Πώς να χρησιμοποιήσετε το Picture-in-Picture στο Android σας

Αυτή η λειτουργία Android Oreo σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας βίντεο ενώ κάνετε πολλαπλές εργασίες

Το Picture-in-Picture (PiP) είναι μια λειτουργία που διατίθεται σε Android smartphones με Android 8.0 Oreo και αργότερα. Σας επιτρέπει να κάνετε πολλαπλές εργασίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε ένα εστιατόριο ενώ συνομιλείτε με βίντεο με έναν φίλο ή παρακολουθείτε βίντεο από το YouTube ενώ λαμβάνετε οδηγίες στους Χάρτες Google.

Ακούγεται απολαυστικό, αλλά είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό γνώρισμα για τους πολυάριθμους πολυάριθμους που μεταπηδούν από την εφαρμογή σε εφαρμογή. Το PiP είναι επίσης βολικό εάν θέλετε να παρακολουθήσετε απλά ένα βίντεο αντί να δώσετε πλήρη προσοχή, όπως ένα αστείο βίντεο που παίρνει πάρα πολύ καιρό για να φτάσετε στο punchline. Αυτή η λειτουργία μπορεί να μην είναι κάτι που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αλλά σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Διασκεδάσαμε με το Picture-in-Picture. εδώ είναι πώς να το ρυθμίσετε και να το χρησιμοποιήσετε.

Εφαρμογές Συμβατό με το Picture-in-Picture

Android 8.0 Oreo Στιγμιότυπο οθόνης

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια λειτουργία Android, πολλές από τις κορυφαίες εφαρμογές της Google υποστηρίζουν την εικόνα σε εικόνα, συμπεριλαμβανομένων των Chrome , του YouTube και των Χαρτών Google .

Ωστόσο, η λειτουργία PIP του YouTube απαιτεί συνδρομή στο YouTube Red, την πλατφόρμα χωρίς διαφημίσεις. Ο τρόπος γύρω από αυτό είναι να παρακολουθείτε βίντεο YouTube στο Chrome αντί να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή YouTube.

Άλλες συμβατές εφαρμογές περιλαμβάνουν VLC, πλατφόρμα βίντεο ανοιχτού κώδικα, Netflix (με ενημέρωση στο Android 8.1), WhatsApp (video chats) και Facebook (βίντεο).

Βρείτε και ενεργοποιήστε τις εφαρμογές PiP

Στιγμιότυπα οθόνης Android

Αυτή η λειτουργία δεν είναι συμβατή με όλες τις εφαρμογές και εξαρτάται από τους προγραμματιστές να υποδείξουν αν μια εφαρμογή υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία (δεν το κάνουν πάντα). Μπορείτε να δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές της συσκευής σας που υποστηρίζουν την εικόνα σε εικόνα. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές σας είναι ενημερωμένες και στη συνέχεια:

Στη συνέχεια, θα λάβετε μια λίστα με τις εφαρμογές που υποστηρίζουν εικόνα στην εικόνα και ποιες έχουν ενεργοποιημένη την PIP. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία σε μια βάση ανά εφαρμογή, πατήστε σε μια εφαρμογή και μετακινήστε την επιλογή Επιτρέπεται η εναλλαγή εικόνας σε εικόνα προς τα αριστερά στη θέση εκτός λειτουργίας.

Πώς να ξεκινήσετε την εφαρμογή Picture-in-Picture

Android 8.0 Oreo Στιγμιότυπο οθόνης

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ξεκινήσετε την εικόνα σε εικόνα, ανάλογα με την εφαρμογή. Με το Google Chrome, πρέπει να ορίσετε ένα βίντεο σε πλήρη οθόνη και, στη συνέχεια, να πατήσετε το κουμπί Αρχική σελίδα. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε βίντεο στο YouTube στο Chrome, υπάρχουν μερικά επιπλέον βήματα.

  1. Πλοηγηθείτε στον ιστότοπο του YouTube, ο οποίος πιθανώς θα ανακατευθύνει στον ιστότοπό του για κινητά (m.youtube.com).
  2. Πατήστε το εικονίδιο μενού με τρία κουτάκια .
  3. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην τοποθεσία του Desktop .
  4. Επιλέξτε ένα βίντεο και πατήστε Αναπαραγωγή .
  5. Ορίστε το βίντεο σε πλήρη οθόνη .
  6. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα στη συσκευή σας.

Στην εφαρμογή YouTube, μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε ένα βίντεο και, στη συνέχεια, να πατήσετε το κουμπί Αρχική σελίδα . Με ορισμένες εφαρμογές, όπως το VLC, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα. Στο WhatsApp, όταν βρίσκεστε σε βιντεοκλήση, πατήστε το κουμπί Πίσω για να ενεργοποιήσετε την εικόνα σε εικόνα.

Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία θα τυποποιηθεί τελικά.

Έλεγχοι εικόνας σε εικόνα

Android 8.0 Oreo Στιγμιότυπο οθόνης

Όταν καταλάβετε πώς να ξεκινήσετε το PiP στην αγαπημένη σας εφαρμογή, θα δείτε ένα παράθυρο με το βίντεό σας ή άλλο περιεχόμενο στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας. Πατήστε το παράθυρο για να δείτε τα στοιχεία ελέγχου: Αναπαραγωγή, Γρήγορη προώθηση, Επανάληψη προς τα πίσω και κουμπί μεγιστοποίησης, που θα σας επαναφέρει στην εφαρμογή σε πλήρη οθόνη. Για τις λίστες αναπαραγωγής, το κουμπί γρήγορης προώθησης μεταβαίνει στο επόμενο τραγούδι της λίστας.

Μπορείτε να σύρετε το παράθυρο οπουδήποτε στην οθόνη και να το τραβήξετε στο κάτω μέρος της οθόνης για να το απορρίψετε.

Ορισμένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του YouTube, έχουν μια συντόμευση ακουστικών που σας επιτρέπει να αναπαράγετε ήχο στο παρασκήνιο εάν δεν χρειάζεστε γραφικά.