Τι σημαίνει να θυμάστε ένα iPhone;

iPhone Jailbreaking: Τι είναι και πώς λειτουργεί

Για να jailbreak το iPhone σας είναι να το απελευθερώσετε από τους περιορισμούς που του επιβάλλονται από τον κατασκευαστή του (Apple) και τον μεταφορέα (π.χ. AT & T, Verizon κ.λπ.).

Μετά από μια jailbreak, η συσκευή μπορεί να κάνει πράγματα που προηγουμένως δεν μπορούσε, όπως η εγκατάσταση ανεπίσημων εφαρμογών και η τροποποίηση ρυθμίσεων και περιοχών του τηλεφώνου που είχαν προηγουμένως περιοριστεί.

Το Jailbreaking λειτουργεί εγκαθιστώντας μια εφαρμογή λογισμικού στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια έχοντας τη μεταφορά συγκεκριμένων οδηγιών στο τηλέφωνο, ώστε να μπορεί ουσιαστικά να «σπάσει ανοιχτό» το σύστημα αρχείων. Συνοδεύεται από ένα jailbreak είναι μια συλλογή εργαλείων που σας επιτρέπουν να τροποποιήσετε τι αλλιώς δεν θα μπορούσε να τροποποιηθεί.

Σημείωση : Παρόλο που οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο είναι συγκεκριμένες για τα iPhones, μπορεί να ισχύουν και για τηλέφωνα Android, ανεξάρτητα από το ποιος έκανε τις συσκευές αυτές: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.

Γιατί θα ήθελα να Jailbreak το τηλέφωνό μου;

Το Jailbreaking σάς επιτρέπει να κάνετε τα πάντα από την προσαρμογή της εμφάνισης του iPhone σας στην εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών , οι οποίοι είναι τίτλοι που δεν είναι εξουσιοδοτημένοι και διατίθενται στο App Store . Μια εφαρμογή τρίτου μέρους μπορεί να προσθέσει τόνους λειτουργιών στο τηλέφωνό σας που διαφορετικά δεν θα δείτε ποτέ μέσω του App Store.

Από προεπιλογή, σε ένα iPhone χωρίς jailbroken, οι προγραμματιστές εφαρμογών δεν επιτρέπεται να τροποποιούν ορισμένα τμήματα του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, όταν το λειτουργικό σύστημα είναι πλήρως ανοιχτό σε προγραμματιστές που εργάζονται σε εφαρμογές jailbroken, μπορείτε να βρείτε εφαρμογές που μπορούν να επανασχεδιάσουν εντελώς εφαρμογές αποθεμάτων όπως μηνύματα, να προσθέσουν widgets στην οθόνη κλειδώματος και πολλά άλλα.

Ανάλογα με το βαθμό στον οποίο είστε διατεθειμένοι να πάτε, μπορείτε να κάνετε ακόμη περισσότερα από αυτό. Το Jailbreaking σας επιτρέπει ακόμη και να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με έναν φορέα διαφορετικό από αυτόν από τον οποίο τον αγοράσατε.

Γιατί δεν θέλω να Jailbreak το τηλέφωνό μου;

Για αρχάριους, μόλις τραβήξετε jailbreak στο τηλέφωνό σας, είστε αποκλειστικά μόνοι σας, δεδομένου ότι μπορεί να ακυρώσετε την εγγύηση που έχετε με τον μεταφορέα σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάτι φρικτό συμβαίνει στο τηλέφωνό σας, δεν μπορείτε να βασιστείτε στην AT & T, τη Verizon ή την Apple για να τα διορθώσετε.

Πολλοί χρήστες αναφέρουν ένα ασταθές ή ακόμα και εντελώς απενεργοποιημένο τηλέφωνο αφού ενεργοποιήσουν το jailbreak. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο ίσως θελήσετε να αποφύγετε το jailbreaking της συσκευής σας. Το στιλ smartphone σας θα μπορούσε να καταλήξει ως τίποτα περισσότερο από ένα πολύ ακριβό βάρος χαρτιού.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι δεν υπάρχει τόσο ισχυρό πρότυπο όσον αφορά την ανάπτυξη εφαρμογών, όπως συμβαίνει με τις επίσημες εφαρμογές App Store, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια δωδεκάδα προσαρμογών που καταλήγουν να συντρίβουν το τηλέφωνό σας ή να το επιβραδύνουν μια ανίχνευση.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών jailbroken μπορούν να τροποποιήσουν τα βασικά στοιχεία του τηλεφώνου, είναι πιθανό ότι ακόμη και μια μικρή αλλαγή σε μια σημαντική ή ευαίσθητη ρύθμιση θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς το λογισμικό.

Μπορώ να διορθώσω το iPhone μου αν κάτι πάει στραβά;

Μπορεί. Μερικοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι ήταν σε θέση να συνδέσουν ένα δυσλειτουργικό iPhone με το iTunes και να το επαναφέρουν στις αρχικές του ρυθμίσεις, οι οποίες επέλυσαν το πρόβλημα. Ωστόσο, άλλοι έχουν μείνει με ένα σπασμένο iPhone που δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται καθόλου, ή θα επανεκκινήσει συνεχώς μέχρι να πεθάνει η μπαταρία.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι χρήστες αυτή την εμπειρία, αλλά να θυμάστε ότι πιθανώς δεν μπορείτε να υπολογίζετε στην AT & T, τη Verizon ή την Apple για να σας παρέχουμε τεχνική υποστήριξη, αφού έχετε λάβει αυτό το μη εξουσιοδοτημένο βήμα. Διαβάστε αυτό για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας.

Είναι παράνομο να Jailbreak το τηλέφωνό μου;

Η νομιμότητα του jailbreaking iPhone, iPod, iPad, κλπ., Μερικές φορές αλλάζει καθώς τοποθετούνται νέοι νόμοι. Δεν είναι επίσης το ίδιο σε κάθε χώρα.

Μπορείτε να ελέγξετε την τρέχουσα νομιμότητα του jailbreaking στη χώρα σας στη σελίδα Wikipedia του iOS Jailbreaking.