Πώς να ντύνομαι για μια συνέντευξη Job Design

Μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας ένα καλλιτεχνικό ελεύθερο πνεύμα, το οποίο ενδιαφέρεται περισσότερο για το χρώμα στην οθόνη ή τον καμβά σας από το αν φοράτε ή όχι μια φούστα και μπλούζα που συντονίζονται με χρώμα. Ή, ίσως έχετε επιλέξει να ελευθερωθείτε από το σπίτι ειδικά επειδή θέλετε να φορέσετε τις πιτζάμες σας όλη την ημέρα ενώ εργάζεστε στο σύννεφο. Ωστόσο, ακόμη και για τις εργασίες εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές και σχετικές με γραφικό σχεδιασμό , πιθανότατα θα φανεί καλύτερα αν αποκόψετε τα παπούτσια που έχουν υποστεί βαφή και τα παπούτσια για το σπίτι κατά το κυνήγι για δουλειά εσωτερικού ή γραφείου ή για εξωτερικούς πελάτες.

Για συνεντεύξεις εργασίας, σπάνια θα πάθετε λάθος με καλή βασική επαγγελματική ενδυμασία. Πόσο επίσημο ή απλό πηγαίνετε εξαρτάται τόσο από το πού διεξάγετε συνεντεύξεις όσο και από το δικό σας επίπεδο άνεσης. Εάν αισθάνεστε πνιγμένος από κοστούμι και γραβάτα ή δεν μπορείτε να περπατήσετε στα τακούνια, αυτό θα επηρεάσει τη συμπεριφορά σας και θα μπορούσε να κάνει για μια πολύ άβολη (και ίσως ανεπιτυχής) συνέντευξη. Τυχερός για σας, τα κοστούμια και τα τακούνια δεν είναι οι μόνο σας επιλογές.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές προσαρμοσμένες σε σχεδιαστές από διάφορες πηγές. Περιλαμβάνουν συγκεκριμένα παραδείγματα (και μερικές φορές εικόνες) για να σας βοηθήσουν να συγκεντρώσετε την τέλεια συνέντευξη.

Ντύσιμο για την επιτυχία για τις γυναίκες και τους άνδρες

Άνδρες: Ένα κοστούμι και μια γραβάτα μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο τυπική ενδυμασία των επιχειρήσεων, αλλά είναι η σπάνια δουλειά γραφιστικής που απαιτεί αρκετά μεγάλη διατύπωση. Σε ένα πιο χαλαρό εταιρικό περιβάλλον, αφήστε τη γραβάτα στο σπίτι. Εάν κάνετε αίτηση σε ένα γραφείο σχεδιασμού ή σε άλλο πιο απλό εργασιακό χώρο, τα τζιν θα μπορούσαν ακόμη και να είναι κατάλληλα εφ 'όσον είναι καθαρά και απαλλαγμένα από τρύπες ή δάκρυα. Είτε επιλέγετε ένα κοστούμι ή τζιν ή κάτι ανάμεσα στα ρούχα σας, θα πρέπει να είναι πάντα καθαρό, απαλλαγμένο από λεκέδες, σχισμές ή κουμπιά που λείπουν και να είναι σωστά τοποθετημένα.

Εάν τα παντελόνια σας έχουν βρόχους ζώνης, φορέστε ζώνη. Μην ξεχνάτε τις σκούρες κάλτσες και τα καθαρά, γυαλισμένα παπούτσια (δεν επιτρέπονται παλιά πάνινα παπούτσια, δεν έχει σημασία πόσο άνετα και σίγουρα δεν έχουν σανδάλια). Ένα πουκάμισο είναι πάντα καλό. T-shirt - δεν είναι τόσο καλό. Ακόμα και σε ένα εξαιρετικά απλό περιβάλλον, βγάλτε το καπάκι της μπάλας και τα γυαλιά ηλίου, τουλάχιστον μέχρι να μισθώσετε. Εάν φέρνετε ένα χαρτοφύλακα, μια τσάντα αγγελιοφόρων ή μια θήκη χαρτοφυλακίου (χωρίς σακίδια, παρακαλώ), θα πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση - όχι όλοι γρατζουνισμένοι, επικαλυμμένοι με αυτοκόλλητα ή με τα περιεχόμενα να διαχέονται.

