Πώς να φτιάξετε μια ευχετήρια κάρτα

Χρησιμοποιήστε τη διάταξη σελίδας ή το λογισμικό προσαρμοσμένης ευχετήριας κάρτας για να κάνετε ευχετήριες κάρτες

Μια ευχετήρια κάρτα που φτιάχνετε τον εαυτό σας είναι πιο σημαντική για τον παραλήπτη και είναι εξίσου ελκυστική με οποιαδήποτε ευχετήρια κάρτα που αγοράσατε κατά την αποθήκευση, αν εφαρμόσετε μερικές απλές αρχές γραφικού σχεδιασμού. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε μια ευχετήρια κάρτα σε οποιοδήποτε λογισμικό.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο λογισμικό

Εάν γνωρίζετε ήδη τη λειτουργία του Publisher, Pages, InDesign ή άλλου λογισμικού επαγγελματικής έκδοσης desktop, χρησιμοποιήστε το. Αν είστε νέοι στην εκτύπωση desktop και κύριος στόχος σας είναι να δημιουργήσετε τις δικές σας ευχετήριες κάρτες, το λογισμικό καταναλωτών όπως το Art Explosion Greeting Card Factory ή το Hallmark Card Studio είναι καλές επιλογές λογισμικού και έρχονται με πολλά clip art και πρότυπα που μπορείτε να προσαρμόσετε . Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Photoshop Elements. Ενημερωθείτε για τη βασική λειτουργία της δημιουργίας μιας ευχετήριας κάρτας πριν ξεκινήσετε.

Επιλέξτε μια μορφή

Σκεφτείτε τι είδους ευχετήρια κάρτα θέλετε να κάνετε: αστεία, σοβαρή, υπερμεγέθη, κορυφαία, πτυσσόμενη ή εξατομικευμένη. Έχοντας ένα όραμα μπροστά από το χρόνο επιταχύνει τη διαδικασία ακόμη και αν χρησιμοποιείτε πρότυπα απευθείας από το λογισμικό.

Ρύθμιση του εγγράφου

Αν η διάταξη σελίδας ή το λογισμικό ευχετήριων καρτών έχει ένα κενό πρότυπο ή οδηγό για το στυλ της ευχετήριας κάρτας που θέλετε, χρησιμοποιήστε το για να ρυθμίσετε την ευχετήρια κάρτα σας ή για να δημιουργήσετε μια διάταξη από το μηδέν στο επιθυμητό μέγεθος. Για μια κάρτα πτυσσόμενου ή πλευρικού πτυσσόμενου χαρτιού που εκτυπώνεται σε χαρτί μεγέθους γραμματοσειράς (αντί άλλων τύπων ειδικών χαρτιών ευχετήριων καρτών), δημιουργήστε ένα διπλωμένο ομοίωμα και σημειώστε το μπροστινό μέρος, το μπροστινό μέρος, την περιοχή μηνυμάτων και το πίσω μέρος της ευχετήριας κάρτας.

Επιλέξτε γραφικά

Εάν θέλετε να το κρατήσετε απλό, κολλήστε με μια εικόνα ή με λίγες απλές εικόνες. Κάποια clip art έχει σχεδιαστεί με μια λιγότερο ρεαλιστική, γελοιογραφική εμφάνιση. Ορισμένα στυλ υποδηλώνουν μοντέρνα, ενώ άλλα clip art έχει ένα ξεχωριστό αέρα 50s ή '60s γύρω από αυτό. Ορισμένες εικόνες είναι διασκεδαστικές, ενώ άλλες είναι σοβαρές ή τουλάχιστον πιο υποτονικές. Το χρώμα και οι τύποι γραμμών και το μέγεθος της λεπτομέρειας συμβάλλουν στο συνολικό ύφος. Για να το κρατήσετε απλό, επιλέξτε μια φωτογραφία για να προχωρήσετε μπροστά και τοποθετήστε το μήνυμα κειμένου σας μέσα.

Τροποποιήστε τις εικόνες

Ορισμένες εικόνες λειτουργούν χωρίς τροποποίηση, αλλά οι απλές αλλαγές στο μέγεθος και στο χρώμα μπορούν να κάνουν μια εικόνα να λειτουργεί καλύτερα για τη διάταξη ευχετήριων καρτών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρώματα και πλαίσια ή πλαίσια με ανόμοιες εικόνες για να δημιουργήσετε μια ενοποιημένη εμφάνιση.

