Τα 9 καλύτερα κλασικά βιντεοπαιχνίδια στο Xbox Live Arcade

Επειδή μερικές φορές είναι διασκεδαστικό να πηγαίνεις παλιό σχολείο

Εάν θέλετε να παίξετε μερικά κλασικά παιχνίδια arcade ή θέλετε να δείτε αναβαθμισμένες εκδόσεις των κλασικών, τότε μην κοιτάξετε περισσότερο από την ψηφιακή υπηρεσία λήψης του Xbox Live Arcade (XBLA).

Εκτός από μια σειρά από ολοκαίνουργια παιχνίδια, το XBLA έχει γίνει διάσημο για το πλήθος των κλασσικών arcade προσφορών, καθώς και μια χούφτα κλασικά παιχνίδια κονσόλας που μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας στο Xbox ή στο Xbox 360.

Σημείωση: Αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει όλους τους νέους τίτλους, αλλά απλά κλασικά παιχνίδια και αναβαθμίσεις στα κλασικά.

Καλύτερη πλατφόρμα: Sonic the Hedgehog

Ευγενική παραχώρηση του Xbox.com

Το 1991, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Mario ήταν πιο παγκοσμίως αναγνωρισμένος και δημοφιλής από αυτόν - και για καλό λόγο. Sonic The Hedgehog ήταν ένα γρήγορο παιχνίδι πλατφόρμας με ζωντανά πολύχρωμα γραφικά και πιασάρικα τραγούδια που έφεραν ένα μικρό μπλε σκαντζόχοιρος. Η στάση του διαμορφώθηκε μετά τον Bill Clinton, ενώ τα παπούτσια του ήταν εμπνευσμένα από τον Michael Jackson (ο οποίος τελικά συνέθεσε τραγούδια για τη σειρά παιχνιδιών) και τον Άγιο Βασίλη.

Το Sonic The Hedgehog το κατατάσσει στον κατάλογο για το αντίθετο στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Ήταν η μεγαλύτερη απειλή για το Mario της Νintendo ως το οριστικό παιχνίδι πλατφόρμας, επειδή μεταμόρφωσε πόσο συναρπαστικό το είδος θα μπορούσε να είναι πιέζοντας τα όριά του. Οι μάχες του αφεντικού προκαλούν άγχος, ο θάνατος ήταν σε κάθε στροφή και ήταν δουλειά σου να σώζεις τα ζώα που ήταν υποδουλωμένα σε σώματα ρομπότ.

Κάθε χιλιετηρίδα που αγαπά τη δεκαετία του 1990 και τα βιντεοπαιχνίδια θα αναγνωρίσουν τη σειρά Sonic. Για μερικούς, το Sonic είναι ένα νοσταλγικό ταξίδι κάτω από τη λωρίδα μνήμης, και αν δεν το έχετε παίξει, θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Καλύτερο κλασικό παζλ: Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix

Ευγενική παραχώρηση του Xbox.com

Δημιουργημένος ως spinoff από τη δημοφιλή σειρά Street Fighter Alpha και Darkstalkers, ο Super Puzzle Fighter II είναι η απάντηση του Capcom στο Puyo Puyo 2 και στο Tetris. Οι παίκτες ανταγωνίζονται για να γεμίσουν το χώρο παιχνιδιού του αντιπάλου τους με χρονομετρημένους πολύτιμους λίθους δημιουργώντας και θρυμματίζοντας μεγάλα πολύχρωμα πολύχρωμα στο πλευρό τους. Το ανταγωνιστικό παιχνίδι μάχης παζλ υψηλής έντασης παίζεται καλύτερα εναντίον ενός φίλου (ή εχθρού), αλλά εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικό ως αυτόνομο παιχνίδι μεμονωμένων παικτών.

Με την αρχική αποδέσμευσή του το 1993, ο Gunstar Heroes ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης με δύο παίκτες, side-scrolling, run-and-gun, μπροστά από το χρόνο που είναι πολύ πιο εύκολος από τον Contra. Γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι το 2018, και το παιχνίδι εξακολουθεί να ζει μέχρι την απόλαυση και τη γοητεία που ξεκίνησε, με διάφορα περιοδικά τυχερών παιχνιδιών καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών που τον χαρακτηρίζουν ως ένα από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών, που ποτέ δεν πέφτουν κάτω από το 90 τοις εκατό.

