Δημιουργήστε το δικό σας PC Gaming

Tutorial και οδηγίες βήμα προς βήμα για την οικοδόμηση ενός PC παιχνιδιών.

Για κάποιες σκέψεις για την οικοδόμηση του δικού σας υπολογιστή είναι μια αποθαρρυντική ακόμα και αδιανόητη επιχείρηση. πολύ λίγοι άνθρωποι εμπλακούν σε μια υπόθεση υπολογιστή, πόσο μάλλον να προσπαθήσουμε να βάλουμε το ένα από το μηδέν. Τα καλά νέα είναι ότι όλοι μπορούν να χαλαρώσουν επειδή δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο για μια δουλειά όπως μπορεί να σκεφτείτε και θα σας δείξω πώς.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ακριβώς γύρω από την Ημέρα των Ευχαριστιών, μόλις τελείωσα το μεταπτυχιακό σχολείο και τελικά έχω αρκετό χρόνο για να καταλάβω τη στοίβα των παιχνιδιών που είχαν συσσωρευτεί στο γραφείο μου για τις επερχόμενες βιαστικές διακοπές των νέων κυκλοφοριών όταν ο υπολογιστής μου συνέτριψε. Όσο καλύτερα μπορώ να διαγνώσω πιστεύω ότι ήταν η μητρική πλακέτα που πέθανε. Υποθέτω ότι θα μπορούσε να είναι εξίσου εύκολα η CPU, αλλά έχω την τάση να πιστεύω ότι οι επεξεργαστές έχουν μια μακρύτερη ζωή από ένα Mobo. Ειδικά ένα Mobo σε γυμνά οστά προϋπολογισμό PC όπως είχα.

Στο παρελθόν, όταν ήρθε η αγορά ενός νέου υπολογιστή, το moto μου ήταν να αγοράζω φθηνά και να αναβαθμίζω. Αγόρασα έναν προϋπολογισμό γραφείου eMachines από το φθινόπωρο του 2005 για λιγότερο από $ 500. Από το κουτί, αυτό δεν ήταν αυτό που θα έλεγα ένα PC παιχνιδιών, στην πραγματικότητα, πολλά παιχνίδια δεν θα έτρεχαν σε αυτό, αλλά αμέσως αναβαθμίζω τόσο την κάρτα γραφικών όσο και τη μνήμη RAM και το voila που ο υπολογιστής μου παιχνιδιού έφτασε στη ζωή.

Αυτή τη φορά δεν επρόκειτο να πάω φτηνό και να πεθάνω για μένα σε λιγότερο από 2 χρόνια, είχα επίσης κάποιες πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές του συστήματος που ήθελα να συναντήσω. Μετά από μια εβδομάδα που έβλεπα τους περισσότερους υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών που κατασκευάστηκαν από τους μεγάλους (Dell, Alienware, HP, Sony κ.λπ.), ήρθα στη συνειδητοποίηση ότι αυτοί οι υπολογιστές δεν θα ανταποκριθούν στις ειδικές προδιαγραφές μου για την τιμή Ήμουν πρόθυμος να πληρώσω. Ένα άλλο μεγάλο που είχα πιο πρόσφατα με προ-κατασκευασμένους υπολογιστές, είτε το κατάστημα αγόρασε είτε η ταχυδρομική παραγγελία ήταν οι δεκάδες περιττά προγράμματα ή junkware που έρχεται προ-φορτωμένο. Μια δοκιμή McAfee 90 ημερών, δοκιμή Norton 60 ημερών, δοκιμή MS Office και ούτω καθεξής. Πρέπει να έχουν υπάρξει 15 ή περισσότερα προγράμματα junkware που έπρεπε να περάσω ώρες προσπαθώντας να διαγράψω. Αυτά τα προγράμματα δεν είναι μόνο ενοχλητικά με όλα τα αναδυόμενα παράθυρα, αλλά τείνουν να επιβραδύνουν σημαντικά την εκκίνηση και το λειτουργικό σας σύστημα. Ήταν αυτή τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω ένα μαχαίρι στην κατασκευή του υπολογιστή μου.

