθρωποι δημιουργούν δημόσιες για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να βρουν ενδιαφέροντα άτομα που θα ακολουθήσουν.

Άλλοι κρατούν τη δική τους ιδιωτική επειδή ο κύριος σκοπός τους στη δημιουργία λιστών είναι απλά να διαβάζουν τα tweets με πιο οργανωμένο τρόπο. Εάν δημιουργήσετε μια ιδιωτική λίστα, σημαίνει ότι είστε ο μόνος που μπορεί να την δει. Αυτό είναι διαφορετικό από τα "προστατευμένα tweets", τα οποία μπορεί κανείς να δει από οποιονδήποτε δίνετε άδεια. Οι ιδιωτικές λίστες δεν μπορούν να προβληθούν από άλλους.

Πώς να δημιουργήσετε μια νέα λίστα Twitter

Αποκτήστε πρόσβαση στο εργαλείο διαχείρισης λίστας από τη σελίδα προφίλ του καθένα που θέλετε να βάλετε σε μια λίστα ή από το timeline tweet ή κάνοντας κλικ στο "κατάλογο" στο αναπτυσσόμενο μενού στο οριζόντιο μενού στο επάνω μέρος των σελίδων στο Twitter. com.

Κάνοντας κλικ στις "λίστες" στην επάνω οριζόντια γραμμή μενού οδηγεί στη δική σας σελίδα λίστας Twitter. Εμφανίζει όλες τις λίστες που έχετε δημιουργήσει καθώς και όλες τις λίστες που δημιουργήθηκαν από άλλους χρήστες στους οποίους έχετε εγγραφεί. Κάντε κλικ στην επιλογή "δημιουργία λίστας" για να ξεκινήσετε μια νέα.

Κάντε κλικ στο όνομα χρήστη Twitter του οποίου εμφανίζεται στο χρονοδιάγραμμα tweet. Θα δείτε το εικονίδιο του ατόμου με ένα μικρό βελάκι προς τα κάτω δίπλα στο κουμπί "Ακολουθήστε" ή "Ακολουθήστε" στο κέντρο του πλαισίου που εμφανίζεται στο προφίλ του ατόμου. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο εικονίδιο σκιώδους ατόμου για πρόσβαση σε ένα αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη ή κατάργηση από τις λίστες" και ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανίσει όλες τις λίστες σας Twitter με βάση το όνομα. Επιλέξτε εκείνο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε το άτομο ή κάντε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία λίστας" στο κάτω μέρος του πλαισίου.

Εάν κάνατε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία λίστας", συμπληρώστε τη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο έως και 25 χαρακτήρων και μια περιγραφή έως και 99 χαρακτήρων. Στη συνέχεια, ελέγξτε το πλαίσιο "δημόσιο" ή "ιδιωτικό" για να υποδείξετε αν άλλοι χρήστες Twitter μπορούν να δουν και να ακολουθήσουν τη λίστα σας.

Μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε χρήστη στο Twitter στη λίστα των οποίων τα tweets είναι δημόσια, επ 'ευκαιρία. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε έναν χρήστη για να τον βάλεις στον κατάλογό σου. Σε οποιοδήποτε σημείο, ωστόσο, μπορούν να επιλέξουν να σας αποκλείσουν ως χρήστη, πράγμα που θα τους διαγράψει αποτελεσματικά από τη λίστα σας. Η εύρεση ατόμων στο Twitter για να προσθέσετε στις λίστες σας Twitter είναι μια απλή διαδικασία.

Επεξεργασία μιας λίστας ονομάτων χρηστών

Προσθέστε ή διαγράψτε άτομα από τη λίστα σας, επιλέγοντας ή καταργώντας την επιλογή του ονόματός τους στη λίστα ή από την αναπτυσσόμενη επιλογή στο προφίλ κάποιου χρήστη.

Εγγραφή σε κάποιον άλλο κατάλογο

Είναι εύκολο να εγγραφείτε σε μια λίστα που έχει δημιουργήσει κάποιος άλλος. Ανοίξτε τη σελίδα για να κάνετε κλικ στη συνέχεια στο κουμπί "Εγγραφή" κάτω από το όνομα της λίστας. Είναι παρόμοιο με το "που ακολουθεί" έναν μεμονωμένο χρήστη, μόνο τα tweets από τα άτομα που βρίσκονται στη λίστα δεν εμφανίζονται στο προσωπικό σας timeline των tweets. Αντίθετα, πρέπει να κάνετε κλικ στη λίστα για να δείτε όλα τα σχετικά tweets ή αν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα-πελάτη του πίνακα ελέγχου του Twitter, θα πρέπει να δημιουργήσετε προβολές στη στήλη.

Ανάγνωση tweets από τις λίστες σας

Για να δείτε τα tweets από όλους τους ανθρώπους σε μια από τις λίστες σας, κάντε κλικ στην επιλογή "Λίστες" από το αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω οριζόντια γραμμή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο όνομα οποιασδήποτε λίστας. Όταν επιλέξετε ένα, θα δείτε όλα τα tweets από όλους που περιλαμβάνονται σε μια ροή περιεχομένου διαφορετική από την προσωπική σας χρονική γραμμή.