Επιλέξτε μια γραμματοσειρά

Για μια ευχετήρια κάρτα, κολλήστε με ένα, ίσως δύο χαρακτήρες. Περισσότερα αποσπούν την προσοχή και λιγότερο επαγγελματική εμφάνιση. Συνήθως, θέλετε ο τύπος και οι εικόνες να μεταφέρουν τον ίδιο τόνο ή διάθεση, είτε αυτό είναι επίσημο, διασκεδαστικό, υποτονικό, είτε στο πρόσωπό σας. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα γραμματοσειράς έτσι ώστε να έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα του χαρτιού και άλλα γραφικά ή να επιλέξετε ένα χρώμα που εμφανίζεται στο clip art για να συνδέσετε τα δύο μαζί. Ο μαύρος είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Οργάνωση κειμένου και γραφικών

Ακόμα και σε μια απλή ευχετήρια κάρτα, χρησιμοποιήστε ένα πλέγμα για να ευθυγραμμίσετε αντικείμενα . Σχεδιάστε κουτάκια ή οριζόντιες και κάθετες οδηγίες για να ευθυγραμμίζετε τις άκρες. Όχι κάθε ίντσα της σελίδας πρέπει να γεμίσει με clip art ή κείμενο. Χρησιμοποιήστε το πλέγμα για να εξισορροπήσετε τον λευκό χώρο (κενά μέρη) της κάρτας σας. Σε φυλλάδια και ενημερωτικά δελτία, δεν θέλετε πολύ κεντρικό κείμενο, αλλά σε ευχετήρια κάρτα, το κεντροποιημένο κείμενο είναι απολύτως αποδεκτό και ένας γρήγορος τρόπος να πάτε όταν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε.

Δημιουργήστε μια συνεπή ματιά

Καθώς τροποποιείτε το μπροστινό και το εσωτερικό της ευχετήριας κάρτας, στοχεύστε σε μια συνεπή εμφάνιση και αίσθηση. Χρησιμοποιήστε το ίδιο πλέγμα και τα ίδια ή συμπληρωματικά γραφικά και γραμματοσειρές. Εκτυπώστε τις μπροστινές και τις εσωτερικές σελίδες και τοποθετήστε τις δίπλα-δίπλα. Μοιάζουν σαν να είναι μέρος της ίδιας κάρτας ή φαίνονται σαν να μην ανήκουν μαζί; Θέλετε συνέπεια, αλλά είναι εντάξει να ρίξετε κάποια στοιχεία αντίθετα .

Προσθέστε μια πιστωτική γραμμή

Μόλις δημιουργήσατε το αριστούργημά σας. Γιατί να μην πάρετε λίγο τόξο πριν χτυπήσετε το κουμπί εκτύπωσης; Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος της κάρτας για να πιστώσετε τον εαυτό σας με το σχέδιο. Εάν κάνετε ευχετήριες κάρτες για έναν πελάτη ή για να πωλήσετε απευθείας, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε το όνομα της επιχείρησής σας και τα στοιχεία επικοινωνίας σας, αλλά το κρατήστε απλό. Εάν εργάζεστε με έναν πελάτη, βεβαιωθείτε ότι η πίστωση είναι μέρος της συμφωνίας σας.

Αποδείξτε και εκτυπώστε την ευχετήρια κάρτα

Όταν έρχεται η ώρα να εκτυπώσετε την τελική ευχετήρια κάρτα, μην ξεχάσετε αυτή την τελική απόδειξη. Πριν τοποθετήσετε τη δημιουργία σας σε ακριβό φωτογραφικό χαρτί ή στο χαρτί ευχετήριων καρτών, εκτυπώστε μια τελική απόδειξη σε κατάσταση λειτουργίας.

Εάν εκτυπώνετε πολλαπλά αντίγραφα της τελικής κάρτας, εκτυπώστε πρώτα μόνο μία με υψηλή ποιότητα στο επιθυμητό χαρτί. Ελέγξτε το χρώμα και την κάλυψη μελάνης. Στη συνέχεια, εκτυπώστε, τελειώστε και διπλώστε και τελειώσατε.