Το άρθρο μου για την οικοδόμηση του δικού σας παιχνιδιού PC περνάει από τα μεμονωμένα μέρη που χρησιμοποίησα στον υπολογιστή μου παιχνιδιών, καθώς και συνδέσεις με άλλα μεγάλα μέρη που έπρεπε να διαλέξω μεταξύ. Παρακαλώ συγχωρήστε τις ερασιτεχνικές φωτογραφίες μου, αλλά έχω επίσης ανεβάσει το αρχείο καταγραφής φωτογραφιών των τμημάτων και τη διαδικασία για να σας βοηθήσει να το απεικονίσετε καλύτερα.

Τα μέρη Επιλέγοντας τα εξαρτήματα που πρόκειται να αποτελέσουν τον υπολογιστή σας για τυχερά παιχνίδια ή οποιοδήποτε υπολογιστή για αυτό το θέμα, είναι πιθανότατα πιο περίπλοκο από ό, τι πραγματικά να τα βάλουμε μαζί. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι συμβατά μεταξύ τους πριν αγοράσετε. Η CPU, η μνήμη RAM και η κάρτα γραφικών πρέπει να είναι συμβατές με τη μητρική πλακέτα. το τροφοδοτικό πρέπει να παρέχει αρκετό χυμό για να τροφοδοτήσει τα πάντα, εν ολίγοις, θα θελήσετε να κάνετε λίγη έρευνα πριν αγοράσετε οποιαδήποτε εξαρτήματα. Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι το δικό του PC Hardware / Site Reviews, το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο Do It Yourself / Tutorial Section

Δημιουργήστε το δικό σας PC Gaming - τα μέρη

Δημιουργήστε το - Τοποθετήστε το όλα μαζί ...

Όταν χειρίζεστε τα εξαρτήματα του υπολογιστή σας, ειδικά τα πράγματα με εκτεθειμένα κυκλώματα (π.χ. CPU, μητρική πλακέτα, μνήμη RAM, κάρτες γραφικών κ.λπ.), σας συνιστώ να το κάνετε με στατικά γάντια ή με στατικό λουράκι καρπού ή τουλάχιστον να είστε διπλοί Εισαι τιμωρια. Δεν θέλετε να στείλετε ένα στατικό σοκ στα εξαρτήματά σας με υψηλή τιμή, προτού το έχετε ήδη χτίσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν συνδέετε ποτέ κάποια από τα εξαρτήματά σας σε μια ηλεκτρική πρίζα. Σε καμία περίπτωση κατά τη διαδικασία κατασκευής δεν θέλετε να συνδέσετε κάποια από τα εξαρτήματά σας σε μια ηλεκτρική έξοδο. Όχι μέχρι το βήμα 14 είναι εντάξει για να συνδέσετε την παροχή ρεύματος σας

Τα βήματα 6-9 μπορούν να εκτελεστούν πριν ή μετά από τα βήματα 1-5, το κλειδί είναι ότι θέλετε να ρυθμίσετε την περίπτωση σας και να είστε έτοιμοι μαζί με το CPU και RAM που είναι εγκατεστημένα στη μητρική πλακέτα, πριν εγκαταστήσετε τη μητρική πλακέτα στην υπόθεση.

Βήμα 1: Διαβάστε / Ανατρέξτε στα Εγχειρίδια
Πριν αρχίσετε να βάζετε όλα μαζί, είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε τουλάχιστον τα εγχειρίδια και να γνωρίζετε γενικά πού θα πάνε τα στοιχεία σας. Για παράδειγμα, οι περισσότερες Motherboards έρχονται με πολύ καλή σήμανση στο ίδιο το board, αλλά είναι ακόμα μια καλή ιδέα για το τι κάνουν όλες οι καρφίτσες και οι υποδοχές πριν ξεκινήσετε.