Το Gunstar Heroes - το οποίο είναι κατάλληλο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες - περιλαμβάνει μια μισθοφορική οικογένεια για να σταματήσει μια δικτατορία σκιά που ονομάζεται αυτοκρατορία από την αναβίωση ενός αρχαίου όπλου. Οι παίκτες συλλέγουν τέσσερις διαφορετικούς τύπους όπλων που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν έως και 14 διαφορετικά υβριδικά όπλα (σφαίρες αναζήτησης με ευθεία λέιζερ, πολυβόλα, κ.λπ.) επιτρέποντας πολλαπλά στυλ παιχνιδιού. Μαζί, δύο παίκτες μπορούν να ρίξουν τους εχθρούς, να εκτελέσουν επιθέσεις ολίσθησης και πηδούν, και πολλά ακροβατικά καθώς μάχονται το δρόμο τους μέσα από σμήνη των εχθρών ρομπότ. Αν δεν έχετε παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι, πρέπει να το κάνετε.

Το πιο δύσκολο κλασικό co-op: Contra

Ευγενική παραχώρηση του Xbox.com

Το κλασικό παιχνίδι δράσης, το οποίο ήταν δύσκολο ως κόλαση, είναι διαθέσιμο στο Xbox Live Arcade. Εσύ και ένας φίλος (ή αν είσαι αρκετά τρελός, παίζεις μόνοι σου) μπορεί να συνεργαστεί ως δύο χαρακτήρες που σκοπίμως σχεδιάζονται μετά τον Arnold Schwarzenegger και τον Sylvester Stallone. Οι αλλοδαποί εισβάλλουν στη γη και βρίσκεστε σε μια αποστολή για να τα βγάλετε με διάφορα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πολυβόλων, των λέιζερ και του ολοένα και πιο δημοφιλούς όπλου.

Αν και δύσκολο και γρήγορο ρυθμό, Contra είναι ένα από τα πιο addicting παιχνίδια εκεί έξω (επειδή αισθάνεται ανταμείβοντας όταν κερδίζετε τα νίκες που παλεύετε τόσο σκληρά για). Φυσικά, εάν είναι πολύ δύσκολο και θέλετε μια ευκαιρία να νικήσετε πραγματικά το παιχνίδι (και να δώσετε στον εαυτό σας 30 ζωές) μπορείτε πάντα να βάλετε στο διάσημο Konami Code: Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Β, Α.

Καλύτερο κλασικό shooter: Doom

Ευγενική παραχώρηση του Xbox.com

Τέσσερα χρόνια πριν το Goldeneye 007 για το Nintendo 64 υπήρχε το Doom. Κάθε παίκτης που επιθυμούσε ένα shooter πρώτου προσώπου και οι χρήστες υπολογιστών πήραν την πρώτη γεύση από αυτό που θα γινόταν ένα οριστικό σημείο καμπής στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών.

Τι θα μπορούσε να είναι πιο διασκεδαστικό από το να παίζεις ως άπειρο ναυτικό χώρο στον Άρη που αγωνίζεσαι από μια ορδή grotesque τέρατα από την κόλαση; Εισάγετε το Doom, το παιχνίδι που πρωτοστάτησε στην ιδέα των αγώνων θανάτου πολλών παικτών, των αποστολών co-op σε σύγχρονους σκοπευτές πρώτου προσώπου και βοήθησε να ωθηθεί η νομοθεσία για ένα σύστημα βαθμολόγησης για τα παιδιά.

Το 1993, η Doom ήταν η μεγαλύτερη αιτία για μειωμένη παραγωγικότητα στις εταιρείες πληροφορικής, επειδή όλοι με ένα PC την έπαιζαν. Το Doom έγινε τόσο δημοφιλές που ο Bill Gates το πίστευε ότι βοήθησε να ενισχύσει τις πωλήσεις των Microsoft Windows 95. Μερικοί δεν μπορούσαν να το παίξουν, επειδή ήταν πολύ βίαιοι και έδειξαν σατανικές εικόνες (σε κακό φως, χωρίς αμφιβολία), αλλά τώρα μπορείτε να πάρετε τα χέρια ενήλικα σας σε αυτό και να ζήσετε την οδυνηρή δόξα ενός βαρέων βαρών.

Καλύτερος κλασικός multiplayer Versus: Bomberman Live

Ευγενική παραχώρηση του Xbox.com

Ο Bomberman βγήκε για πρώτη φορά το 1983, όταν πράγματα όπως "βόμβα" ή "άνθρωπος" δεν θεωρούνταν τόσο απειλητικά όσο είναι σήμερα. Διαθέτει έναν παραπλανητικά χαριτωμένο ρομπότ που αναζητάει σε ένα λευκό τζιν που μπορεί να παράγει μια ατελείωτη προσφορά βομβών. Η αποστολή του; Να ξεφύγουν από ένα λαβύρινθο από τούβλα όπου όλα από μπαλόνια σε άγγελοι είναι έξω για να τον σκοτώσουν. Στις πέτρες που τον παγιδεύουν είναι εξουσία για να τον κάνει πιο επικίνδυνο, πιο γρήγορο και ικανό για την αυτοκαταστροφή του.

