Τι είναι ο Βοηθός Google και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Οδηγός για τον προσωπικό βοηθό συνομιλητών της Google

Ο Βοηθός Google είναι ένας έξυπνος ψηφιακός βοηθός που κατανοεί τη φωνή σας και απαντά σε εντολές ή ερωτήσεις.

Ο βοηθός φωνής συνδέεται με τον Apple's Siri της Apple , τον Alexa του Amazon και τον κόσμο των έξυπνων ψηφιακών βοηθών της Microsoft Cortana που διατίθεται στην παλάμη του χεριού σας. Όλοι αυτοί οι βοηθοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και φωνητικές εντολές, αλλά ο καθένας έχει τη δική του γεύση.

Παρόλο που το Google Assistant μοιράζεται κάποιες λειτουργίες με τους προαναφερθέντες βοηθούς, η έκδοση της Google είναι πιο συνομιλητική, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να την ρωτήσετε για τις επόμενες ερωτήσεις εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη ερώτηση ή αναζήτηση.

Ο Βοηθός Google ενσωματώνεται στη σειρά συσκευών Google Pixel , στην πλατφόρμα ροής Android TV και στο Google Home , τον έξυπνο κεντρικό κόμβο της εταιρείας. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Google Home, σκεφτείτε το σαν το Amazon Echo και Alexa. Ο Βοηθός Google μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση ως bot bot στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Google Allo.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Google Assistant.

Οι ρυθμίσεις του Βοηθού Google παρέχουν ευφυείς λειτουργίες

Για να ξεκινήσετε το Google Assistant, μπορείτε είτε να πατήσετε πατημένο το κουμπί του σπιτιού σας είτε να πείτε "Εντάξει Google". Όπως αναφέραμε, μπορείτε πραγματικά να συνομιλήσετε με αυτό, είτε μέσω συνομιλίας είτε μέσω φωνής.

Για παράδειγμα, αν ζητήσετε να δείτε κοντινά εστιατόρια, μπορείτε στη συνέχεια να φιλτράρετε τη λίστα για να δείτε μόνο τα ιταλικά εστιατόρια ή να ζητήσετε ώρες συγκεκριμένων εστιατορίων. Μπορείτε να το ζητήσετε οτιδήποτε ζητάτε από μια μηχανή αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών όπως πρωτεύουσες του κράτους, τοπικές καιρικές συνθήκες, ώρες ταινίας και χρονοδιαγράμματα τρένων. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε την πρωτεύουσα του Βερμόντ και στη συνέχεια να πάρετε οδηγίες για την πόλη του Μονπελιέ ή να μάθετε τον πληθυσμό της.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον Βοηθό να κάνει πράγματα για εσάς, όπως ρύθμιση υπενθύμισης, αποστολή μηνύματος ή λήψη οδηγιών. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Home, μπορείτε ακόμη και να ζητήσετε από την εταιρεία να παίξει μουσική ή να ανάψει τα φώτα. Ο Βοηθός Google μπορεί να κάνει κράτηση για δείπνο για εσάς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως το OpenTable.

Ρυθμίσεις συνδρομής Προσφορά ημερήσιων ή εβδομαδιαίων επιλογών

Όπως κάθε καλός βοηθός πραγματικής ζωής, είναι υπέροχο όταν μπορεί να είναι ενεργό. Μπορείτε να ορίσετε συνδρομές για ορισμένες πληροφορίες, όπως καθημερινές ενημερώσεις καιρού και κυκλοφορίας, ειδοποιήσεις ειδήσεων, βαθμολογίες αθλημάτων και παρόμοια. Απλώς πληκτρολογήστε ή πείτε "δείξτε μου τον καιρό" και έπειτα επιλέξτε "στείλτε μου καθημερινά" για να εγγραφείτε.

Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να καλέσετε τις συνδρομές σας λέγοντας, χωρίς έκπληξη, ότι "εμφανίζονται οι συνδρομές μου" και θα εμφανίζονται ως μια σειρά καρτών. πατήστε μια κάρτα για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες ή να ακυρώσετε. Μπορείτε να ενημερώσετε τον βοηθό για το χρονικό διάστημα που θέλετε να λάβετε τις συνδρομές σας, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες προτού φύγετε για εργασία ή σχολικές ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις ειδήσεων ενώ πίνετε τον πρωινό σας καφέ ή παίρνετε γεύμα, για παράδειγμα.