Βήμα 2: Ρυθμίστε την θήκη
Η τοποθέτηση της θήκης πριν από την εγκατάσταση οτιδήποτε είναι πολύ απλή. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική κάποια πλήρη πλήρης ρύθμιση, ενώ άλλοι απαιτούν να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες υπόθεση. Στη λίστα μπορείτε να περιμένετε να απενεργοποιήσετε κάποιους δεσμούς συστροφής και να μετακινήσετε τα καλώδια έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τίποτα που πρόκειται να εγκαταστήσετε. Το πιο σημαντικό καθήκον σε αυτό το βήμα είναι να εγκαταστήσετε τα πρότυπα μητρικής πλακέτας. Αυτές είναι μικρές βίδες ή διαχωριστικά που η μητρική πλακέτα θα τοποθετηθεί επάνω. Οι περισσότερες περιπτώσεις υποστηρίζουν πολλαπλές διατάξεις μητρικής πλακέτας, οπότε θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε τα πρότυπα στις σωστές υποδοχές για τις περιπτώσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να ευθυγραμμίσετε αργότερα τις οπές των βιδών στη μητρική πλακέτα.

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το τροφοδοτικό
Εάν υπάρχει προπληρωμένη τροφοδοσία ρεύματος με τη θήκη σας, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Η πλειοψηφία των διαθέσιμων περιπτώσεων, ωστόσο, δεν έρχονται με τροφοδοσία λόγω του γεγονότος ότι οι απαιτήσεις ισχύος ποικίλλουν αρκετά λίγο, ανάλογα με τα εξαρτήματα που θα εγκαταστήσετε. Η εγκατάσταση του τροφοδοτικού, όπως η προετοιμασία της θήκης, είναι πολύ απλή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας ρεύματος και ότι η υποδοχή πίσω καλωδίου τροφοδοσίας είναι στραμμένη προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι βίδες είναι καλά στερεωμένες.

Βήμα 4: Εγκαταστήστε δίσκους DVD / Misc Front Bay
Επέλεξα να εγκαταστήσω το DVD και τον αναγνώστη πολυμέσων μου έπειτα. Έχω δει άλλα tutorials προτείνουμε να κάνουμε αυτό το βήμα μετά την εγκατάσταση της μητρικής πλακέτας, αλλά με την εγκατάσταση αυτών τώρα, πριν από τη μητρική πλακέτα θα αποφύγει σε πολλές περιπτώσεις να χρειαστεί να maneuvar καλώδια γύρω RAM σας και / ή CPU ανεμιστήρα. Αποσυνδέστε το μπροστινό πλαίσιο, πιέζοντας ή πιέζοντας τις πλαστικές γλωττίδες από μέσα, θα πρέπει να τις απελευθερώσετε και, στη συνέχεια, μετακινήστε το DVD ή άλλη μονάδα δίσκου στη θήκη από το μπροστινό μέρος που τροφοδοτεί πρώτα τα καλώδια. Εγκατέστησα τον αναγνώστη πολυμέσων στην κορυφή κυρίως επειδή υπήρχε μια πιο άμεση διαδρομή προς την CPU για τους ανεμιστήρες και τους ελεγκτές θερμοκρασίας από ό, τι στην δεύτερη θέση. Το DVD εισήλθε στη δεύτερη θέση δίσκου χωρίς να χτυπήσει.

Βήμα 5: Εγκατάσταση σκληρού δίσκου
Η εγκατάσταση του σκληρού δίσκου ήταν ένα άλλο βήμα που επέλεξα να κάνω πριν από την εγκατάσταση της μητρικής πλακέτας. Ο τρόπος με τον οποίο οι εσωτερικοί χώροι του σκληρού δίσκου ευθυγραμμίζονται με άλλα εξαρτήματα Το βρήκα πιο εύκολο να το βάλω τώρα αντί να αγωνίζομαι με καλώδια και εξαρτήματα που προσπαθούσαν να τα βγάλουν στο χώρο της μονάδας δίσκου. Οι χώροι χωρίς βίδες στην θήκη NZXT Hush έκαναν την εγκατάσταση αύριο.