Το Bomberman Live είναι μια ενημερωμένη έκδοση του κλασικού, επιτρέποντας μια θεραπευτική (ή καρδιά θραύση) πρώτη λειτουργία παίκτη ή μαζική οχτώ παίκτες χάος. Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της λίστας για όταν έχετε πάρτι.

Best Cult Classic: Ακτινοβόλο Ασημένιο όπλο

Ευγενική παραχώρηση του Xbox.com

Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια λατρείας στον κατάλογο είναι το Radiant Silver Gun. Είναι ένας κάθετος shooter που κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία, αλλά στη συνέχεια κυκλοφόρησε στο Xbox Live Arcade. Για όσους είναι εξοικειωμένοι με τη δημοφιλή Ikaruga - αυτός ήταν ο προκάτοχός του.

Το Radiant Silver Gun διαθέτει ένα μοναδικό στυλ παιχνιδιού όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους συνδυασμούς επτά όπλων τη φορά για να νικήσετε τους εχθρούς. Τα όπλα κερδίζουν σε δύναμη καθώς κερδίζετε πόντους μαζί τους. Κάθε εχθρός που αντιμετωπίζετε έχει μια αδυναμία σε ένα από αυτά τα όπλα, γι 'αυτό είναι ένα παιχνίδι σταθερής έντονης στρατηγικής. Είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο.

Το οικόπεδο αντλεί την επιρροή από το 2001: Μια διαστημική οδύσσεια και μιλά για μια ιστορία βιβλικών αναλογιών με στοιχεία σκληρού τραυματισμού μηδενισμού σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Το soundtrack συνοδεύει την αίσθηση του πετάγματος στη λήθη. Αν ο James Cameron, ο Nietzsche και ο Mozart έκαναν ένα παιχνίδι βίντεο Sega, θα ήταν Radiant Silver Gun.

Το πιο εκσυγχρονισμένο κλασικό: Pac-Man Championship Edition

Ευγενική παραχώρηση του Xbox.com

Όλοι γνωρίζουν τον Pac-Man. Γιατί είναι ο Pac-Man στη λίστα; Είναι σχεδόν ένα παιχνίδι 40 ετών. Η Pac-Man Championship Edition εκπνέει τη νέα ζωή στη σειρά Pac-Man - όλα αυτά παραμένοντας πιστά στην αρχική της μορφή.

Η έκδοση Pac-Man Championship είναι παρόμοια με το αρχικό Pac-Man, αλλά προσφέρει πολλά διαφορετικά στοιχεία και τρόπους παιχνιδιού. Το Pac-Man CE είναι ένα πιο γρήγορο παιχνίδι με κάθε λαβύρινθο χωρισμένο σε δύο μισά. Προοδευτικά αλλάζει καθώς κερδίζετε περισσότερους πόντους. Μόλις τρώτε όλες τις κουκίδες από τη μια πλευρά, κερδίζετε μια δύναμη και συνεχίζετε να παίζετε μέχρι να εξαντληθεί ο χρόνος ή η ζωή σας. Όσο περισσότερο μένετε ζωντανοί, τόσο πιο γρήγορα παίρνετε το παιχνίδι.

Το Pac-Man Championship Edition είναι το καλύτερο remade παιχνίδι ενός παλιού κλασικού στην λίστα. Όποιος αγαπά τον Pac-Man ή τον αμφισβητεί, θα βρει απόλαυση σε αυτό το παιχνίδι.

Το Street Fighter II είναι το βασικό παιχνίδι μάχης που καθόρισε το είδος, έχοντας δημιουργήσει πολλαπλές επαναλήψεις καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών, και τώρα, μέσω του Xbox Live Arcade, μπορείτε να παίξετε την αρχική του πρώτη έκδοση. Οι παίκτες που μεγάλωσαν με την εξοικείωση των hadoukens και των ανώτερων κομματιών θα πάρουν μια έκρηξη από το παρελθόν και θα ξαναζήσουν αυτές τις έντονες στιγμές με τους φίλους καθώς αναβιώνουν τα παλιά κόλπα.

Το Mortal Kombat έκανε σχεδόν τον κατάλογο, αλλά λόγω του μάρκετινγκ του Street Fighter II για όλες τις ηλικίες και τις πωλήσεις ρεκόρ, απλά έπρεπε να του δώσουμε το σημείο. Ο Street Fighter II του Xbox Live Arcade έχει ακόμα εκείνο το έντονο στιγμιότυπο μέχρι το παιχνίδι, όπου οι τεχνικές μπλοκαρίσματος, πηδώντας και επίθεσης μπορούν να σημαίνουν τη διαφορά μεταξύ νίκης ή απώλειας. Για όποιον θέλει να θυμάται τις λαμπρές στιγμές του παρελθόντος ή απλώς το παίρνει για ιστορική αναφορά, το Street Fighter II είναι το κλασικό παιχνίδι μάχης για να το πάρετε.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .