Συμβουλές για τη χρήση της δυνατότητας αυτόματης διόρθωσης Android

Πώς να αποφύγετε τα αμηχανία σφάλματα και να προσαρμόσετε το λεξικό της συσκευής σας

Η αυτόματη διόρθωση μπορεί να είναι ένα lifesaver, εξοικονομώντας σας από ενοχλητικά τυπογραφικά μηνύματα σε emails και κείμενα. Η αυτόματη διόρθωση μπορεί επίσης να είναι ένας εφιάλτης, αλλάζοντας μια φιλική σημείωση σε κάτι απειλητικό, βρώμικο ή αλλιώς ενοχλητικό. (Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο υπάρχουν τοποθεσίες όπως το Damn You Autocorrect, αλλά υπάρχουν τρόποι για να κάνετε την αυτόματη διόρθωση της βοήθειας περισσότερο από ένα εμπόδιο.

Προσθέστε τις συντομογραφίες και τα όνομά σας στο προσωπικό σας λεξικό

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως το Gmail, μπορείτε να προσθέσετε νέες λέξεις απευθείας στην εφαρμογή. Η διαδικασία εξαρτάται από τη συσκευή σας και το λειτουργικό της σύστημα. Για παράδειγμα, πληκτρολογείτε μια λέξη που δεν υπάρχει στο λεξικό και έχει αντικατασταθεί με μια ελαφρώς διαφορετική λέξη (όπως αυτή αντικαθίσταται από αυτή). το πάτημα του κουμπιού διαγραφής μπορεί να επαναφέρεται στην αρχική λέξη που πληκτρολογήσατε. Ή ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την αρχική λέξη ξανά. Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω λέξη θα έχει τότε μια κόκκινη υπογράμμιση. Πατήστε ή διπλό κτύπημα σε αυτή τη λέξη και μπορείτε να επιλέξετε "προσθέστε στο λεξικό" ή "αντικαταστήστε" για να αποθηκεύσετε την καταχώρηση.

Αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή που δεν προσφέρει ένα μενού όταν πατάτε ή αγγίξετε διπλά την λέξη σας, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις για να την προσθέσετε στο λεξικό σας. Κάτω από τις ρυθμίσεις, πατήστε Γλώσσα & είσοδος, στη συνέχεια Προσωπικό λεξικό. Πατήστε το κουμπί σημείου συν για να προσθέσετε μια νέα λέξη. Εδώ μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια προαιρετική συντόμευση, για παράδειγμα "hbd" για Happy Birthday. Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι το λεξικό μπορεί πλέον να συγχρονιστεί σε όλες τις συσκευές σας, οπότε δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε φρέσκο ​​κάθε φορά που θα έχετε ένα νέο Android.

Εξατομίκευση πληκτρολογίων τρίτου μέρους

Όταν χρησιμοποιείτε ένα πληκτρολόγιο τρίτου μέρους , η προσθήκη νέων λέξεων θα περιλαμβάνει διαφορετική διαδικασία. Εάν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο Swift, οι περισσότερες φορές η εφαρμογή θα μάθει από τη συμπεριφορά σας και θα σταματήσει να διορθώνει τις λέξεις που χρησιμοποιείτε συχνά. Αν όμως δεν συμβεί αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο πρόβλεψης που εμφανίζεται πάνω από το πληκτρολόγιο για να το προσθέσετε στο λεξικό. Στο Swype , μπορείτε να προσθέσετε νέες λέξεις πατώντας τους στη λίστα επιλογής λέξεων (WCL). πατήστε παρατεταμένα μια λέξη για να την αφαιρέσετε από το λεξικό. Με το Touchpal, πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, ενώ στο Fleksy, μπορείτε να σπρώξετε προς τα πάνω για να αναιρέσετε μια αυτόματη διόρθωση και να σύρετε ξανά προς τα επάνω για να αποθηκεύσετε τη λέξη στο λεξικό.

Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση

Φυσικά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθόλου αυτορύθμιση εάν δεν θέλετε. Οι περισσότερες εφαρμογές τρίτων προσφέρουν την επιλογή να τις απενεργοποιήσετε, όπως και το πληκτρολόγιο Android. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις, Γλώσσα & εισαγωγή, Πληκτρολόγιο Google και πατήστε Κείμενο διόρθωσης. Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση και να προσαρμόσετε άλλες ρυθμίσεις, όπως το κλείδωμα προσβλητικών λέξεων, την εμφάνιση προτάσεων, την υποβολή προτάσεων για ονόματα επαφών και την εμφάνιση προτάσεων επόμενης λέξης. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε εξατομικευμένες προτάσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές Google και τα δεδομένα πληκτρολόγησης για να σας δώσουν προτάσεις ορθογραφίας. Στην ενότητα Γλώσσα και εισαγωγή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον ορθογραφικό έλεγχο και να αλλάξετε τη γλώσσα ειδικά για τον ορθογραφικό έλεγχο.

Εδώ είναι μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερες αμηχανίες!