Πώς να αποτρέψετε την αεροπειρατεία του προγράμματος περιήγησης

Μια ουγγιά πρόληψης αξίζει μια λίβρα από πειρατικές αναζητήσεις

Έχοντας καταλάβει το πρόγραμμα περιήγησής σας βασικά είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται. Η αεροπειρατεία του προγράμματος περιήγησης είναι όταν ένα πρόγραμμα λογισμικού που δημιουργείται είτε από έναν κακόβουλο χάκερ, από έναν αδίστακτο διαφημιζόμενο, είτε από κάποιο άλλο άτομο που ενδιαφέρεται να κερδίσει χρήματα από ένα πρόγραμμα θυγατρικών , αναγκάζει να ανακατευθύνει τον περιηγητή σας σε μια τοποθεσία που πιθανόν να αποφέρει κάποιο είδος νομισματικού κέρδους για τον δράστη μέσω αυξημένης επισκεψιμότητας), ενώ δεν λαμβάνετε σχετικά αποτελέσματα και εμποδίζεστε να φτάσετε στον προορισμό σας.

Το λογισμικό το καθιστά συνήθως στον υπολογιστή σας με έναν από τους δύο τρόπους: είτε ένας χάκερ σας κόβει την προσοχή στην τοποθέτησή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενός κακόβουλου συνδέσμου, είτε συνδέεται με κάποιο νόμιμο λογισμικό από έναν προγραμματιστή λογισμικού που το χρησιμοποιεί ως πρόσθετη πηγή εσόδων .

Αν έχετε ποτέ καταλάβει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας, τότε ξέρετε ποιος πόνος μπορεί να είναι να αντιμετωπίσετε τα επακόλουθα της κατάργησης του λογισμικού αφοπλισμού του προγράμματος περιήγησης και της επαναφοράς του προγράμματος περιήγησής σας ώστε να μην επιστρέψει στις τοποθεσίες που το λογισμικό αεροπειρατείας αναφερόμουν.

Τόσο πώς μπορείτε να αποτρέψετε τον περιηγητή σας από το να πάρει πειρατεία:

1. Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό του προγράμματος περιήγησης

Εξασφαλίζοντας ότι έχετε την πιο πρόσφατη και καλύτερη έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας με όλες τις πιο πρόσφατες εφαρμογές ασφαλείας, θα αποτρέψετε πολλές επιθέσεις μέσω του Διαδικτύου, ειδικά αυτές που εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία που συνήθως δεν έχουν παγιδευτεί. Οι χάκερς υπολογίζουν σε σας για να είστε τεμπέληδες και να μην κάνετε patch στο σύστημά σας. Η απλή εκτέλεση μιας γρήγορης ενημέρωσης λογισμικού μπορεί να σας βοηθήσει να κλείσετε αυτά τα σημεία εισόδου.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος περιήγησης γνωρίζουν το πρόβλημα της πειρατείας και ενδέχεται να προσθέσουν νέες λειτουργίες κατά της πειρατείας, κάτι που αποτελεί και έναν άλλο λόγο για την ενημέρωση του λογισμικού.

2. Χρησιμοποιήστε έναν εναλλακτικό παροχέα επίλυσης DNS με συνειδητή ασφάλεια

Η απλή αναφορά του δρομολογητή DNS του δρομολογητή ή των υπολογιστών σας σε έναν διακομιστή που δεν παρέχεται από το ISP όπως αυτά που αναφέρονται στο άρθρο μας Βελτίωση της Ασφάλειας σας χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς παρόχους DNS ενδέχεται να εμποδίσει το λογισμικό αεροπειρατείας να φτάσει στον προορισμό του και μπορεί επίσης να σας αποτρέψει από την απόκτηση του κακόβουλου λογισμικού αεροπειρατείας. Ελέγξτε τον παραπάνω σύνδεσμο και μάθετε τα άλλα πολλά πλεονεκτήματα της χρήσης του εναλλακτικού DNS.

3. Χρησιμοποιήστε την Προστασία Realtime του λογισμικού προστασίας από ιούς & # 34; χαρακτηριστικό

Ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς παρέχουν δυνατότητα προστασίας σε πραγματικό χρόνο που παρακολουθεί τις προσπάθειες αλλαγής των βασικών αρχείων ρυθμίσεων, όπως αυτά που σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης. Το λογισμικό μπορεί να σας προειδοποιήσει εάν κάτι που προσπαθείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας. Μπορεί επίσης να σας προσφέρει την ευκαιρία να αποτρέψετε την αλλαγή αυτών των ρυθμίσεων

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία ορισμού του antimalware είναι ενημερωμένα και ίσως θελήσετε να προσθέσετε έναν δεύτερο σαρωτή για να προσθέσετε μια δεύτερη γραμμή υπεράσπισης στις λεπτομέρειες προστασίας από τον κακόβουλο λογισμικό.

4. Διαβάστε την ακριβή εκτύπωση πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό κατεβάσατε από το Διαδίκτυο και αποκλείστε από τα παρεχόμενα πρόσθετα (αν επιτρέπεται)

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, κάποιο λογισμικό αφοπλισμού του προγράμματος περιήγησης μπορεί να έρθει σε συνδυασμό με το νόμιμο λογισμικό. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να διαβάσετε όλα τα ψιλά γράμματα σχετικά με το τι μπορείτε να εγκαταστήσετε με το λογισμικό που κάνετε λήψη. Ορισμένες εταιρείες θα σας επιτρέψουν να εξαιρεθείτε από την εγκατάσταση των πακέτων βοηθητικών προγραμμάτων που δεν χρειάζονται για το λογισμικό που μεταφορτώνετε για λειτουργία.

Μερικοί από τους πιο έξυπνους κατασκευαστές λογισμικού που διαστρέφουν το πρόγραμμα περιήγησής σας θα σας επιτρέψουν να αφαιρέσετε το λογισμικό μετά την τοποθέτησή του, αλλά ήταν η εμπειρία μου ότι το πιο λογισμικό πειρατείας δεν θέλει να εγκαταλείψει το σύστημά σας ήσυχα, ακόμα και μετά την απεγκατάσταση του δεν μπορεί να αναιρέσει τις αλλαγές που έκανε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας, γεγονός που ουσιαστικά αφήνει τον browser σας να πειραματιστεί μέχρι να παρέμβει με το χέρι επαναφέροντας τον browser σας στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του.