Πώς να κλείσετε το iPhone σας

Τερματίστε το τηλέφωνό σας για να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας και απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις

Από προεπιλογή, ένα iPhone είναι διαμορφωμένο να πηγαίνει σε ύπνο μετά από μια ορισμένη περίοδο αδράνειας. Ωστόσο, παρόλο που το τηλέφωνο διατηρεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν κοιμάται, μπορεί να υπάρχουν περιστάσεις όταν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς το iPhone.

Η απενεργοποίηση του τηλεφώνου σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν η μπαταρία είναι πολύ χαμηλή αλλά γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε αργότερα το τηλέφωνό σας. Ένας άλλος λόγος για να κλείσετε ένα τηλέφωνο είναι αν εκτελεί παράξενα? η επανεκκίνηση είναι συχνά μια λύση, παρόμοια με τα θέματα υπολογιστών . Το κλείσιμο ενός iPhone είναι επίσης ένας απλός τρόπος για να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις και τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Σημείωση: Εάν γνωρίζετε ήδη πώς να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας αλλά καμία από αυτές τις μεθόδους δεν λειτουργεί, ανατρέξτε στον οδηγό μας για το τι πρέπει να κάνετε αν το iPhone σας δεν θα απενεργοποιηθεί .

Πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone σας

Ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο το κάνετε, παρακάτω είναι τα βήματα για να κλείσετε ένα iPhone. Αυτή η τεχνική ισχύει για κάθε μοντέλο iPhone, από την αρχική έως την τελευταία έκδοση.

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη. Αυτό το κουμπί βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του τηλεφώνου (είτε στην κορυφή είτε στην πλευρά ανάλογα με την έκδοση του iPhone σας).
  2. Θα εμφανιστεί ένα κουμπί τροφοδοσίας και η διαφάνεια θα διαγραφεί για να απενεργοποιηθεί . Μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά για να τερματίσετε τη λειτουργία του τηλεφώνου.
  3. Στο κέντρο της οθόνης εμφανίζεται ένας τροχός προόδου. Το iPhone θα απενεργοποιηθεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Σημείωση: Εάν περιμένετε πολύ για να σύρετε το κουμπί, το τηλέφωνό σας θα ακυρώσει αυτόματα την απενεργοποίηση. Αν θέλετε να την ακυρώσετε μόνοι σας, πατήστε Ακύρωση .

Πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone X

Απενεργοποίηση του iPhone X είναι λίγο πιο δύσκολο. Αυτό συμβαίνει επειδή το κουμπί Side (παλαιότερα γνωστό ως κουμπί ύπνου / αφύπνισης) έχει εκχωρηθεί εκ νέου για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Siri , Apple Pay και τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS. Έτσι, για να απενεργοποιήσετε ένα iPhone X:

  1. Πραγματοποιήστε ταυτόχρονη εκκίνηση των πλήκτρων Πλευρά και μείωση της έντασης ήχου (αυξάνεται επίσης η ένταση του ήχου, αλλά μπορεί να ληφθεί τυχαία ένα στιγμιότυπο οθόνης).
  2. Περιμένετε να εμφανιστεί το ρυθμιστικό απενεργοποίησης.
  3. Σύρετε το από αριστερά προς τα δεξιά και το τηλέφωνο θα τερματιστεί.

Η επιλογή Hard Reset

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες τα παραπάνω βήματα δεν θα λειτουργήσουν, ειδικά όταν το iPhone σας είναι κλειδωμένο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια τεχνική που ονομάζεται σκληρή επαναφορά.

Αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν άλλες προσπάθειες έχουν αποτύχει, αλλά μερικές φορές είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε:

  1. Ταυτόχρονα, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο sleep / awake και το κουμπί home για 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, έως ότου η οθόνη γίνει μαύρη και εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Σημείωση: Το τυπικό κουμπί στο σπίτι σταμάτησε να χρησιμοποιείται από το iPhone 7, οπότε θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί έντασης ήχου.
  2. Όταν δείτε το λογότυπο, σταματήστε να κρατάτε και τα δύο κουμπιά και αφήστε το τηλέφωνο να ξεκινήσει κανονικά.

Σημαντικό: Η λειτουργία σκληρού επαναφοράς δεν είναι το ίδιο με την επαναφορά του τηλεφώνου στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις . Η λέξη "επαναφορά" καλείται μερικές φορές "επαναφορά", αλλά δεν έχει καμία σχέση με την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.

Hard Resetting ένα iPhone Χ

Με το κουμπί Home, η διαδικασία σκληρού επαναφοράς στο iPhone X είναι διαφορετική:

  1. Πατήστε την ένταση προς τα πάνω.
  2. Πατήστε την ένταση προς τα κάτω.
  3. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Πλευρά (γνωστός και ως ύπνος / ξυπνήστε) έως ότου η οθόνη σβήσει.

Ενεργοποίηση του τηλεφώνου ξανά

Όταν είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε ξανά, δείτε πώς να εκκινήσετε το iPhone:

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου / αφύπνισης έως ότου εμφανιστεί στην οθόνη το εικονίδιο της Apple, και μετά αφήστε το.
  2. Δεν υπάρχουν άλλα κουμπιά που πρέπει να πατήσετε. Απλά περιμένετε να ξεκινήσει το τηλέφωνο από αυτό το σημείο.