Μάθετε τις βασικές δεξιότητες θα πρέπει να είστε γραφίστας

Το σχέδιο και η ζωγραφική δεν απαιτούν δεξιότητες για τους σχεδιαστές

Δεν χρειάζεται να είσαι καλός καλλιτέχνης για να είσαι γραφίστας. Αν και θα μπορούσε να βοηθήσει την καριέρα σας και τη δημιουργική πλευρά σας, δεν είναι απαραίτητο να είστε σε θέση να ζωγραφίζετε, να ζωγραφίζετε ή να έχετε κάποια από τις άλλες δεξιότητες που απαιτούνται για να είστε καλλιτέχνης με την παραδοσιακή έννοια.

Ο γραφικός σχεδιασμός αφορά τη λήψη στοιχείων όπως τον τύπο, τις φωτογραφίες, τις εικονογραφήσεις και το χρώμα και το συνδυασμό τους για τη δημιουργία αποτελεσματικών μηνυμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις ένας καλλιτέχνης θα προσληφθεί για να δημιουργήσει μια ζωγραφική, ένα σχέδιο ή ένα σχέδιο για ένα έργο και αυτό θα παραδοθεί στη συνέχεια σε έναν γραφίστη που θα ενσωματωθεί στο κομμάτι. Αυτό μπορεί να είναι ένα εξώφυλλο άλμπουμ, αφίσα, επαγγελματική κάρτα ή εξώφυλλο βιβλίου, για παράδειγμα.

Όπου το καλλιτεχνικό ταλέντο μπορεί να βοηθήσει έναν γραφίστα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας γραφίστας μπορεί επίσης να δημιουργήσει τις δικές του εικόνες, σχέδια και πίνακες ζωγραφικής, αλλά δεν θεωρείται απαραίτητο μέρος του σετ δεξιοτήτων ενός σχεδιαστή.

Μπορεί να είναι επωφελής για μια καριέρα ή μια επιχείρηση εάν δημιουργείτε το δικό σας έργο τέχνης. Μπορεί να σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χρήματα συμπληρώνοντας τον εαυτό σας περισσότερες εργασίες. Επίσης, θεωρήστε ότι τυχόν πρόσθετες δημιουργικές δεξιότητες που αναπτύσσετε μπορούν να βελτιώσουν τις πιθανότητες προσγείωσης ορισμένων σχεδιαστικών θέσεων.

Τουλάχιστον, θα πρέπει να έχετε μια κατανόηση του έργου τέχνης που μπορεί να ενσωματωθεί στο έργο σας. Θα χρειαστείτε επίσης τη δημιουργικότητα για να το συνδυάσετε αποτελεσματικά με άλλα στοιχεία. Η κατανόησή σας για το χρώμα, τα σχήματα, τις γραμμές και άλλα στοιχεία σχεδίασης είναι ζωτικής σημασίας για την εμφάνιση του έργου τέχνης προκειμένου να μεταφερθεί το μήνυμα του πελάτη.

Όλα αυτά οδηγούν στον λόγο για τον οποίο συχνά οι σχεδιαστές ομαδοποιούνται στην κατηγορία εργασίας των «δημιουργικών» και όχι των καλλιτεχνών: πρέπει να είστε δημιουργικοί στη δουλειά σας, αλλά δεν δημιουργείτε απαραιτήτως την «τέχνη». Αυτή η ομάδα στον κλάδο της διαφήμισης περιλαμβάνει επίσης σκηνοθέτες τέχνης, φωτογράφους, βιντεογράφους και άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες με τους οποίους θα μπορούσατε να συνεργαστείτε.

Εικονογράφοι και γραφίστες

Οι εμπορικοί καλλιτέχνες που χρειάζονται καλλιτεχνικά ταλέντα είναι οι εικονογράφοι. Ως σχεδιαστής γραφικών, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να εργαστείτε μαζί τους για τα σχέδιά σας. Ορισμένοι σχεδιαστές γραφικών απεικονίζουν επίσης, ενώ ορισμένοι εικονογράφοι ασχολούνται επίσης με το σχεδιασμό γραφικών. Οι δύο ειδικότητες συνδέονται, μερικές φορές αλληλένδετες, αλλά δεν είναι απαραίτητες για την επιτυχία σε κάθε είδος εργασίας.

Οι εικονογράφοι είναι οι καλλιτέχνες που έχουν την εντολή να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα τέχνης για χρήση σε γραφικά σχέδια. Πολύ συχνά, αυτά είναι μεγαλύτερα έργα για τα οποία ο προϋπολογισμός επιτρέπει αυτό το επιπλέον έξοδο. Για παράδειγμα, οι εικονογράφοι μπορούν να δουλεύουν σε άλμπουμ ή βιβλία και πολλές φορές εργάζονται τακτικά για περιοδικά. Ο New Yorker είναι ένα τέλειο παράδειγμα μιας έκδοσης που παρουσιάζει τακτικά εικόνες από πολύ ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Πολύ συχνά, οι εικονογράφοι εργάζονται μέσω ενός πράκτορα που τους βοηθά να δουλέψουν. Ανάλογα με τα είδη των έργων στα οποία εργάζεστε, μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλά ως ανεξάρτητος σχεδιαστής γραφικών για να γνωρίσετε ορισμένους εικονογράφους ή πράκτορες. Ακριβώς όπως μπορεί να έχετε τον εκτυπωτή ή τον φωτογράφο που σας προτείνει ο πελάτης που προτείνετε στους πελάτες, γνωρίζοντας έναν εικονογράφο ή δύο θα είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο δίκτυό σας.