Όλα για το πληκτρολόγιο Gboard για Android και iOS

Μια ματιά στις βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου του Google, συμπεριλαμβανομένης της ολοκληρωμένης αναζήτησης

Όταν πρόκειται για κινητά, η Google ζει σε δύο κόσμους. Η εταιρεία συνεργάζεται με τους κατασκευαστές για να δημιουργήσει Android smartphones, όπως το Pixel, τρέχει το λειτουργικό της σύστημα σε εκατομμύρια συσκευές τρίτων και διατηρεί το λειτουργικό σύστημα και ένα οικοσύστημα εφαρμογών Android. Ωστόσο, επενδύει επίσης πολλούς πόρους στη δημιουργία εφαρμογών Google για iOS, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Google και των Εγγράφων Google. Όταν πρόκειται για το Gboard, την εφαρμογή πληκτρολογίου της Google, η εταιρεία κυκλοφόρησε την εφαρμογή iOS μήνες πριν από την έκδοση Android. Ενώ τα δύο πληκτρολόγια έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, υπάρχουν μερικές μικρές διαφορές.

Για τους χρήστες Android, το Gboard αντικαθιστά το Πληκτρολόγιο Google. Εάν διαθέτετε ήδη το πληκτρολόγιο Google στη συσκευή σας Android, πρέπει απλώς να ενημερώσετε αυτήν την εφαρμογή για να λάβετε το Gboard. Διαφορετικά, μπορείτε να το κατεβάσετε από το Google Play Store: ονομάζεται Gboard - το πληκτρολόγιο Google (φυσικά από την Google Inc.). Στο Apple App Store, ονομάζεται, περιγραφικά, το Gboard - ένα νέο πληκτρολόγιο από την Google.

Για αντρόιντ

Το Gboard παίρνει τις καλύτερες δυνατότητες που προσφέρει το πληκτρολόγιο Google, όπως η λειτουργία με το ένα χέρι και η πληκτρολόγηση Glide και προσθέτει μερικές νέες μεγάλες. Ενώ το Πληκτρολόγιο Google είχε μόνο δύο θέματα (σκοτεινό και ελαφρύ), το Gboard προσφέρει 18 επιλογές σε διάφορα χρώματα. μπορείτε επίσης να φορτώσετε την εικόνα σας, η οποία είναι δροσερή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αν θα υπάρχει ένα περιθώριο γύρω από τα πλήκτρα, αν θέλετε να εμφανίσετε μια σειρά αριθμών και να ορίσετε ένα ύψος πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστικό.

Για γρήγορη πρόσβαση στην αναζήτηση, μπορείτε να εμφανίσετε ένα κουμπί G στην επάνω αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου. Το κουμπί σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση απευθείας στην Google από οποιαδήποτε εφαρμογή και στη συνέχεια να επικολλήσετε τα αποτελέσματα στο πεδίο κειμένου σε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε κοντινά εστιατόρια ή ταινίες και να τα στείλετε απευθείας σε έναν φίλο όταν σχεδιάζετε. Το Gboard διαθέτει επίσης προγνωστική αναζήτηση, η οποία υποδηλώνει ερωτήματα κατά την πληκτρολόγηση. Μπορείτε επίσης να εισάγετε GIFs στις συνομιλίες σας.

Άλλες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τους ήχους και τον όγκο, τους κραδασμούς και τη δύναμη και επιτρέπουν την εμφάνιση ενός αναδυόμενου γράμματος του γράμματος που πληκτρολογήσατε μετά από ένα πάτημα πλήκτρων. Αυτή η λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε ότι έχετε πληκτρολογήσει το σωστό κλειδί, αλλά θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής κατά την πληκτρολόγηση ενός κωδικού πρόσβασης, για παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε πρόσβαση στο πληκτρολόγιο συμβόλων χρησιμοποιώντας ένα μακρύ πάτημα και ακόμα να ρυθμίσετε μια μεγάλη καθυστέρηση, για να μην το κάνετε τυχαία.

Για πληκτρολόγηση με ολίσθηση, μπορείτε να εμφανίσετε ένα ίχνος χειρονομίας, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει ή να αποσπάσει την προσοχή σας ανάλογα με την προτίμησή σας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε κάποιες εντολές χειρονομίας, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής λέξεων μετατοπίζοντας αριστερά από το πλήκτρο διαγραφής και μετακινώντας το δρομέα μετακινώντας τη γραμμή διαστήματος.

