Κάνετε αυτά τα 12 πράγματα πρώτα όταν αποκτάτε ένα νέο iPhone

Όταν αποκτήσετε ένα νέο iPhone - ειδικά αν είναι το πρώτο σας iPhone - υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) πράγματα για να μάθετε πώς να το κάνετε. Αλλά πρέπει να ξεκινήσετε κάπου, και ότι κάπου πρέπει να είναι τα βασικά.

Αυτό το άρθρο σας περιγράφει τα πρώτα 12 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν έχετε ένα νέο iPhone (και το 13ο εάν το iPhone είναι για το παιδί σας). Αυτές οι συμβουλές γρατζουνίζουν μόνο την επιφάνεια ό, τι μπορείτε να κάνετε με ένα iPhone, αλλά θα σας ξεκινήσουν στο δρόμο σας για να γίνετε επαγγελματίας iPhone.

01 από 13

Δημιουργήστε ένα αναγνωριστικό της Apple

KP Φωτογραφία / Shutterstock

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iTunes Store ή το App Store - και πρέπει, σωστά; Γιατί θα έχετε ένα iPhone εάν δεν θέλετε να επωφεληθείτε από τις εκατοντάδες χιλιάδες εκπληκτικές εφαρμογές του; - Χρειάζεστε ένα αναγνωριστικό της Apple (γνωστός και ως λογαριασμό iTunes). Αυτός ο δωρεάν λογαριασμός όχι μόνο σας επιτρέπει να αγοράσετε μουσική, ταινίες, εφαρμογές και πολλά άλλα στο iTunes, είναι επίσης ο λογαριασμός που χρησιμοποιείτε για άλλες χρήσιμες λειτουργίες όπως iMessage , iCloud, Find My iPhone, FaceTime και πολλές άλλες φοβερές τεχνολογίες στο iPhone. Τεχνικά μπορείτε να παραλείψετε να δημιουργήσετε ένα αναγνωριστικό της Apple, αλλά χωρίς αυτό, δεν θα μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα που κάνουν το iPhone ωραίο. Αυτή είναι μια απόλυτη απαίτηση. Περισσότερο "

02 από 13

Εγκαταστήστε το iTunes

Εικόνα φορητού υπολογιστή: Pannawat / iStock

Όταν πρόκειται για το iPhone, το iTunes δεν είναι μόνο το πρόγραμμα που αποθηκεύει και παίζει τη μουσική σας. Είναι επίσης το εργαλείο που σας επιτρέπει να προσθέσετε και να αφαιρέσετε μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, εφαρμογές και πολλά άλλα από το iPhone σας. Και είναι όπου μια σειρά ρυθμίσεων που σχετίζονται με το τι συμβαίνει στο iPhone σας ζουν. Περιττό να πούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας.

Οι Mac έρχονται με το iTunes προεγκατεστημένο. αν έχετε Windows, θα πρέπει να το κατεβάσετε (ευτυχώς είναι δωρεάν λήψη από την Apple). Λάβετε οδηγίες σχετικά με τη λήψη και την εγκατάσταση του iTunes στα Windows .

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone χωρίς υπολογιστή και iTunes. Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, μην διστάσετε να το παρακάμψετε.

03 από 13

Ενεργοποιήστε το νέο iPhone

Lintao Zhang / Getty Images Ειδήσεις / Getty Images

Περιττό να πούμε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με το νέο σας iPhone είναι να το ενεργοποιήσετε. Μπορείτε να κάνετε ό, τι χρειάζεστε απευθείας στο iPhone και να το χρησιμοποιήσετε σε λίγα λεπτά. Η βασική διαδικασία εγκατάστασης ενεργοποιεί το iPhone και σας επιτρέπει να επιλέξετε βασικές ρυθμίσεις για τη χρήση λειτουργιών όπως το FaceTime, το Find My iPhone, το iMessage και πολλά άλλα. Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις αργότερα αν θέλετε, αλλά ξεκινήστε εδώ. Περισσότερο "

04 από 13

Ρύθμιση & συγχρονισμός του iPhone σας

πιστωτική εικόνα: heshphoto / Image Source / Getty Images

Μόλις έχετε το iTunes και το Apple ID σας στη θέση του, ήρθε η ώρα να συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή σας και να αρχίσετε να το φορτώνετε με περιεχόμενο! Είτε πρόκειται για μουσική από τη μουσική βιβλιοθήκη, τα ηλεκτρονικά βιβλία, τις φωτογραφίες, τις ταινίες ή άλλα, το άρθρο που συνδέεται παραπάνω μπορεί να σας βοηθήσει. Έχει επίσης συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αναδιάταξης των εικονιδίων της εφαρμογής σας, τη δημιουργία φακέλων και πολλά άλλα.