Βήμα 6: Εγκατάσταση CPU

Εάν υπάρχει ένα πιο σημαντικό στοιχείο στον υπολογιστή σας, η CPU είναι αυτή. Αυτός ο λεπτός μικροτσίπ είναι ο εγκέφαλος του υπολογιστή σας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ δεν θέλετε να αγγίξετε τους ακροδέκτες CPU, κρατώντας το από τις άκρες είναι η καλύτερη πρόταση. Η εγκατάσταση στη μητρική πλακέτα δεν είναι υπερβολικά δύσκολη. Η υποδοχή CPU στη μητρική πλακέτα είναι γενικά εύκολο να βρεθεί και καλύπτεται από μια πλάκα φόρτωσης και κάλυμμα πλάκας φορτίου για την προστασία της υποδοχής όταν δεν έχει εγκατασταθεί η CPU. Το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση της CPU είναι να αποσυνδέσετε απαλά τη θήκη φορτίου. Το κάλυμμα της πλάκας φορτίου / υποδοχής πρέπει να σπρώχνεται έξω χωρίς να απαιτείται υπερβολική δύναμη. Όταν η πλάκα φόρτωσης είναι ψηλότερη, θα θέλετε να ευθυγραμμίσετε την CPU με την υποδοχή. Οι επεξεργαστές Intel έχουν δύο μικροσκοπικά ελαιόδενδρα κομμένα σε αντίθετες πλευρές του πυριτίου που θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με δύο εγκοπές στην υποδοχή. Τοποθετήστε τα σε σειρά και αφήστε την CPU απαλά. Οι επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων της Intel (Socket T / LGA775) είναι σχεδιασμένοι ως "άκαμπτοι", πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαθέτουν πείρους που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν στις οπές μιας πρίζας.

Αντ 'αυτού χρησιμοποιούν μικρά σημεία επαφής που ευθυγραμμίζονται με τα σημεία επαφής της υποδοχής. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να σπρώξετε το τσιπ ή τον κίνδυνο να λυγίσετε τους ακροδέκτες της CPU. Ορισμένες παλιότερες μάρκες, τόσο η AMD όσο και η Intel, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παλιά τεχνολογία, αλλά αν χτίζετε ένα νέο υπολογιστή, πιθανότατα χρησιμοποιείτε ένα νέο τσιπ.

Μόλις το τσιπ ακουμπά στη θέση του, κλείστε την πλάκα φορτίου και ασφαλίστε τη με το μοχλό φορτίου. Αρχικά αυτό μπορεί να φανεί σαν να πιέζετε λίγο σκληρά, αλλά όσο χρησιμοποιείτε το επίπεδο και δεν βάζετε μεγάλη (αν υπάρχει) δύναμη στην πλάκα φόρτωσης, όλα θα πρέπει να είναι καλά και η CPU σας θα κλειδωθεί στη θέση της.

Βήμα 7: Εγκαταστήστε την ψύκτρα CPU και τον ανεμιστήρα
Ακριβώς πριν την εγκατάσταση του Heatink CPU και του ανεμιστήρα θα χρειαστεί να εφαρμόσετε κάποια θερμική ένωση ή λίπος. Η θερμική ένωση βοηθά στην καλύτερη μεταφορά της θερμότητας που παράγεται από την CPU στην ψήκτρα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λεπτό παλτό, η ψύκτρα Zalman CNPS9700 LED που χρησιμοποιούσα ήρθε με ένα μικρό μπουκάλι και βούρτσα για να το εφαρμόσετε αλλά η σύνθεσή σας είναι σε ένα σωλήνα απλά εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα και απλώστε την ομοιόμορφα στο τσιπ με κάτι επίπεδο παλιά πιστωτική κάρτα, επαγγελματική κάρτα, κ.λπ ...). Αν χρησιμοποιείτε τον εργοστασιακό ψύκτη Intel ή AMD θα χρειαστεί να αγοράσετε μερικά θερμικά σύνθετα ξεχωριστά.

