Τεχνική βοήθεια για τους παππούδες

01 από 03

Πού να γυρίσετε για τεχνική βοήθεια

Ένα μάθημα από τα εγγόνια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσουν τεχνολογικές δεξιότητες. Kidstock | Getty Images

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε την τεχνολογία είναι από παιδιά ή εγγόνια. Είναι πάντα καλό να κρεμάτε και να συνδέεστε, και πιθανότατα θα μάθετε και πολλά. Συχνά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να βρουν χρόνο στα απασχολημένα χρονοδιαγράμματα για να μοιραστούν αυτό που ξέρουν. Για το λόγο αυτό, έχω συγκεντρώσει αρκετές πηγές που είναι διαθέσιμες σχεδόν σε οποιαδήποτε στιγμή. Αλλά μην αφήστε να σας κρατήσει από το χρονοδιάγραμμα ενός hangout - πραγματικό ή εικονικό - με τα μέλη της οικογένειας, επίσης.

Πού να κοιτάξουμε πρώτα

Θα ξεκινήσω με κάποιες γενικές συμβουλές. Όσο αγαπώ τα βιβλία, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουν τεχνολογικές δεξιότητες, για δύο λόγους. Πρώτον, είναι γρήγορα ξεπερασμένες καθώς η τεχνολογία προχωράει ταχύτατα. Δεύτερον, είναι σπάνια προσαρμοσμένες στον ιδιαίτερο εξοπλισμό, τις ανάγκες και το επίπεδο κατανόησης. Κάνω μια εξαίρεση για τα εγχειρίδια χρήσης που συνοδεύουν τις συσκευές και τα προγράμματα σας, αν και όλο και πιο συχνά αυτά δεν έρχονται με τη μορφή πραγματικών βιβλίων.

Online είναι ο τρόπος για να πάτε για τις περισσότερες από τις ανάγκες της τεχνολογικής βοήθειας. Εάν εργάζεστε με ένα πρόγραμμα ή συσκευή και έχετε προβλήματα, συμβουλευτείτε πρώτα τη βοήθεια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή συσκευή. Μερικές φορές θα μπορείτε να ζήσετε συνομιλία με ένα άτομο υποστήριξης. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την απάντηση χρησιμοποιώντας αυτές τις στρατηγικές, δοκιμάστε να δημοσιεύσετε ένα φόρουμ ή να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναζήτηση είναι ο φίλος σας

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε, το Google αυτό. Να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι στο ερώτημά σας και θα εκπλαγείτε από το πόσο χρήσιμες συμβουλές θα αποκαλύψετε. Φυσικά, εάν η συσκευή σας δεν εκκινήσει ή δεν συνδέεται στο Internet, οι χρήσιμες συμβουλές θα είναι απρόσιτες. Γι 'αυτό πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να έχουμε δύο συσκευές με δυνατότητα Internet. Χρησιμοποιήστε μια συσκευή για να αναζητήσετε τη λύση για την άλλη συσκευή σας.

Το τηλέφωνό σας μπορεί να είναι ο φίλος σας

Φυσικά, υπάρχει πάντα η πολύ κακοποιημένη τεχνολογική υποστήριξη τηλεφώνου. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πάντα αυτή η επιλογή. Όλο και περισσότερες εταιρείες αρνούνται να δημοσιεύσουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους και δεν παρέχουν τηλεφωνική βοήθεια. Αλλά αν είναι διαθέσιμη η τηλεφωνική βοήθεια, μπορεί να είναι είτε θεός είτε μια δοκιμασία παρόμοια με τη δοκιμή με πυρκαγιά. Απλώς εξαρτάται. Επίσης, η τεχνολογία τηλεφώνου είναι σπάνια γρήγορη. Είναι πιθανό να παραμείνετε σε αναμονή για λίγο. Μόλις περάσετε, να είστε προετοιμασμένοι να περάσετε πολύ χρόνο στις προκριματικές φάσεις πριν φτάσετε στην καρδιά του θέματος.

Αλλά δεν θέλω να είμαι κατώτερος. Μόνο μία φορά ή δύο φορές είχα ένα πρόβλημα τεχνολογίας για το οποίο χρειαζόμουν πραγματικά χέρια στη μηχανή μου, εκτός από τη δική μου. Ας προχωρήσουμε μιλώντας για μερικούς από τους συγκεκριμένους τομείς όπου οι παππούδες αισθάνονται ότι χρειάζονται βοήθεια.

02 του 03

Επεξεργασία και διαχείριση φωτογραφιών και βίντεο

Οι παππούδες και γιαγιάδες μπορεί να έχουν μάθει την τέχνη της λήψης ψηφιακών φωτογραφιών αλλά χρειάζονται βοήθεια για την επεξεργασία και την οργάνωσή τους. Westend6d1 | Getty Images

Είμαστε παππούδες. Φυσικά αγαπάμε φωτογραφίες, ειδικά φωτογραφίες των εγγονιών. Όμως, οι ημέρες απόρριψης ταινιών προς επεξεργασία έχουν περάσει πολύ και μερικές φορές χάνουμε τους. Όταν παρακολούθησα τους παππούδες για τις τεχνολογικές δεξιότητες που χρειάζονταν περισσότερο, περίπου το 40% ανέφερε ότι συνεργάστηκε με φωτογραφίες.