Μόλις συγχρονιστείτε μέσω USB μία φορά, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας και να συγχρονίσετε μέσω Wi-Fi από τώρα και στο εξής. Μάθετε πώς να το κάνετε αυτό εδώ. Περισσότερο "

05 από 13

Ρύθμιση του iCloud

image credit John Lamb / Ψηφιακό όραμα / Getty Images

Η χρήση του iPhone σας γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν έχετε iCloud - ειδικά εάν έχετε περισσότερους από έναν υπολογιστές ή κινητές συσκευές που έχουν τη μουσική, τις εφαρμογές ή άλλα δεδομένα σας. Το ICloud συγκεντρώνει πολλές λειτουργίες σε ένα ενιαίο εργαλείο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στους διακομιστές της Apple και επανεγκατάστασης μέσω του Internet με ένα κλικ ή με αυτόματο συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ συσκευών. Το ICloud σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ξαναφορτώσετε οτιδήποτε έχετε αγοράσει στο iTunes Store. Έτσι, ακόμα και αν χάσετε ή διαγράψετε τα προϊόντα σας, οι αγορές σας δεν έχουν εξαφανιστεί ποτέ. Και είναι δωρεάν!

Χαρακτηριστικά του iCloud πρέπει να ξέρετε για περιλαμβάνουν:

Η εγκατάσταση του iCloud αποτελεί μέρος της τυπικής διαδικασίας ρύθμισης του iPhone, οπότε δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό ξεχωριστά.

06 από 13

Ρύθμιση Βρείτε το iPhone μου

Εικόνα φορητού υπολογιστή: mama_mia / Shutterstock

Αυτό είναι κρίσιμο. Βρείτε το iPhone μου είναι μια λειτουργία του iCloud που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο GPS του iPhone για να εντοπίσετε τη θέση του σε ένα χάρτη. Θα χαρούμε να το έχετε αυτό, αν το iPhone σας χάσει ποτέ ή κλαπεί. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορείτε να το εντοπίσετε στο τμήμα του δρόμου που βρίσκεται. Αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να δώσετε στην αστυνομία όταν προσπαθείτε να ανακτήσετε ένα κλεμμένο τηλέφωνο. Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Εύρεση του iPhone μου" όταν το τηλέφωνό σας λείπει, πρέπει πρώτα να το εγκαταστήσετε. Κάνετε αυτό τώρα και δεν θα λυπάστε αργότερα.

Αξίζει όμως να γνωρίζετε ότι η εγκατάσταση του Find My iPhone δεν είναι το ίδιο με την εφαρμογή Find My iPhone . Δεν χρειάζεστε απαραιτήτως την εφαρμογή.

Η εγκατάσταση του Find My iPhone είναι πλέον μέρος της τυπικής διαδικασίας ρύθμισης του iPhone, οπότε δεν χρειάζεται να το κάνετε ξεχωριστά. Περισσότερο "

07 από 13

Ρυθμίστε το αναγνωριστικό αφής, το σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων iPhone

εικόνα πίστωσης: PhotoAlto / Ale Ventura / PhotoAlto Οργανισμός Συλλογές RF / Getty Images

Ένα άλλο πολύ σημαντικό βήμα εάν θέλετε να διατηρήσετε το iPhone σας ασφαλές. Το Touch ID είναι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένος στο κουμπί Home της σειράς iPhone 5S, 6 series, 6S series και 7 (είναι επίσης μέρος κάποιων iPad). Ενώ το αναγνωριστικό αφής χρησιμοποιήθηκε αρχικά μόνο για ξεκλείδωμα του τηλεφώνου και πραγματοποίηση αγορών iTunes ή App Store, αυτές τις μέρες κάθε εφαρμογή μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί κωδικό πρόσβασης ή χρειάζεται να διατηρεί ασφαλή τα δεδομένα μπορεί να ξεκινήσει να τη χρησιμοποιεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για την Apple Pay , το ασύρματο σύστημα πληρωμών της Apple. Το Touch ID είναι απλό στη ρύθμιση και εύκολη στη χρήση - και κάνει το τηλέφωνό σας πιο ασφαλές - γι 'αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

Η ρύθμιση του αναγνωριστικού αφής είναι πλέον μέρος της τυπικής διαδικασίας ρύθμισης του iPhone, οπότε δεν χρειάζεται να το κάνετε ξεχωριστά. Περισσότερο "

08 από 13

Ρύθμιση της πληρωμής της Apple

εικόνα πίστωσης: PhotoAlto / Gabriel Sanchez / PhotoAlto Οργανισμός Συλλογές RF / Getty Images

Εάν έχετε μια σειρά iPhone 6 ή υψηλότερη, θα πρέπει να ελέγξετε το Apple Pay. Το ασύρματο σύστημα πληρωμών της Apple είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, σας μεταφέρει γρήγορα μέσω γραμμών ελέγχου και είναι πολύ πιο ασφαλές από τη χρήση της κανονικής πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας. Επειδή η Apple Pay ποτέ δεν μοιράζεται τον πραγματικό αριθμό κάρτας με τους εμπόρους, δεν υπάρχει τίποτα να κλέψει.