Μετά την εφαρμογή της θερμικής σύνθεσης είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε την ψύκτρα. Με τους ψύκτες και τους ανεμιστήρες Intel και AMD, ο ανεμιστήρας φυσάει απ 'ευθείας στην CPU από την κορυφή, οπότε δεν χρειάζεται να λαμβάνετε υπόψη τους άλλους ανεμιστήρες στο εσωτερικό της θήκης. Ωστόσο, αν έχετε έναν ανεμιστήρα ψύκτρας / επεξεργαστή που έχει προσανατολιστεί περισσότερο προς overclocking όπως το LED Zalman CNPS9700, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο προσανατολισμός των πτερυγίων του ανεμιστήρα είναι σωστός και ταιριάζει με αυτόν των ανεμιστήρων της θήκης, έτσι ώστε να διοχετεύεται αέρας στο ίδιο κατεύθυνση. Στην περίπτωση της θήκης NZXT Hush, υπάρχει ένας ανεμιστήρας εισαγωγής στο μπροστινό μέρος και ένας ανεμιστήρας εξαγωγής στην πλάτη, έτσι θέλω να σιγουρευτώ ότι ο ανεμιστήρας CPU μου ανατινάγει αέρα προς το πίσω μέρος της θήκης. Κάθε θήκη ψύκτρας / ανεμιστήρας CPU μπορεί να είναι διαφορετική, οπότε είναι καλύτερο να διαβάσετε το εγχειρίδιο για σωστή εγκατάσταση.

Στην πραγματικότητα, η εγκατάσταση της ψύκτρας CPU είναι απλώς θέμα τοποθέτησης των συνδετήρων ή βιδώνοντας τις βίδες στερέωσης. Αφού γίνει αυτό, προχωρήστε και συνδέστε το καλώδιο του ανεμιστήρα στη θύρα ανεμιστήρα CPU της μητρικής πλακέτας.

Βήμα 8: Εγκατάσταση μνήμης RAM
Το τελευταίο στοιχείο που θα εγκατασταθεί στη μητρική πλακέτα πριν την εγκατάσταση στην περίπτωση είναι η μνήμη RAM. Ξεκινήστε εντοπίζοντας τις κενές υποδοχές RAM στη μητρική πλακέτα. Η συντριπτική πλειοψηφία των μητρικών καρτών θα διαθέτει υποδοχές DDR2 RAM, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο υποδοχές, με τέσσερις μητρικές πλακέτες με μέση έως υψηλή τελική. Τοποθετημένα σε κάθε άκρο της υποδοχής RAM, συγκρατούνται κλιπ που συγκρατούν τη μνήμη RAM στη θέση τους, ανοίγοντάς τις πιέζοντάς τις προς αντίθετες κατευθύνσεις μακριά από το κέντρο της υποδοχής. Στη συνέχεια, και με τα δύο χέρια σηκώστε το κομμάτι της μονάδας μνήμης RAM είναι οι άκρες και την ευθυγραμμίστε με την πρίζα, έτσι ώστε το ενωμένο τμήμα μνήμης να ευθυγραμμίζεται με την εγκοπή στην υποδοχή. Το μόνο που ταιριάζει σε έναν τρόπο, έτσι θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό πριν το σπρώξετε προς τα κάτω στην υποδοχή. Όταν είστε βέβαιοι ότι έχετε τοποθετήσει το τσιπ RAM σωστά, σπρώξτε προς τα κάτω και στα δύο άκρα μέχρι να ασφαλίσουν στη θέση τους τα κλιπ συγκράτησης.

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για όσες μονάδες μνήμης RAM εγκαθιστάτε.