Εάν χρησιμοποιείτε πολλές γλώσσες, το Gboard σάς επιτρέπει να αλλάζετε γλώσσες (υποστηρίζει πάνω από 120) ενώ πληκτρολογείτε με το πάτημα ενός πλήκτρου, αφού επιλέξετε τις γλώσσες που προτιμάτε. Δεν χρειάζεται αυτή η λειτουργία; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κλειδί για να αποκτήσετε πρόσβαση στο emojis. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να δείτε τα πρόσφατα χρησιμοποιούμενα emojis στην ταινία προτάσεων του πληκτρολογίου των συμβόλων. Για την πληκτρολόγηση φωνής, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εμφανίζεται ένα πλήκτρο εισαγωγής φωνής.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές αυτόματης διόρθωσης , συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να αποκλείσετε προτάσεις από προσβλητικές λέξεις, να προτείνετε ονόματα από τις Επαφές σας και να κάνετε εξατομικευμένες προτάσεις βάσει της δραστηριότητάς σας στις εφαρμογές Google. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Gboard αυτόματα την πρώτη λέξη μιας φράσης και να προτείνετε μια πιθανή επόμενη λέξη. Καλύτερα, μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε λέξεις που μαθαίνετε σε διαφορετικές συσκευές, έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε το lingo σας χωρίς φόβο για μια αμήχανη αυτόματη διόρθωση. Φυσικά, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία εξ ολοκλήρου, καθώς αυτή η ευκολία σημαίνει να εγκαταλείψετε κάποιο απόρρητο δεδομένου ότι η Google μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Για iOS

Η έκδοση iOS του Gboard έχει τα περισσότερα από τα ίδια χαρακτηριστικά με λίγες εξαιρέσεις, δηλαδή την φωνητική πληκτρολόγηση, καθώς δεν έχει υποστήριξη Siri. Διαφορετικά, περιλαμβάνει υποστήριξη GIF και emoji, ολοκληρωμένη αναζήτηση Google και πληκτρολόγηση Glide. Εάν ενεργοποιήσετε την αναζήτηση πρόβλεψης ή τη διόρθωση κειμένου, η Google δεν το αποθηκεύει στους διακομιστές της. μόνο τοπικά στη συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στο πληκτρολόγιο να προβάλλει τις επαφές σας, ώστε να μπορεί να προτείνει ονόματα καθώς πληκτρολογείτε.

Ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν χρησιμοποιείτε το Gboard στο iOS είναι ότι μπορεί να μην λειτουργεί πάντοτε σωστά επειδή η υποστήριξη πληκτρολογίου τρίτου κατασκευαστή της Apple δεν είναι ομαλή. Σύμφωνα με έναν συντάκτη στη BGR.com, ενώ το πληκτρολόγιο της Apple λειτουργεί σταθερά καλά, τα πληκτρολόγια τρίτου μέρους παρουσιάζουν συχνά καθυστέρηση και άλλα προβλήματα. Επίσης, μερικές φορές το iPhone σας θα επιστρέψει στο προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο της Apple και θα πρέπει να ψάξετε στις ρυθμίσεις σας για να επιστρέψετε.

Αλλαγή του προεπιλεγμένου πληκτρολογίου σας

Συνολικά, αξίζει να δοκιμάσετε το Gboard για Android ή iOS, ειδικά αν θέλετε πληκτρολόγηση με γέφυρα, λειτουργία με το ένα χέρι και ολοκληρωμένη αναζήτηση. Αν σας αρέσει το Gboard, φροντίστε να το κάνετε ως προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο . Για να το κάνετε αυτό στο Android, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, στη συνέχεια, στη γλώσσα και στην είσοδο στην προσωπική ενότητα, στη συνέχεια πατήστε στο προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο και επιλέξτε Gboard από τις επιλογές. Στο iOS, μεταβείτε στις ρυθμίσεις, πατήστε Γενικά και έπειτα Πληκτρολόγια. Ανάλογα με τη συσκευή σας, πατήστε στη συνέχεια το κουμπί Επεξεργασία και πατήστε και σύρετε το Gboard στο επάνω μέρος της λίστας ή ξεκινήστε το πληκτρολόγιο, πατήστε στο σύμβολο της σφαίρας και επιλέξτε Gboard από τη λίστα. Δυστυχώς, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάτι παραπάνω από μία φορά, δεδομένου ότι μερικές φορές η συσκευή σας θα "ξεχάσει" ότι το Gboard είναι η προεπιλογή σας. Και στις δύο πλατφόρμες, μπορείτε να κατεβάσετε πολλά πληκτρολόγια και να τα αλλάξετε κατά βούληση.