Γιατί και πότε θα χρειαστείτε έναν σαρωτή κακόβουλης λειτουργίας εκτός σύνδεσης

Μερικές φορές, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά δοκιμάζετε, ένα ενοχλητικό κομμάτι κακόβουλου λογισμικού θα εισβάλει στο σύστημά σας και θα γίνει μόνιμο εξάρτημα, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας να το αφαιρέσετε μέσω ενός παραδοσιακού σαρωτή ιών και εργαλείου αποκατάστασης.

Ένα rootkit ή άλλη απειλητική μόνιμη κακόβουλου λογισμικού μπορεί να κρατήσει το σύστημά σας και να αρνηθεί να το αφήσει εύκολα. Όταν συμβεί αυτό, μία από τις λίγες λύσεις που θα σας βοηθήσουν είναι η χρήση ενός σαρωτή κακόβουλης λειτουργίας εκτός σύνδεσης.

Τι είναι ένας σαρωτής κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης;

Ο σαρωτής κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης ορίζεται συνήθως ως πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων που εκτελείται εκτός του παραδοσιακού περιβάλλοντος λειτουργικού συστήματος. Ο λόγος: το κακόβουλο λογισμικό, όπως τα rootkits, μπορεί να εισβάλλει και να θέτει σε κίνδυνο τα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος και ακόμη και να κρύβει τον κώδικα τους σε περιοχές του σκληρού δίσκου που δεν μπορούν να δουν το λειτουργικό σύστημα και έτσι δεν μπορούν να σαρωθούν από το σαρωτή ιών που λειτουργεί στο εσωτερικό του όρια που επιβάλλονται από το λειτουργικό σύστημα.

Οι σαρωτές κακόβουλου λογισμικού που εκτελούνται εκτός σύνδεσης εκτελούνται σε χαμηλότερο επίπεδο από το λειτουργικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να ξεγελαστούν από τα "κόλπα" που χρησιμοποιεί το κακόβουλο λογισμικό για να αποφύγει την ανίχνευση. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι σαρωτές κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης ονομάζονται "εκτός σύνδεσης". Ο κύριος λόγος είναι επειδή αυτά τα εργαλεία είναι συνήθως αυτοδύναμα και δεν απαιτούν σύνδεση στο δίκτυο ή στο Διαδίκτυο για να κάνουν τη δουλειά τους. Οι σαρωτές εκτός σύνδεσης φορτώνονται συνήθως σε μονάδα flash ή CD / DVD και ρυθμίζονται για εκκίνηση πριν από το λειτουργικό σύστημα

Συνήθως, πραγματοποιείτε λήψη της πιο ενημερωμένης έκδοσης του σαρωτή εκτός σύνδεσης, τοποθετήστε τον σε μια μονάδα εκκίνησης και, στη συνέχεια, εκκινήστε το σύστημά σας στη μονάδα δίσκου που περιέχει το εργαλείο σάρωσης χωρίς σύνδεση.

Συνήθως ένας σαρωτής κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης έχει ένα πολύ απλή και μη γραφική διεπαφή χρήστη, μπορεί να βασίζεται αυστηρά σε κείμενο για να διαφυλάξει πόρους. Μπορεί να μην είναι αρκετά, αλλά το θέμα είναι να αποκτήσετε έναν ιό από τον υπολογιστή σας και να μην κερδίσετε ένα show beauty .

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω έναν σαρωτή κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης;

Αν κάτι έχει γλιστρήσει πέρα ​​από την κύρια λύση antivirus / antimalware και εξακολουθεί να προκαλεί όλεθρο στο μηχάνημά σας, τότε ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε έναν Second Scanner Γνώμης πριν χρησιμοποιήσετε έναν σαρωτή κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης

Αν και οι πρωτογενείς και οι δεύτεροι σαρωτές γνώμης αποτυγχάνουν να ανιχνεύσουν μια απειλή που είστε βέβαιοι ότι εξακολουθούν να παραμένουν στο σύστημά σας, τότε ίσως είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε έναν ανιχνευτή ανίχνευσης αντιπάλων χωρίς σύνδεση.

Πού μπορώ να βρω ένα σαρωτή Antimalware εκτός σύνδεσης και ποια είναι καλά;

Ένα καλό σημείο εκκίνησης για την εξεύρεση ενός σαρωτή κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης είναι να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή που κάνει την κύρια λύση για αντιμονοπωλεία σας. Μπορεί να έχουν μια λύση εκτός σύνδεσης και μπορεί να είναι πιο πιθανό να είναι συμβατά με αυτά που υπάρχουν ήδη στο σύστημά σας, αφού έχουν κατασκευαστεί από τον ίδιο πωλητή. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε με τον πωλητή του λειτουργικού σας συστήματος, μπορεί να προσφέρουν μια δωρεάν λύση προσαρμοσμένη στη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος. Δεδομένου ότι είναι ο πωλητής λειτουργικού συστήματος, το λογισμικό τους μπορεί να είναι σε θέση να προσεγγίσει περισσότερο το περιεχόμενο της μονάδας δίσκου σας, στη συνέχεια, μια λύση τρίτου μέρους.

Ποιοι είναι μερικοί σαρωτές κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης που πρέπει να λάβουμε υπόψη;

Υπάρχουν πολλές λύσεις κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης που κάνουν εξαιρετική δουλειά για την απομάκρυνση ενοχλητικών επίμονων κακόβουλων προγραμμάτων. Ακολουθούν ορισμένοι αξιόλογοι που αξίζει να μελετηθούν:

Το Microsoft Windows Defender είναι εκτός σύνδεσης

Για υπολογιστές με Windows, το Windows Defender Offline της Microsoft είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο πρώτης γραμμής όταν εντοπίζεται και εξαλείφεται το κακόβουλο λογισμικό που ίσως έχουν χάσει οι παραδοσιακοί σαρωτές. Παρόλο που αυτό το σαρωτή είναι προϊόν της Microsoft με παραθυράκι των Windows, τρέχει έξω από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα MS Windows. Πάντα βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει το ενημερωμένο αντίγραφο αυτού του λογισμικού λίγο πριν τη χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει τις τελευταίες απειλές

Όπως συμβαίνει με κάθε σαρωτή κακόβουλου λογισμικού εκτός σύνδεσης, θα χρειαστεί να κατεβάσετε πρώτα την πιο πρόσφατη έκδοση του σαρωτή από έναν μη μολυσμένο υπολογιστή (εάν είναι δυνατόν) και στη συνέχεια να τον μεταφέρετε μέσω αφαιρούμενων μέσων στο μολυσμένο υπολογιστή.

Άλλοι σαρωτές εκτός σύνδεσης:

Εκτός από το Windows Defender της Microsoft, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε στο Power Eraser του Norton, το εργαλείο αφαίρεσης ιών Kaspersky και το Hitman Pro Kickstart.