Η πιο επιθυμητή δεξιότητα ήταν η επεξεργασία φωτογραφιών, και πολλά από αυτά που έχω αναφέρει ανέφεραν το Adobe Photoshop. Αυτό είναι ένα υπέροχο πρόγραμμα, αλλά όχι για το αδύναμο της καρδιάς. Στην πραγματικότητα, είναι απλώς πιο περίπλοκο από ό, τι χρειάζονται οι περισσότεροι παππούδες. Είναι αυτό που οι τεχνικοί αποκαλούν πρόγραμμα επεξεργασίας επιπέδου pixel, το οποίο είναι ιδανικό για επαγγελματίες και αφοσιωμένους χομπίστες. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να ξεκινήσουν με ένα απλούστερο πρόγραμμα.

Προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών

Λατρεύετε τα freebies; Ξέρω ότι το κάνω, και υπάρχουν μερικά τέλεια δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών:

Ξέρατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών online; Όχι μόνο δεν χρειάζεται να αγοράσετε, δεν χρειάζεται καν να κατεβάσετε! Ελέγξτε τους παρακάτω καταλόγους:

Πολλά προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση φωτογραφιών, αλλά υπάρχουν και άλλα προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό. Μερικοί έχουν και δυνατότητες επεξεργασίας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές από ειδικούς:

Και προσθέστε κάποιο βίντεο

Η δεύτερη περιοχή που ενδιαφερόταν για τους παππούδες ήταν το βίντεο. Πολλοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ήθελαν να μάθουν να κάνουν, να επεξεργάζονται και να δημοσιεύουν βίντεο. Πλήρης αποκάλυψη: Δεν κάνω βίντεο. Έκανα όμως κάποια έρευνα. Το Windows Movie Maker είναι ένας δωρεάν δημιουργός ταινιών που κυκλοφορεί σε πολλούς υπολογιστές. Μόλις έλεγξα, και είναι πάνω μου! Ίσως είμαι πρόσωπο βίντεο ... Θα εξετάσω αυτά τα άρθρα σύντομα!

Προχωρώντας αμέσως, μόλις επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο, θα θέλετε να τα δημοσιεύσετε, γεγονός που μας οδηγεί σε προγράμματα και εφαρμογές που οι παππούδες και γιαγιάδες θέλουν να μάθουν. (Επόμενη διαφάνεια, παρακαλώ!)

03 του 03

Προγράμματα και εφαρμογές για παππούδες που θέλουν να μάθουν

Η συνομιλία μέσω βίντεο με μακρινά εγγόνια είναι μια μεγάλη χρήση της τεχνολογίας. Πηγή εικόνας | Getty Images

Πολλοί παππούδες και γιαγιάδες θέλουν να μάθουν νέα προγράμματα και εφαρμογές, αλλά δυσκολεύονται να τα χρησιμοποιήσουν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτό συμβαίνει:

Με αυτό κατά νου, ας πάμε με τόλμη, όπου τόσοι πολλοί έχουν ήδη περάσει.

Από το Facebook στο Instagram

Δυστυχώς, μόλις οι περισσότεροι παππούδες εντάχθηκαν στο Facebook, τα εγγόνια μας άρχισαν να αλλάζουν. (Υπάρχει μια σχέση αιτίας-αποτελέσματος εκεί; Δεν είμαι σίγουρος.)

Πολλοί από αυτούς που έφυγαν από το Facebook πήγαν στο Instagram. Αυτό το πρόγραμμα κορυφώνει τη λίστα με τις εφαρμογές που οι παππούδες και γιαγιάδες θέλουν να μάθουν. Εδώ είναι η βοήθεια:

Δοκιμάστε μερικά προγράμματα συνομιλίας

Τι είναι καλύτερο από τη συνομιλία μέσω βίντεο με ένα εγγόνι; Σχεδόν τίποτα! Δείτε πώς:

Κράτηση φωτογραφιών

Πολλοί παππούδες είπαν ότι θα ήθελαν να μάθουν να κάνουν φωτογραφικά βιβλία και κάρτες φωτογραφιών. Ο χρόνος είναι αχρωμάτιστος!

Και λίγα περισσότερα

Λίγα περισσότερα προγράμματα που ενδιαφέρονται για τους παππούδες:

Προς τα εμπρός και προς τα πάνω

Μερικοί από τους παππούδες που παρακολούθησαν ενδιαφέρονταν για πιο πολύπλοκες δεξιότητες, όπως η εργασία με το Excel ή άλλα υπολογιστικά φύλλα, ο προγραμματισμός και η κωδικοποίηση, η μάθηση για την επισκευή υπολογιστών και η εργασία με τη μουσική. Για αυτές τις πιο σύνθετες δεξιότητες, σας προτείνω να πάρετε μια τάξη, είτε online είτε σε ένα τοπικό κολέγιο ή ένα κοινοτικό κέντρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο σε αυτούς τους τομείς. Υπάρχει. Αλλά ο τεράστιος όγκος των πληροφοριών και η πολυπλοκότητα του θέματος το καθιστούν σκόπιμο για τους περισσότερους παππούδες να βρουν περισσότερη προσωπική διδασκαλία.

Όποια και αν είναι η διαδρομή που επιλέγετε, συνεχίστε να μαθαίνετε!