Τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία MP3 για τη μετατροπή αρχείων μουσικής σας

Επίλυση προβλημάτων ασυμβατότητας με μετατροπή

Μερικές φορές, πρέπει να μετατρέψετε ένα αρχείο μουσικής σε άλλη μορφή ήχου για λόγους συμβατότητας. Ενδέχεται, για παράδειγμα, να διαπιστώσετε ότι η νέα φορητή συσκευή που μόλις αγοράσατε δεν μπορεί να αναπαράγει τα αγαπημένα σας κομμάτια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είναι κωδικοποιημένα σε μια λιγότερο δημοφιλή μορφή και επομένως μια που η συσκευή σας δεν υποστηρίζει.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να θέλετε να μετατρέψετε σε διαφορετική μορφή είναι ότι έχετε αποθηκεύσει την αρχική σας μουσική βιβλιοθήκη σε μορφή χωρίς απώλειες. Τα αρχεία ήχου είναι συχνά μεγάλα και δεν είναι κατάλληλα για αποθήκευση σε φορητές συσκευές, όπως smartphones. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση, θα θέλετε να μετατρέψετε σε μορφή lossy όπως MP3 πριν από το συγχρονισμό.

Αυτός ο οδηγός παραθέτει μερικά από τα καλύτερα ελεύθερα λογισμικά για τη μετατροπή μεταξύ μορφών ήχου. Όλα έχουν επιλεγεί λόγω της καλής υποστήριξης μορφής ήχου και της ευκολίας χρήσης - για να μην αναφέρουμε την τιμή (δωρεάν!).

01 από 04

Δωρεάν: Μετατροπέας ήχου AC

Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Δωρεάν: Το AC Audio Converter είναι ένα πλήρες εργαλείο για τη μετατροπή αρχείων μουσικής σε διάφορες μορφές. Μπορείτε να μετατρέψετε σε μορφή batch αρχεία ήχου προσθέτοντάς τα σε μια λίστα εργασιών και στη συνέχεια επιλέγοντας έναν κωδικοποιητή για μετατροπή.

Επί του παρόντος, το πρόγραμμα υποστηρίζει μορφές MP3, AAC, MP4 / M4A, FLAC, Ogg Vorbis και Bonk.

Εάν χρειάζεται να αντιγράψετε ένα CD, αυτό το δωρεάν εργαλείο είναι ιδανικό επειδή μπορεί να μετατρέψει τη μουσική σας σε μία από τις παραπάνω μορφές. Είναι επίσης αρκετά έξυπνο ώστε να προσθέτει αυτόματα πληροφορίες ταυτότητας ID3 μέσω CDDB.

Αν ψάχνετε για ένα συνδυασμένο CD ripper και μετατροπέα μορφής αρχείου, τότε αυτό μπορεί να είναι το μόνο εργαλείο που θα χρειαστείτε. Περισσότερο "

02 από 04

Δωρεάν μετατροπέα MP3 WMA

Ο δωρεάν μετατροπέας MP3 WMA διαθέτει φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον και εξαιρετική υποστήριξη μορφής ήχου. Μπορεί να χειρίζεται MP3, WMA, OGG, APE, FLAC, MPC και WAV.

Μόλις προσθέσετε όλα τα αρχεία σας στη λίστα παρτίδων του προγράμματος, είναι σχετικά απλό να επιλέξετε μια μορφή εξόδου μέσω ενός αναπτυσσόμενου μενού.

Ως μπόνους, υπάρχει επίσης ένας ενσωματωμένος επεξεργαστής ετικετών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επεξεργασία βασικών πληροφοριών ID3. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν πρέπει να αλλάξετε μεταδεδομένα πριν από τη μετατροπή.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης συνοδεύεται από κάποιο δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αποεπιλέξει / απορρίψει τις διάφορες προσφορές, αν δεν θέλετε αυτό να είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας.

Συνολικά, το Δωρεάν MP3 WMA Converter είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που δεν κάνει τέλεια εφαρμογή και κάνει εξαιρετική δουλειά στη μετατροπή των δημοφιλών μορφών ήχου. Περισσότερο "

03 του 04

Δωρεάν μετατροπέας MP3 / WMA / OGG

Εικόνα © Mark Harris - Άδεια να About.com, Inc.

Εάν χρειάζεστε απλώς έναν απλό και εύκολο στη χρήση μετατροπέα αρχείων ήχου, ο δωρεάν μετατροπέας MP3 / WMA / OGG συμπληρώνει το λογαριασμό. Παρόλο που το όνομα υποδηλώνει περιορισμένο αριθμό υποστηριζόμενων μορφών, λειτουργεί με αρκετά, όπως MP3, WMA, OGG, AC, M4A, FLAC και MP2. Η διεπαφή θα σας οδηγήσει σε έναν οδηγό στον οποίο απλά επιλέγετε μια μορφή εξόδου χρησιμοποιώντας ένα αναπτυσσόμενο μενού. Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για βασική μετατροπή μορφής ήχου. Περισσότερο "

04 του 04

Εναλλαγή μετατροπέα αρχείων ήχου

Mark Harris

Διαθέσιμο ως δωρεάν download για υπολογιστές Mac και PC, η δωρεάν έκδοση του Switch Audio File Converter μπορεί να μετατρέψει τις μορφές MP3, WMA, AC3, AIFF, AU, WAV και VOX.

Όταν εγκαταστήσετε για πρώτη φορά το πρόγραμμα, θα πάρετε μια γεύση από το τι μπορεί να κάνει η πλήρης έκδοση (Switch Audio File Converter Plus). Μετά από λίγο, αυτό θα επανέλθει σε μια δωρεάν έκδοση (μόνο για μη οικιακή χρήση) που δεν λήγει.

Η καθαρή και απλή διεπαφή κάνει τη μετατροπή αρχείων γρήγορη και εύκολη. Και έρχεται επίσης με έναν βασικό παίκτη για να ακούσετε κομμάτια. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση δεν υποστηρίζει μορφές χωρίς απώλειες, όπως FLAC, εκτός αν αναβαθμίσετε. Αλλά, αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να μετατρέψετε σε MP3 για παράδειγμα τότε είναι ακόμα ένα χρήσιμο εργαλείο. Περισσότερο "