Γιατί τα ονόματα υπερσύνδεσης έχουν σημασία για την Google

Ονομασία συνδέσμων βοηθά την κατάταξή σας

Ένα από τα πράγματα που θέλετε να αποφύγετε όταν κάνετε την ιστοσελίδα σας ή τις καταχωρήσεις στο blog σας είναι οι σύνδεσμοι "κάντε κλικ εδώ". Αυτό συμβαίνει όταν συνδέεστε με κάτι σαν "για μια πολύ δροσερή τοποθεσία Web σχετικά με το Google, κάντε κλικ εδώ".

Είναι μια κακή εμπειρία χρήστη και είναι κακό για την κατάταξή σας στο Google, ειδικά όταν συνδέετε τις δικές σας σελίδες.

Ένα πράγμα που η Google θεωρεί ότι όταν ταξινομεί τις σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι η ποσότητα και η ποιότητα των συνδέσμων που οδηγούν στη σελίδα σας. Οι εισερχόμενες συνδέσεις ή τα backlinks είναι μέρος του τι χρησιμοποιεί η Google για τον προσδιορισμό του PageRank . Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας αυτό το PageRank συνδέοντας τις δικές σας ιστοσελίδες μεταξύ τους.

Ωστόσο, το PageRank είναι μόνο μέρος της εξίσωσης. Ακόμη και ιστότοποι με PageRank των 10 δεν εμφανίζονται σε κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης. Προκειμένου να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, οι σελίδες πρέπει επίσης να είναι σχετικές .

Τι πρέπει να κάνουν τα ονόματα των συνδέσμων με τη συνάφεια;

Αρκετά, πραγματικά. Εάν αρκετοί άνθρωποι συνδέονται με ένα έγγραφο χρησιμοποιώντας την ίδια φράση στο κείμενό τους , η Google θα συνδέσει τη φράση αυτή με τη σελίδα. Έτσι, εάν η σελίδα σας αφορά την Google, για παράδειγμα, ένας σύνδεσμος που λέει να μάθετε περισσότερα για το Google είναι καλύτερος από ένα "κλικ εδώ".

Στην πραγματικότητα, αυτή η τεχνική μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική ώστε να μπορεί να εμφανίζονται ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης που δεν χρησιμοποιούν τη φράση αναζήτησης . Όταν αυτό γίνει κακόβουλα, είναι γνωστό ως βόμβα Google .

Καλύτερες πρακτικές σύνδεσης

Και το πιο σημαντικό, μην κάνετε "κλικ εδώ", "διαβάστε περισσότερα", ή κοιτάξτε "αυτό".