Όπως και πολλά προϊόντα Google, ο Βοηθός θα μάθει από τη συμπεριφορά σας και θα προσαρμόσει τις απαντήσεις του με βάση την προηγούμενη δραστηριότητα. Αυτές ονομάζονται έξυπνες απαντήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να επιχειρήσει να προβλέψει μια απάντηση σε ένα κείμενο από το σύζυγό σας που ρωτάει τι θέλετε για δείπνο ή αν θέλετε να δείτε μια ταινία προτείνοντας σχετικές αναζητήσεις ή κονσερβοποιημένες απαντήσεις όπως "Δεν ξέρω".

Ακόμα κι αν έχετε μια καυτή ερώτηση όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, μπορείτε ακόμα να μιλήσετε με τον Βοηθό Google. Θα αποθηκεύσει το ερώτημά σας και στη συνέχεια θα σας απαντήσει μόλις επιστρέψετε στον πολιτισμό ή βρείτε ένα hotspot Wi-Fi. Εάν βρίσκεστε στο δρόμο και εντοπίσετε κάτι που δεν μπορείτε να εντοπίσετε, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία του και να ζητήσετε από τον Βοηθό αυτό που είναι ή τι γίνεται με τη χρήση μιας αντίθετης αναζήτησης εικόνων. Ο Βοηθός μπορεί επίσης να διαβάσει τους QR κώδικες.

Πώς να αποκτήσετε το Google

Μπορείτε να μεταβείτε στο Google Play για να λάβετε την εφαρμογή Google Assistant και να την κατεβάσετε στη συσκευή σας Android 7.0 (Nougat) ή υψηλότερη. Αυτό είναι το πιο απλό βήμα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Εάν είστε διατεθειμένοι να κάνετε μερικά βήματα, συμπεριλαμβανομένης της ριζοβολίας της συσκευής σας , ίσως μπορέσετε να αποκτήσετε το Google Assistant σε μια χούφτα παλαιότερων συσκευών Android και / ή μη Pixel, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συσκευών Google Nexus και Moto G, καθώς και το OnePlus One και το Samsung Galaxy S5.

Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να ενημερώσετε τη συσκευή σας με το Android 7.0 Nougat, να έχετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Google και να κατεβάσετε τις εφαρμογές BuildProp Editor (από JRummy Apps Inc.) και KingoRoot (από FingerPower Digital Technology Ltd.).

Το πρώτο βήμα είναι η ρίζα του smartphone σας, το οποίο είναι επίσης ένας τρόπος για να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα χωρίς να περιμένετε να μετακινηθεί ο φορέας σας. Η εφαρμογή KingoRoot θα σας βοηθήσει με αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, οπότε θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας σας και να επιτρέψετε πρώτα να κατεβάσετε εφαρμογές από άγνωστες πηγές. Η εφαρμογή θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία. Ανατρέξτε στον οδηγό μας για την εξάρθρωση της συσκευής σας Android εάν αντιμετωπίζετε τυχόν προβλήματα.

Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή BuildProp ουσιαστικά για να εξαπατήσετε το Android να σκέφτεται ότι το τηλέφωνό σας είναι στην πραγματικότητα μια συσκευή Google Pixel. Το BuildProp διατίθεται στο Google Play Store. Μόλις κάνετε μερικές επεξεργασίες, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε λήψη του Google Assistant. προειδοποιήστε ότι ορισμένες από τις εφαρμογές σας ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά, αλλά αν χρησιμοποιείτε συσκευή Google Nexus, θα πρέπει να είστε εντάξει.

Το Techradar έχει έναν λεπτομερή οδηγό βήμα προς βήμα αν αποφασίσετε να πάτε αυτή τη διαδρομή. Η ριζοβολία της συσκευής σας και η τροποποίησή της με αυτό τον τρόπο συνεπάγεται πάντα κινδύνους , οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας πριν προχωρήσετε και πάντα λαμβάνετε προφυλάξεις για να αποφύγετε τη λήψη κακόβουλων εφαρμογών .