Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης Cisco Valet M10 και Valet Plus M20

Valet M10 και Valet Plus M20 Προεπιλεγμένη σύνδεση και άλλες πληροφορίες υποστήριξης

Και οι δρομολογητές Cisco Valet M10 και Valet Plus M20 έχουν τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του admin .

Αυτός ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων και πρέπει να χρησιμοποιηθεί με το όνομα χρήστη του admin και στους δύο δρομολογητές.

Και οι δύο δρομολογητές Valet μεταφέρονται με την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του 192.168.1.1 .

Σημείωση: Ο προεπιλεγμένος λογαριασμός διαχειριστή παρέχει δικαιώματα διαχειριστή και ισχύει για όλες τις εκδόσεις υλικού που μπορεί να υπάρχουν για το μοντέλο Valet.

Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης;

Εάν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης του admin δεν λειτουργεί για το Valet ή το Valet Plus τότε σημαίνει ότι έχει αλλάξει (το οποίο ήταν έξυπνο). Το πρόβλημα είναι, φυσικά, ότι χρειάζεστε και δεν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η μοναδική σας ενέργεια είναι η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, κάτι που μοιάζει πιθανότατα: πλήρης επαναφορά στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις .

Σημείωση: Αν και ακούγονται παρόμοια, η επαναφορά και η επανεκκίνηση είναι διαφορετικά . Η επαναφορά ενός δρομολογητή επηρεάζει μόνιμα αυτό, το οποίο, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ακριβώς αυτό που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν είναι το ίδιο με την επανεκκίνηση του δρομολογητή .

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε είτε ένα Valet M10 είτε ένα Valet Plus M20:

  1. Ενεργοποιήστε το Valet εάν είναι εκτός λειτουργίας.
  2. Γυρίστε το δρομολογητή γύρω έτσι έχετε πρόσβαση στην πλάτη (όπου τα καλώδια είναι συνδεδεμένα).
  3. Κρατήστε πατημένο το κόκκινο κουμπί Reset . Μπορεί να χρειαστεί ένα συνδετήρα ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο.
  4. Αφήστε το κουμπί μετά από 10 δευτερόλεπτα . Εάν παρακολουθήσετε τη λυχνία τροφοδοσίας του δρομολογητή, μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι επαναφέρεται αν αναβοσβήνει ή αναβοσβήνει.
  5. Περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει η υπηρεσία Valet, η οποία μπορεί να διαρκέσει 1 έως 2 λεπτά .
  6. Χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο δικτύου, συνδέστε έναν υπολογιστή στο Valet.
    1. Είναι πιθανό, έχετε ήδη έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στον δρομολογητή μέσω ενός καλωδίου. Αν ναι, δεν χρειάζεται να συνδέσετε άλλο - απλώς χρησιμοποιήστε τον υπάρχοντα υπολογιστή και τη σύνδεσή του με το δρομολογητή.
  7. Αποκτήστε πρόσβαση στο δρομολογητή Valet μέσω http://192.168.1.1 και εισαγάγετε τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια του admin και admin , όπως εξηγείται παραπάνω.
  8. Ακολουθήστε οποιεσδήποτε προτροπές στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, αλλά βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή από το admin σε κάτι πιο ασφαλές ... αλλά και εύκολο να θυμάστε! Ίσως θελήσετε ακόμη να σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τον νέο κωδικό πρόσβασης σε έναν δωρεάν κωδικό πρόσβασης, ώστε να έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτό.

Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε ξανά τις ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου! Δυστυχώς, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ενεργοποιεί όλες αυτές τις σημαντικές ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου, όπως τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, SSID κ.λπ., όχι μόνο το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Τι μπορώ να κάνω αν δεν μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στο Router Valet;

Εάν γνωρίζετε ή όχι τον κωδικό πρόσβασης και το όνομα χρήστη στο δρομολογητή Cisco Valet σας, δεν έχει σημασία αν δεν μπορείτε να το φτάσετε με τη διεύθυνση IP του. Από προεπιλογή, φυσικά, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στον δρομολογητή σας στο 192.168.1.1 . Αν όχι, πρέπει να το αλλάξετε σε κάποιο σημείο, το οποίο είναι εντάξει.

Για να δείτε ποια διεύθυνση IP χρησιμοποιεί το Cisco Valet είναι τόσο απλή όσο η αναγνώριση της προεπιλεγμένης πύλης σε έναν από τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δρομολογητή. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway εάν χρειάζεστε βοήθεια για να το κάνετε αυτό στα Windows.

Cisco Valet & amp; Valet Plus Manual & amp; Ενημερώσεις ενημέρωσης υλικολογισμικού

Όπως είναι σαφές όσο μπορεί να φαίνεται ότι η Cisco κατασκευάζει και υποστηρίζει δρομολογητή Valet ή Valet Plus, δεν το κάνει. Παρόλο που μπορεί να είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο Linksys υποστηρίζει και τις δύο συσκευές.

Η Cisco, κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας της Linksys, η οποία διήρκεσε από το 2003 έως το 2013, χαρακτήρισε τους δρομολογητές M10 και M20 με το λογότυπο και το όνομα της εταιρείας τους. Ωστόσο, οι συσκευές Linksys με κάθε τρόπο εκτός από το όνομα, θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε από αυτούς αντί.

Το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό για το δρομολογητή Cisco Valet διατίθεται από τη σελίδα Downloads στην ιστοσελίδα της Linksys για το συγκεκριμένο σας μοντέλο:

Σημαντικό: Η σελίδα λήψης του Valet M10 έχει δύο επιλογές, μία με την επωνυμία Version 2.0 και μία με την επωνυμία Version 1.0 , και πρέπει να κάνετε λήψη του σωστού. Αυτές οι εκδόσεις αναφέρονται στην έκδοση υλικού στο οποίο βρίσκεται το μοντέλο σας, πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο κάτω μέρος του δρομολογητή M10 (κανένας αριθμός έκδοσης δεν σημαίνει ότι είναι έκδοση 1.0 ).

Και οι δύο δρομολογητές Cisco Valet μοιράζονται το ίδιο εγχειρίδιο, διαθέσιμο εδώ σε μορφή PDF .

Οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια με τον δρομολογητή σας Cisco Valet M10 ή Valet Plus M20 μπορεί να βρεθεί στην αντίστοιχη σελίδα υποστήριξης κάθε δρομολογητή στο Support Linksys: Valet M10 ή Valet Plus M20.

Αγοράστε ένα νέο δρομολογητή Cisco Valet M10 στο Amazon

Αγοράστε έναν νέο δρομολογητή Cisco Valet Plus M20 στο Amazon