Χτενίστε τα μαλλιά σας, ασαφή τα μαλλιά του προσώπου και κρατήστε τα νύχια σας καλλωπισμένα. Μην βγάζετε τον εαυτό σας σε aftershave ή κολόνια.

Γυναίκες: Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για τις γυναίκες. Το πιο επίσημο ή συντηρητικό βλέμμα θα ήταν ένα συμπαγές χρώμα κοστούμι (ταιριάζουν σακάκι και φούστα), αλλά οι γυναίκες δεν περιορίζονται σε φούστες ή φορέματα. Επιχειρήσεις περιστασιακή ενδυμασία περιλαμβάνει slacks και ακόμη και ωραία τζιν σε μερικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Ενώ ένα σακάκι δεν είναι απολύτως απαραίτητο, είναι καλύτερο να αποφύγετε την εμφάνιση πάρα πολύ δέρματος - είτε αυτό είναι από πουκάμισα χωρίς μανίκια, κοντές φούστες ή μπλούζες χαμηλής κοπής. Επίσης, προσέξτε για μπλούζες που αφήνουν μεγάλα κενά ανάμεσα στα κουμπιά.

Ό, τι κι αν φορέσετε, θα πρέπει να είναι καθαρό, απαλλαγμένο από σχισμές ή δάκρυα, χωρίς κουμπιά που λείπουν ή σπασμένα φερμουάρ και καλά τοποθετημένα. Τα υποδήματα δεν πρέπει ποτέ να είναι ορατά (χωρίς μίνι φούστες ή μπλούζες) και προσέξτε το VPL (ορατή γραμμή κυλότας ) . Εάν φοράτε καλσόν, θα πρέπει να είναι ελεύθεροι και να μην τρέχουν - να φέρουν κάποιο σαφές βερνίκι νυχιών για μια γρήγορη επισκευή εάν χρειαστεί.

Τα αξεσουάρ μπορούν να κάνουν ή να σπάσουν το βλέμμα. Μεγάλα, κρεμαστά σκουλαρίκια ή τραγουδιστές (διαβάστε: θορυβώδη) βραχιόλια γοητείας είναι μια απόσπαση της προσοχής. Αποφύγετε τα πλαστά ή υπερμεγέθη πορτοφόλια ή τσάντες. Η περίπτωση του χαρτοφυλακίου σας μπορεί να μην είναι καθημερινό αξεσουάρ, αλλά γίνεται μέρος της ενδυμασίας σας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Θα πρέπει επίσης να είναι τακτοποιημένο και ελκυστικό με το περιεχόμενο ασφαλισμένο (χωρίς να πέσει έξω).

Τα καθαρά νύχια είναι ένα must-polish προαιρετικό. Πολλοί εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να φορούν αρώματα και άλλα αρώματα (αν και μια παύλα από στόμα για φρέσκια αναπνοή δεν είναι κακή ιδέα).

& # 34; Αλλά είμαι δημιουργικός! & # 34;

Ναι, είστε - και το βιογραφικό σας σημείωμα και το χαρτοφυλάκιό σας , καθώς και η παρουσίασή σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εργασίας , θα πρέπει να το δείξουν. Για τη συνάντηση ανεξάρτητων σχεδιαστών με πιθανούς πελάτες, πιο δημιουργική ενδυμασία μπορεί να είναι αποδεκτή, ακόμη και αν ο πελάτης είναι μια συντηρητική επιχείρηση. Μερικοί πελάτες αναμένουν ότι οι σχεδιαστές και τα άλλα δημιουργικά θα είναι λίγο off-the-wall και κάνουν αποζημιώσεις για τα άκρα στο φόρεμα. Μπορείτε επίσης να δείξετε τη δημιουργικότητά σας με τις επιλογές χρωμάτων σας, ενώ εξακολουθείτε να παραμένετε στη βασική, συντηρητική επιχειρηματική εμφάνιση.

Κατώτατη γραμμή για επιτυχία συνέντευξης

Για τη συνέντευξη πηγαίνετε με καθαρά και καλά εντοιχισμένα ενδύματα που είναι σχετικά συντηρητικά στο χρώμα και στο ύφος. Η απλή επιχείρηση είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, στη συνέχεια το ντύνομαι πάνω ή κάτω ανάλογα με την επιχείρηση / πελάτη και το δικό σας επίπεδο άνεσης.