Δεν το προσφέρει κάθε τράπεζα, και δεν το δέχεται κάθε έμπορος, αλλά αν μπορείτε, τοποθετήστε το και δώστε το στιγμιότυπο. Μόλις έχετε δει πόσο χρήσιμο είναι, θα ψάξετε για λόγους που θα το χρησιμοποιήσετε όλη την ώρα.

Η δημιουργία της Apple Pay αποτελεί πλέον μέρος της τυπικής διαδικασίας ρύθμισης του iPhone, οπότε δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό ξεχωριστά. Περισσότερο "

09 από 13

Ρύθμιση ιατρικής ταυτότητας

Pixabay

Με την προσθήκη της εφαρμογής Υγείας στο iOS 8 και νεότερο, τα iPhones και άλλες συσκευές iOS αρχίζουν να παίρνουν σημαντικούς ρόλους στην υγεία μας. Ένας από τους ευκολότερους και δυνητικά πιο εξυπηρετικούς τρόπους που μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό είναι η δημιουργία ιατρικού αναγνωριστικού.

Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να προσθέσετε πληροφορίες που θα θέλατε να έχουν οι πρώτοι ανταποκριτές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα φάρμακα που παίρνετε, τις σοβαρές αλλεργίες, τις επαφές έκτακτης ανάγκης - τίποτα που κάποιος θα πρέπει να γνωρίζει όταν σας δίνει ιατρική φροντίδα εάν δεν είστε σε θέση να μιλήσετε. Ένα ιατρικό αναγνωριστικό μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια, αλλά πρέπει να το ρυθμίσετε πριν το χρειάζεστε ή δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει. Περισσότερο "

10 από 13

Μάθετε τις ενσωματωμένες εφαρμογές

Ειδήσεις του Sean Gallup / Getty Images

Ενώ οι εφαρμογές που παίρνετε στο App Store είναι αυτές που παίρνουν τη μεγαλύτερη δημοσιότητα, το iPhone έρχεται με μια πολύ μεγάλη ποικιλία ενσωματωμένων εφαρμογών, επίσης. Πριν βουτήξετε πολύ μακριά στο App Store, μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες εφαρμογές για περιήγηση στο Web, email, φωτογραφίες, μουσική, κλήσεις και πολλά άλλα.

11 από 13

Αποκτήστε νέες εφαρμογές από το App Store

πιστωτική εικόνα: Innocenti / Cultura / Getty Images

Μόλις περάσετε λίγο χρόνο με τις ενσωματωμένες εφαρμογές, η επόμενη στάση σας είναι το App Store, όπου μπορείτε να πάρετε όλα τα είδη των νέων προγραμμάτων. Είτε ψάχνετε για παιχνίδια ή μια εφαρμογή για να παρακολουθήσετε το Netflix στο iPhone σας, ιδέες για το τι θα κάνετε για δείπνο ή εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις προπονήσεις σας, θα τις βρείτε στο App Store. Ακόμα καλύτερα, οι περισσότερες εφαρμογές είναι μόνο για ένα δολάριο ή δύο, ή ίσως και δωρεάν.

Εάν θέλετε συμβουλές σχετικά με τις εφαρμογές που μπορείτε να απολαύσετε, δείτε τις επιλογές μας για τις καλύτερες εφαρμογές σε περισσότερες από 40 κατηγορίες. Περισσότερο "

12 από 13

Όταν είστε έτοιμοι να πάτε βαθύτερα

πιστωτική εικόνα: Innocenti / Cultura / Getty Images

Σε αυτό το σημείο, θα έχετε πάρει μια αρκετά στερεά λαβή για τα βασικά της χρήσης του iPhone. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για το iPhone από τα βασικά. Διαθέτει όλα τα είδη των μυστικών που είναι διασκεδαστικά και χρήσιμα. Ακολουθούν μερικά χρήσιμα άρθρα για να μάθετε περισσότερα:

13 από 13

Και αν το iPhone είναι για ένα παιδί ...

Ήρωες εικόνες / Getty εικόνες

Διαβάστε αυτό το άρθρο εάν είστε γονιός και το νέο iPhone δεν είναι για εσάς αλλά ανήκει σε ένα από τα παιδιά σας. Το iPhone δίνει στους γονείς εργαλεία για την προστασία των παιδιών τους από το περιεχόμενο για ενηλίκους, αποτρέποντάς τους από την εμφάνιση τεράστιων λογαριασμών στο iTunes Store και την απομόνωσή τους από μερικούς κινδύνους σε απευθείας σύνδεση. Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει πώς μπορείτε να προστατεύσετε ή να ασφαλίσετε το iPhone του παιδιού σας σε περίπτωση που χαθεί ή καταστραφεί.

Περισσότερο "