Βήμα 9: Εγκαταστήστε τη μητρική πλακέτα
Μέχρι αυτή τη στιγμή όλη η σκληρή δουλειά αρχίζει να πληρώνει, καθώς θα αρχίσετε να βλέπετε τα εσωτερικά μέρη του υπολογιστή να αρχίζουν να έρχονται μαζί. Πριν από την εγκατάσταση της μητρικής πλακέτας, όπως αναφέρεται στο βήμα # 2, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει την περιοχή της μητρικής πλακέτας σε περίπτωση καλωδίων και βεβαιωθείτε ότι η κατάταξη είναι στη σωστή θέση για το συγκεκριμένο mobo σας. Στη συνέχεια χαμηλώστε απαλά τη μητρική πλακέτα πάνω στις βαθμολογίες και εισάγετε τις βίδες. Οι βίδες πρέπει να ασφαλίζουν τη μητρική πλακέτα στην θήκη, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά, καθώς δεν θέλετε να βλάψετε το ταμπλό. Επίσης, δεν θέλετε να είναι αρκετά χαλαρά ώστε να μπορεί να μετακινηθεί καθόλου.

Βήμα 10: Εγκαταστήστε την κάρτα γραφικών
Στη συνέχεια, στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την κάρτα γραφικών . Υπάρχουν δύο τύποι καρτών γραφικών. Κάρτες AGP και κάρτες PCI-e. Οι κάρτες AGP έχουν γίνει λιγότερο ευνοϊκές για τους υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών, καθώς συνήθως δεν εκτελούνται τόσο γρήγορα, ούτε έχουν στη μνήμη τους τόσο μεγάλες ποσότητες όσο οι κάρτες PCI-e. Η κάρτα γραφικών PCI-e έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδυαστεί με μια διπλή κάρτα, σχεδόν διπλασιάζοντας τη δύναμη γραφικών σας. Οι διπλές κάρτες γραφικών πρέπει να είναι της ίδιας μάρκας και μοντέλου.

Όπως και με την ενσωμάτωση των μονάδων CPU και RAM, οι κάρτες γραφικών πρόκειται να μπουν στις υποδοχές PCI-e ή AGP κατά τον ίδιο τρόπο. Θα χρειαστεί πρώτα να αφαιρέσετε την πίσω πλάκα από το πίσω μέρος της θήκης και στη συνέχεια τοποθετήστε προσεκτικά την κάρτα στην κενή υποδοχή επέκτασης, στερεώστε την στην θήκη και όλοι τελειώσατε. Η φόρτωση των προγραμμάτων οδήγησης από το CD-ROM θα γίνει μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος στο βήμα 15.

Βήμα 11: Εγκατάσταση πολλαπλών καρτών (ήχος, ελεγκτές RAID, επέκταση USB, κ.λπ.)
Η εγκατάσταση άλλων καρτών είναι πολύ παρόμοια με αυτή που έγινε για την κάρτα γραφικών. αφαιρέστε την πλάκα επέκτασης πλάτης και τοποθετήστε την κάρτα στην κατάλληλη υποδοχή. Για τη ρύθμιση μου χρειάστηκα να εγκαταστήσω την κάρτα ήχου που συνοδεύει τη μητρική πλακέτα ASUS Striker. Μια μεγάλη προσθήκη για το μέλλον θα είναι μια άλλη κάρτα γραφικών και ενδεχομένως μια Phys-X κάρτα.

Βήμα 12: Συνδέστε τους δίσκους και τα καλώδια στη μητρική πλακέτα
Η μεγαλύτερη πρόκληση που βρήκα ήταν να προσπαθήσω να κατανοήσω πώς να οργανώσω όλα τα καλώδια. Η σύνδεση του CD-ROM, του ανεμιστήρα του Heatsink / CPU, των σκληρών δίσκων και όλων των άλλων είναι πολύ απλή. Η μητρική πλακέτα χαρακτηρίστηκε πολύ ωραία και η σύνδεση ήταν απλή. Μια άκρη όταν αγκιστρώνουμε τα πάντα είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους calbes να μην μπερδευτούν πάρα πολύ. Αυτό είναι όπου οι πλαστικοί δεσμοί ήρθαν χρήσιμοι, χρησιμοποίησα επίσης κάποια ηλεκτρική ταινία για να βάλω κάποιες καλώδια κάτω, οπότε υπήρχαν εκτός δρόμου σε περίπτωση που πρέπει να επανέλθω για να προσθέσω ή να αλλάξω κάτι.

