Πώς να εκτελέσετε μια δοκιμή Ping υπολογιστή (και πότε πρέπει να)

Στη δικτύωση υπολογιστών, το ping είναι μια συγκεκριμένη μέθοδος για την αποστολή μηνυμάτων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο ως μέρος της αντιμετώπισης προβλημάτων σύνδεσης δικτύου Internet Protocol (IP) . Μια δοκιμή ping καθορίζει εάν ο πελάτης σας (υπολογιστής, τηλέφωνο ή παρόμοια συσκευή) μπορεί να επικοινωνήσει με μια άλλη συσκευή σε ένα δίκτυο.

Σε περιπτώσεις επιτυχούς επικοινωνίας δικτύου, οι δοκιμές ping μπορούν επίσης να καθορίσουν την καθυστέρηση σύνδεσης (καθυστέρηση) μεταξύ των δύο συσκευών.

Σημείωση: Οι δοκιμές Ping δεν είναι οι ίδιες με τις δοκιμές ταχύτητας στο διαδίκτυο που καθορίζουν πόσο γρήγορα η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι ενάντια σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Το Ping είναι πιο κατάλληλο για να ελέγξετε εάν μπορεί να γίνει ή όχι σύνδεση, όχι πόσο γρήγορα είναι η σύνδεση.

Πως λειτουργούν οι δοκιμές Ping

Το Ping χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο μηνυμάτων ελέγχου Internet (ICMP) για την παραγωγή αιτημάτων και την αντιμετώπιση των απαντήσεων.

Η εκκίνηση μιας δοκιμής ping αποστέλλει μηνύματα ICMP από την τοπική συσκευή στο απομακρυσμένο. Η συσκευή λήψης αναγνωρίζει τα εισερχόμενα μηνύματα ως αίτηση ICMP ping και απαντά ανάλογα.

Ο χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ της αποστολής της αίτησης και της λήψης της απάντησης στην τοπική συσκευή αποτελεί το χρόνο ping .

Πώς να Ping Δικτυακές συσκευές

Στο λειτουργικό σύστημα των Windows, η εντολή ping χρησιμοποιείται για την εκτέλεση δοκιμών ping. Είναι ενσωματωμένο στο σύστημα και εκτελείται μέσω της Γραμμής εντολών . Ωστόσο, εναλλακτικά βοηθητικά προγράμματα είναι επίσης διαθέσιμα δωρεάν για λήψη.

Πρέπει να είναι γνωστή η διεύθυνση IP ή το όνομα κεντρικού υπολογιστή της συσκευής που πρόκειται να τερματιστεί. Αυτό ισχύει αν μια τοπική συσκευή πίσω από το δίκτυο θα είναι pinged ή αν είναι ένας διακομιστής ιστότοπου. Ωστόσο, συνήθως χρησιμοποιείται μια διεύθυνση IP για την αποφυγή προβλημάτων με το DNS (αν το DNS δεν βρει τη σωστή διεύθυνση IP από το όνομα του κεντρικού υπολογιστή, το ζήτημα μπορεί να ανήκει στον διακομιστή DNS και όχι απαραίτητα στη συσκευή).

Η εντολή των Windows για τη διεξαγωγή δοκιμής ping εναντίον δρομολογητή με τη διεύθυνση IP 192.168.1.1 θα φαίνεται ως εξής:

ping 192.168.1.1

Η ίδια σύνταξη χρησιμοποιείται για την αντιστοίχιση ενός ιστότοπου:

ping

Ανατρέξτε στη σύνταξη της εντολής ping για να μάθετε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε την εντολή ping στα Windows, όπως για να ρυθμίσετε την περίοδο χρονικού ορίου, την τιμή Time to Live, το μέγεθος του buffer κ.λπ.

Πώς να διαβάσετε μια δοκιμή Ping

Η εκτέλεση του δεύτερου παραδείγματος από τα παραπάνω μπορεί να έχει αποτελέσματα όπως αυτό:

Pinging [151.101.1.121] με 32 bytes δεδομένων: Απάντηση από 151.101.1.121: bytes = 32 time = 20ms TTL = 56 Απάντηση από 151.101.1.121: bytes = 32 time = 24ms TTL = 32 φορές = 21ms TTL = 56 Απάντηση από 151.101.1.121: bytes = 32 time = 20ms TTL = 56 Πινγκ στατιστικά για 151.101.1.121: Πακέτα: Απεσταλμένα = 4, Λήψη = 4, Lost = 0 χρόνοι ταξιδιού σε χιλιοστά δευτερόλεπτα: Ελάχιστο = 20ms, Μέγιστο = 24ms, Μέσος όρος = 21ms

Η διεύθυνση IP που αναγράφεται παραπάνω ανήκει, η οποία ελέγχεται από την εντολή ping. Τα 32 bytes είναι το μέγεθος του buffer και ακολουθεί ο χρόνος απόκρισης.

Το αποτέλεσμα μιας δοκιμής ping ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα της σύνδεσης. Μια καλή ευρυζωνική σύνδεση στο Internet (ενσύρματη ή ασύρματη) έχει συνήθως ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση δοκιμής ping μικρότερη από 100 ms και συχνά λιγότερο από 30 ms. Μια δορυφορική σύνδεση στο Internet συνήθως υποφέρει από καθυστέρηση άνω των 500 ms.

Δείτε τον οδηγό μας για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή ή τον ιστότοπο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αποτελέσματα ενός τεστ ping.

Περιορισμοί της δοκιμής Ping

Το Ping μετρά με ακρίβεια τις συνδέσεις μεταξύ δύο συσκευών τη στιγμή που εκτελείται μια δοκιμή. Οι συνθήκες δικτύου μπορούν να αλλάξουν με την προειδοποίηση μιας στιγμής, όμως, κάνοντας τα παλιά αποτελέσματα δοκιμών παρωχημένα.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα των δοκιμών διαδικτύου ping ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με το διακομιστή προορισμού που έχει επιλεγεί. Ταυτόχρονα, οι στατιστικές ping μπορούν να είναι ωφέλιμες για το Google αλλά και τρομερές για το Netflix.

Για να έχετε τη μέγιστη αξία από τον έλεγχο ping, επιλέξτε ping εργαλεία που είναι εύκολο στη χρήση και να τους δείξετε στους σωστούς διακομιστές και υπηρεσίες για ό, τι αντιμετωπίζετε.