Πώς πήρε το όνομα του iPod;

Η λέξη "iPod" έχει γίνει τόσο συνηθισμένη, και το προϊόν είναι τόσο διαδεδομένο, ώστε να μην αναβοσβήνει το μάτι. Ωστόσο, η επιτυχία της σειράς φορητών συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων της Apple μας έκανε να ξεχάσουμε ότι το "iPod" είναι μια αρκετά περίεργη λέξη και ότι δεν υπήρχε πριν το ίδιο το iPod.

Όταν δίνουν νέα προϊόντα εφευρεθέντα ονόματα, οι εταιρείες συχνά βασίζουν το όνομα σε ένα νόημα, ένα αρκτικόλεξο ή θέλουν το όνομα να προκαλεί ένα συναίσθημα ή εικόνα. Αυτή είναι η περίπτωση εδώ; Το "iPod" στέκεται για τίποτα;

Η σύντομη απάντηση; Οχι.

Η λέξη iPod δεν σημαίνει τίποτα, τουλάχιστον υπό την έννοια ότι δεν είναι ένα ακρωνύμιο, αλλά το όνομα ήταν εμπνευσμένο από μερικά πράγματα. Για να κατανοήσουμε την έμπνευση και την έννοια του ονόματος, πρέπει να εντοπίσουμε τα δύο στοιχεία του ονόματος: το "i" και το "pod."

Ιστορικό της Apple με & # 34; i & # 34;

Τα αρχικά ονόματα προϊόντων με το πρόθεμα "i" ήταν κοινά για την Apple από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Η πρώτη συσκευή "i" που κυκλοφόρησε η Apple ήταν το αρχικό iMac το 1998. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν το iBook laptop και τα προγράμματα iMovie και iTunes . Ενώ μερικά από αυτά τα προϊόντα ζουν, η Apple έχασε σε μεγάλο βαθμό το πρόθεμα "i" από τα προϊόντα της - το MacBook αντικατέστησε το iBook και το Photos αντικατέστησε το iPhoto - αν και ζει στο iPhone , iMac και iPad , μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το σημείο προέλευσης του αρχικού "i" στο iMac, υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες. Κάποιοι λένε ότι το "i" αντιπροσωπεύει το πρώτο αρχικό όνομα του υπεύθυνου σχεδιασμού της Apple, Jonathan Ive. Η αλήθεια όμως είναι ότι το "i" ήταν για το "Internet", σύμφωνα με τον Ken Segall, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που έφερε το όνομα.

Όταν εισήχθη το πρώτο iMac, το Διαδίκτυο εξακολουθούσε να είναι σχετικά νέο πράγμα και δεν χρησιμοποιείται από σχεδόν τόσο πολλούς ανθρώπους όσο είναι σήμερα. Πώς μπήκατε στο Διαδίκτυο ήταν λίγο μυστηριώδες για κάποιους ανθρώπους, έτσι ώστε τα προϊόντα να προσπαθούν να τονίσουν ότι όχι μόνο θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στο Διαδίκτυο, θα το διευκολύνουν. Το μόνο που ολοκληρώθηκε στο όνομα και το μάρκετινγκ για το αρχικό iMac.

Μετά την επιτυχία του iMac, το πρόθεμα "i" άρχισε σύντομα να εμφανίζεται σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα της Apple. Με το ντεμπούτο του iPod το 2001, η εταιρεία είχε κυκλοφορήσει τα iMac , iTunes, iMovie και το iBook. Σαφώς, το "i" ενσωματώθηκε στην επωνυμία της Apple.

& # 34; Pod & # 34; Έρχεται από την Επιστημονική Φαντασία

Την εποχή της εισαγωγής του iPod, η Apple σκέφτεται τα προϊόντα της για καταναλωτικά προϊόντα ως μέρος ενός "ψηφιακού διανομέα". Ο ανεξάρτητος κειμενογράφος Vinnie Chieco είχε προσληφθεί να εργαστεί για την ονομασία της συσκευής και προσπαθούσε να συνδέσει τη λέξη "κόμβο", σύμφωνα με μια σειρά άρθρων σχετικά με το θέμα, αλλά καλύτερα συνόψισε σε αυτό το ενσύρματο άρθρο.

Ο Chieco σκέφτηκε τα διαστημόπλοια ως κόμβους, που τον οδήγησαν στη συνέχεια να σκεφτεί για τις μικρότερες διαστημικές λεωφορείες στην ταινία "2001: A Space Odyssey", που έμοιαζε λίγο σαν το αρχικό iPod. Μόλις το "2001" είχε κατά νου, αυτό οδήγησε σε ένα από τα πιο διάσημα εισαγωγικά της ταινίας: "Ανοίξτε τις πόρτες του κόλπου Pod, Hal."

Με τη λέξη "pod" από το απόσπασμα και την επωνυμία "i" της Apple, γεννήθηκε το όνομα "iPod".

Δεν είναι "Internet Portable Open Database" & # 34;

Αν κοιτάξετε γύρω από το Internet για να εξηγήσετε το όνομα του iPod, μία από τις πιο κοινές απαντήσεις που θα βρείτε είναι η "ανοιχτή βάση δεδομένων του Internet". Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό λέει ότι είναι το όνομα της συσκευής, επειδή αυτό είναι το λειτουργικό σύστημα που τρέχει.

Κανένα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Η αρχική έκδοση του λειτουργικού συστήματος iPod δεν είχε πραγματικά δημόσιο όνομα και από τότε ονομάζεται λειτουργικό σύστημα iPod.

Δεύτερον, το αρχικό iPod δεν είχε καθόλου χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το Διαδίκτυο. Ήταν ένα MP3 player που πήρε το περιεχόμενό του συνδέοντας τον υπολογιστή σας, όχι το Internet. Ενώ το πρόθεμα "i" στα προϊόντα της Apple άρχισε να σημαίνει "Internet", από τη στιγμή που το iPod ήρθε μαζί, το "i" ήταν μόνο μέρος της επωνυμίας της Apple και δεν ήταν απαραίτητα για τίποτα.

Τέλος, ο όρος "φορητή ανοιχτή βάση δεδομένων" δεν έχει πολύ νόημα όταν πρόκειται για ένα MP3 player (ή οτιδήποτε άλλο, πραγματικά). Οι βάσεις δεδομένων είναι λογισμικό το οποίο, εξ ορισμού, είναι αρκετά φορητό. Το iPod δεν ήταν τρομερά "ανοικτό".

Ονομάζοντας κάτι "φορητή ανοικτή βάση δεδομένων" συγχέει τη φορητότητα της συσκευής με τη φορητότητα του λογισμικού. Ως φράση, είναι συγκεχυμένη και ανακριβής - δύο πράγματα σχεδόν ποτέ δεν είναι η Apple.

Η κατώτατη γραμμή

Εκεί το έχετε. Την επόμενη φορά που το ερώτημα εάν το iPod είναι ένα ακρωνύμιο έρχεται σε συνομιλία, θα έχετε την απάντηση. Μπορείτε να κάνετε χτυπήματα σε πάρτι ή να είστε έτοιμοι να βοηθήσετε την ομάδα σας να κερδίσει την επόμενη νύχτα της νύχτας.