Στοχευόμενο κοινό και βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Το κοινό-στόχος σας ψάχνει - απλά δεν το γνωρίζουν ακόμα. Προκειμένου να τους βοηθήσει να σας βρουν, θα πρέπει να στοχεύσετε ποιος είναι το κοινό σας. με άλλα λόγια, πρέπει να καταλάβετε ποιος είναι αυτός που θα ψάχνει για τις πληροφορίες στον ιστότοπό σας. Αυτό είναι ένα βασικό μέρος της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης .

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια επιχείρηση που πωλεί συλλεκτικές κούκλες Barbie, τότε το κοινό-στόχος σας είναι συλλέκτες κούκλα Barbie, σωστά; Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που πιστεύουν ότι οι μηχανές αναζήτησης είναι αναγνώστες μυαλού: με άλλα λόγια, πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν λέτε ένα πράγμα, εννοείτε πράγματι άλλο.

Κάνοντας αναζήτηση στο Περιεχόμενο

Οι μηχανές αναζήτησης δεν είναι αναγνώστες μυαλού. και χρειάζονται λίγο βοήθεια για να βρουν τον ιστότοπό σας και να συνδέσουν τους πιθανούς πελάτες / ακροατές σας με τις πληροφορίες / τις επιχειρήσεις σας.

Αυτό είναι όπου στοχεύει το ακροατήριό σας μπαίνει. Για να δημιουργήσετε ένα site με δυνατότητα αναζήτησης, πρέπει να ξέρετε ποιος γράφετε για. Το κοινό-στόχος σας ξέρει τι θέλουν και τι ψάχνουν και πρέπει να ξέρετε τι είναι αυτό προτού μπορέσετε να παραδώσετε ό, τι θέλουν.

Πώς να βρείτε ποιος θέλει να διαβάσει το περιεχόμενό σας

Είναι σχετικά απλό να καθορίσετε ποιος είναι ο στόχος σας και τι θέλουν, χρειάζεται λίγο προ-σχεδιασμό που πραγματικά θα αποδώσει στο τέλος. Ακολουθούν μερικά γρήγορα και εύκολα βήματα για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη διαδικασία:

  1. Δίκτυο. Οι φίλοι, η οικογένεια, οι συνεργάτες και οι γνωστοί σας είναι ανεκτίμητοι πόροι όταν προσπαθείτε να υπολογίσετε ποιος μπορεί να είναι το κοινό-στόχος σας. Ζητήστε τους ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορούν να αναζητήσουν στο στοχοθετημένο θέμα σας, τι ψάχνουν, τι δεν θα ψάξουν, κλπ.
  2. Έρευνα . Ελέγξτε την τοπική βιβλιοθήκη σας και δείτε τις εφημερίδες ή τα περιοδικά του κλάδου που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα σας ή διαβάστε εφημερίδες online. Δείτε τι είναι η βιομηχανία "buzz" είναι περίπου. Ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να εγγραφείτε σε αυτούς τους πόρους εάν το θέμα σας είναι αυτό που βασίζεται σε τρέχουσες αλλάζουσες πληροφορίες.
  3. Συμμετοχή. Το Διαδίκτυο είναι ένας εντελώς φανταστικός πόρος για τη θεματική έρευνα. Περιηγηθείτε στις ομάδες συζήτησης και δείτε τι μιλάει ο κόσμος. Ψάξτε για ομάδες που έχουν πολλά μέλη και παρακολουθήστε τα θέματα που συζητήθηκαν.

Τώρα που γνωρίζετε ποιος μπορεί να είναι το κοινό-στόχος σας, πρέπει να επιλέξετε τις λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις που πιθανότατα θα αναζητήσουν.

Τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε

Συμπερασματικά, να θυμάστε αυτά τα τρία πράγματα κατά την ανάπτυξη στοχευμένης στρατηγικής μάρκετινγκ στο κοινό σας: