Τι είναι η διεύθυνση ή η διεύθυνση URL της ιστοσελίδας μου

Πώς να βρείτε τον ιστότοπό σας αφού το έχετε δημιουργήσει

Η νέα σας ιστοσελίδα

Δημιουργήσατε μια νέα ιστοσελίδα και είστε δίκαια υπερήφανοι. Ξοδέψατε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να το κάνετε σωστό και αυτό φαίνεται υπέροχο. Τώρα θέλετε να πείτε στους φίλους και τους συνεργάτες σας όπου βρίσκεται η ιστοσελίδα σας, ώστε να μπορούν να έρχονται και να δουν όλη την εργασία που έχετε κάνει.

Αφήστε να στέλνει ο καθένας τη διεύθυνση URL ή όχι

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Δεν γνωρίζετε τη διεύθυνση URL {def.} , Γνωστή επίσης ως διεύθυνση ιστού, της ιστοσελίδας σας. Τι κάνεις τώρα? Πώς μπορείτε να μάθετε ποια είναι η διεύθυνση ιστού;

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε στο διαχειριστή αρχείων που ο πάροχος φιλοξενίας σας έχει παράσχει. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε τα πράγματα που χρειάζεστε για να βρείτε τον ιστότοπό σας.

4 στοιχεία της διεύθυνσης Web (URL)

Υπάρχουν 4 βασικά μέρη στη διεύθυνση ιστού σας. Εάν γνωρίζετε αυτά τα 4 πράγματα, θα μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση ιστού της αρχικής σας σελίδας.

  1. Το Όνομα Τομέα
    1. Από τα 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε, αυτό είναι το μόνο που θα πρέπει να μάθετε για να πάρετε τη διεύθυνσή σας στο διαδίκτυο. Τα υπόλοιπα 4 θα γνωρίζετε ήδη, ακόμα κι αν δεν γνωρίζατε ότι ήξερες.
    2. Το όνομα τομέα είναι συχνά η αρχή της διεύθυνσης ιστού. Μερικές φορές, όπως και με τους Freeservers, είναι το δεύτερο μέρος της διεύθυνσης ιστού και το όνομα χρήστη είναι το πρώτο. Αυτό είναι το τμήμα της διεύθυνσης ιστού που παρέχεται από τον πάροχο φιλοξενίας. Έχει συνήθως το όνομα του web υποδοχής σε αυτό.
    3. Για παράδειγμα:
      • Freeservers
      • Όνομα τομέα: www.freeservers.com
      • Η διεύθυνση URL του ιστοτόπου σας : http://username.freeservers.com
  2. Weebly
    1. Όνομα τομέα : weebly.com
    2. Η διεύθυνση URL του ιστοτόπου σας : http://username.weebly.com
  3. Το όνομα χρήστη σας
    1. Όταν εγγραφείτε για την υπηρεσία φιλοξενίας σας, έπρεπε να τους δώσετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Το όνομα χρήστη που επιλέξατε κατά την εγγραφή είναι το όνομα χρήστη για τον ιστότοπό σας. Απλά πληκτρολογήστε αυτό, στον σωστό συνδυασμό με τον τομέα και έχετε τη βάση για τη διεύθυνση ιστού σας. Ανακαλύψτε στις Συχνές Ερωτήσεις που παρέχει η υπηρεσία φιλοξενίας όπου το όνομα χρήστη σας πηγαίνει στη διεύθυνση ιστού ταυτόχρονα, ώστε να μάθετε ποιος είναι ο τομέας της διεύθυνσης σας στο διαδίκτυο.
  1. Όνομα του φακέλου
    1. Εάν έχετε δημιουργήσει μια σειρά φακέλων για να διατηρήσετε τις σελίδες, τα γραφικά και άλλα αρχεία σας, τότε θα πρέπει να προσθέσετε το όνομα του φακέλου στη διεύθυνση ιστού σας για να φτάσετε στις ιστοσελίδες που βρίσκονται στους φακέλους. Αν έχετε ιστοσελίδες για τις οποίες δεν δημιουργήσατε νέους φακέλους, τότε δεν χρειάζεστε αυτό το μέρος. Οι ιστοσελίδες σας θα βρίσκονται στον κύριο φάκελο.
    2. Τις περισσότερες φορές, αν θέλετε να κρατήσετε οργανωμένη την ιστοσελίδα σας, θα έχετε δημιουργήσει φακέλους για να παρακολουθείτε τα αρχεία σας. Θα έχετε ένα για εικόνες, που ονομάζονται "γραφικά" ή "εικόνες". Στη συνέχεια, θα έχετε φακέλους για συγκεκριμένα πράγματα όπως ημερομηνίες, οικογένεια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει ο ιστότοπός σας.
  2. Όνομα αρχείου
    1. Κάθε ιστοσελίδα που δημιουργείτε θα έχει ένα όνομα. Μπορείτε να καλέσετε την ιστοσελίδα σας "homepage", τότε το όνομα αρχείου θα είναι κάτι σαν "homepage.htm" ή "homepage.html". Αν έχετε έναν καλό ιστότοπο, θα έχετε πιθανώς πολλά διαφορετικά αρχεία ή ιστοσελίδες, όλα με διαφορετικά ονόματα. Αυτό είναι το τελευταίο μέρος της διεύθυνσής σας στο διαδίκτυο.

Πως μοιάζει

Τώρα που γνωρίζετε τα διάφορα μέρη της διεύθυνσης ιστού, ας βρούμε τη δική σας. Ανακαλύψατε τι είναι ο τομέας για την υπηρεσία φιλοξενίας σας, γνωρίζετε το όνομα χρήστη, το όνομα του φακέλου και το όνομα αρχείου, οπότε ας τα βάλουμε όλα μαζί. Η διεύθυνση ιστού σας θα φαίνεται κάπως έτσι:

http://username.domain.com/foldername/filename.html

ή

http://www.domain.com/username/foldername/filename.html

Εάν συνδέεστε με την αρχική σας σελίδα και βρίσκεστε στον κύριο φάκελο, η διεύθυνση ιστού σας θα είναι ως εξής:

http://username.domain.com

ή

http://www.domain.com/homepage.html

Διασκεδάστε να αναδείξετε τον νέο ιστότοπό σας όταν περνάτε γύρω από τη διεύθυνση ιστού σας!