Βήμα 13: Συνδέστε τα Perperihals
Η σύνδεση του πληκτρολογίου και του ποντικιού είναι το επόμενο λογικό βήμα προτού ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή για πρώτη φορά. Θα ήθελα να συστήσω να μην κλείσει η υπόθεση ακριβώς ακόμα, όπως μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μερικές μικρές τσιμπήματα ή να αλλάξετε ορισμένες συνδέσεις για να βεβαιωθείτε ότι το BIOS σας λειτουργεί σωστά.

Βήμα 14: Εγκατάσταση του BIOS
Δεν είμαστε έτοιμοι να πυροδοτήσουμε τον υπολογιστή σας για πρώτη φορά. Η εγκατάσταση του BIOS δεν πρέπει να είναι σκληρή και στις περισσότερες περιπτώσεις, αν έχετε συνδέσει όλα σωστά, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα. Απλά ενεργοποιήστε τον υπολογιστή και περιμένετε να εμφανιστούν τα μηνύματα εκκίνησης του BIOS. Θα συνιστούσα να εισάγετε τη δισκέτα του λειτουργικού σας συστήματος αυτή τη στιγμή, αφού πιθανότατα θα λάβετε σφάλμα OS που δεν βρέθηκε. Είχα ένα μικρό θέμα με τη ρύθμιση του BIOS μου. δεδομένου ότι χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό ελεγκτή ανεμιστήρα ο ανεμιστήρας CPU δεν ήταν συνδεδεμένος στη μητρική πλακέτα και αυτό έβγαλε ένα σφάλμα δηλώνοντας ότι η ταχύτητα του ανεμιστήρα της CPU ήταν πολύ χαμηλή (εμφανίζει 0 RPM) Επανασύνδεσα τον ανεμιστήρα της CPU στη μητρική πλακέτα και ξεκίνησε χωρίς προβλήματα τη δεύτερη φορά.

Βήμα 15: Οργανώστε τα καλώδια και κλείστε το περίβλημα
Πριν κλείσετε τη θήκη, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν χαλαρά καλώδια που να επιπλέουν γύρω από αυτό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους ανεμιστήρες ή οτιδήποτε άλλο. Οι πλαστικοί δεσμοί και κάποια ηλεκτρική ταινία ή συνδετήρες πρέπει να κάνουν το κόλπο εδώ.

Βήμα 16: Συνδέστε τα υπόλοιπα Perperihals
Μόλις κλείσετε τα πάντα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση ηχείων, εκτυπωτών και οποιουδήποτε άλλου εξωτερικού περιπτέρου σε αυτό το σημείο. Είναι καλό να έχετε τα πάντα συνδεδεμένα ώστε να μπορείτε να φορτώσετε όλους τους οδηγούς κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος στο επόμενο βήμα.

Βήμα 17: Τέλος Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος
Σε αυτό το σημείο βρίσκεστε στο σπίτι, η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος είναι πολύ εύκολη απλά εισάγετε το CD-ROM και ακολουθήστε τον οδηγό εγκατάστασης και ρύθμισης στην οθόνη όπως σας ζητηθεί.

Βήμα 18: Εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης (αν είναι απαραίτητο)
Η Microsoft προσπαθεί να συμπεριλάβει μια πλήρη λίστα των προγραμμάτων οδήγησης με τα Windows, αλλά δεν συμβαίνει πάντοτε. Σε αυτό το βήμα προχωρήστε και εγκαταστήστε τους οδηγούς που λείπουν, ώστε όλα λειτουργούν και αναγνωρίζονται σωστά από το λειτουργικό σύστημα.

Βήμα 19: Εγκαταστήστε τα Παιχνίδια
Τώρα είναι η ώρα να ρίξετε αυτό το πρώτο παιχνίδι που πεθαίνετε για να παίξετε, να εγκαταστήσετε και να απολαύσετε!