Συχνές ερωτήσεις: Η ασφάλεια κινητής τηλεφωνίας θα σας εξοικονομήσει χρήματα;

Ερώτηση: Συχνές ερωτήσεις: Η ασφάλεια κινητής τηλεφωνίας θα σας εξοικονομήσει χρήματα;

Απάντηση: Είναι η ασφάλεια κινητού τηλεφώνου κάτι που χρειάζεστε ή θα χάνατε χρήματα σε αυτό; Εξαρτάται.

Ένας στους τρεις πελάτες θα χάσει ή θα βλάψει το τηλέφωνό του μέσα στον πρώτο χρόνο, σύμφωνα με την Sprint. Συνολικά, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 60 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα που χάνονται ή καταστρέφονται κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Asurion.

Η Asurion είναι το τρίτο ασφαλιστικό γραφείο για τους περισσότερους από τους κύριους ασύρματους μεταφορείς (συμπεριλαμβανομένων των AT & T , Sprint , T-Mobile και Verizon Wireless ).

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ενώ εξαρτάται από τη μοναδική σας κατάσταση, η σύντομη απάντηση είναι ότι θα μπορούσατε συχνά να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα σε αυτήν από ό, τι εξοικονομείτε.

Ασφάλεια κινητού τηλεφώνου μπορεί να είναι βολικό εάν η συσκευή σας κλαπεί, χαθεί ή υποστεί ζημιά. Πολλοί μεταφορείς κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν ασφάλειες κινητής τηλεφωνίας για χαμηλή μηνιαία αμοιβή.

Όπως και με οποιοδήποτε άλλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, όμως, το όνομα του ασφαλιστικού παιχνιδιού κινητού τηλεφώνου είναι αν θα ξοδέψετε περισσότερα χρήματα που τον ασφαλίζετε από ό, τι θα εξοικονομούσατε κατά την υποβολή αξίωσης και τη λήψη μιας μονάδας αντικατάστασης.

Η τελική απάντηση θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομα θα χρειαστείτε ένα νέο τηλέφωνο. Εάν χρειάζεστε μια συσκευή αντικατάστασης σε μόλις 3 μήνες, για παράδειγμα, η ασφάλεια κινητού τηλεφώνου πιθανότατα θα σας έχει εξοικονομήσει χρήματα. Εάν το χρειάζεστε σε 3 χρόνια, η ασφάλιση πιθανόν θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα.

Κατά γενικό κανόνα, είναι απίθανο ότι η ασφάλιση κινητού τηλεφώνου θα σας εξοικονομήσει χρήματα αν έχετε ένα χαμηλού κόστους, προϋπολογισμό κινητό τηλέφωνο . Η ασφάλιση κινητής τηλεφωνίας μπορεί να είναι πιο πολύτιμη, όμως, με τηλέφωνα με υψηλότερες τιμές (και ειδικά smartphones ).

Για παράδειγμα, η Sprint προσφέρει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης εξοπλισμού για $ 4 το μήνα με $ 50 έως $ 100 μη επιστρέψιμη έκπτωση (ανάλογα με τη συσκευή) ανά εγκεκριμένη αξίωση.

Η AT & T χρεώνει $ 4,99 το μήνα με $ 50 έως $ 125 μη επιστρεπτέα εκπεστέα ανά εγκεκριμένη αξίωση.

Η AT & T επιτρέπει δύο αξιώσεις ετησίως με μέγιστη αντικατασταθείσα αξία $ 1.500 ανά απαίτηση.

Η T-Mobile χρεώνει 5,99 δολάρια το μήνα με διάφορες μη επιστρεφόμενες ατέλειες. Το Verizon Wireless χρεώνει $ 5,99 το μήνα με $ 39 έκπτωση για βασικά τηλέφωνα ή $ 7,99 το μήνα με $ 89 έκπτωση για προηγμένες συσκευές.

Υποθετικά παραδείγματα

Ας πούμε ότι αγοράζετε ένα κινητό τηλέφωνο για $ 100 και ασφάλιση για $ 5 το μήνα με $ 50 έκπτωση. Θα εξοικονομήσετε χρήματα μόνο σε έναν αντικαταστάτη εάν η αξίωσή σας κατατίθεται από τον ένατο μήνα. Σε αυτό το σημείο, θα είχατε πληρώσει συνολικά 95 δολάρια (45 δολάρια για ασφάλιση και 50 δολάρια για την έκπτωση).

Εάν αγοράσετε ένα τηλέφωνο για $ 200 και ασφάλιση για $ 5 το μήνα με $ 75 έκπτωση, θα εξοικονομήσετε μετρητά εάν αρχειοθετήσετε πριν από το διετές σήμα. Μέχρι τότε, θα έχετε πληρώσει συνολικά $ 195 ($ 120 για ασφάλιση και $ 75 για την έκπτωση).

Εναλλακτικές λύσεις στην παραδοσιακή ασφάλεια κινητού τηλεφώνου

  1. Αν έχετε συμβόλαιο με τον μεταφορέα σας, ίσως είναι συνετό να αποφύγετε την ασφάλιση και να παραμείνετε αν δεν έχετε επιλέξει την αναβάθμιση. Μετά από 12 ή 24 μήνες, για παράδειγμα, πολλοί μεταφορείς προσφέρουν $ 100 έως $ 200 εκτός λειτουργίας όταν κάνετε επανεκκίνηση της ημερομηνίας σύναψης της σύμβασης και αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο.
    1. Αν δεν είστε συμβεβλημένοι, αυτή η εξέταση πιθανόν να μην είναι παράγοντας για εσάς. Οι προπληρωμένοι ασύρματοι φορείς συνήθως δεν προσφέρουν εκπτώσεις για την αγορά νέου ακουστικού. Χωρίς την υπογραφή σύμβασης, τα κινητά τηλέφωνα είναι συνήθως πιο ακριβά.
    2. Επειδή η υπογραφή μιας σύμβασης συχνά επιδοτεί την τιμή του τηλεφώνου σας, ένας άλλος γενικός κανόνας για την ασφάλιση είναι ότι πιθανότατα θα σας εξοικονομήσει χρήματα όταν δεν είστε συμβεβλημένοι.
  2. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε το δικό σας ασφαλιστικό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας (καλείτε το πρόγραμμα αυτοσφάλισης) αντί να πληρώσετε άλλη εταιρεία για αυτό.
    1. Ακριβώς βάλτε 5 δολάρια στην άκρη κάθε μήνα, για παράδειγμα, σε ένα λογαριασμό υψηλής αποταμίευσης ή χρηματαγοράς. Εάν το τηλέφωνό σας λειτουργεί καπούτ, έχετε ήδη διαθέσει χρήματα για αντικατάσταση χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την υποβολή αξίωσης ή την καταβολή έκπτωσης.
  1. Ίσως ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στο σχέδιο κινητού τηλεφώνου σας. Δεν γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε; Έχουμε πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στο τρέχον σας σχέδιο .