Πώς να αποφύγετε να εξαπατήσετε από τους κοινωνικούς φισέρ

Νέες κοινωνικές μέσων μαζικής ενημέρωσης για τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing)

Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" (phishing) δεν είναι μια νέα ιδέα, είναι γύρω από την αυγή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ως επί το πλείστον, οι απόπειρες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ήταν αρκετά εύκολο να εντοπιστούν επειδή ήταν συχνά ανεπιθύμητα μηνύματα που στάλθηκαν σε εσάς από άγνωστους συνοδούς.

Αυτό ήταν τότε και αυτό είναι τώρα. Η νέα φυλή των phishers είναι τώρα συνδεδεμένη με τα κοινωνικά μέσα και την χρησιμοποιεί για εξελιγμένες προσπάθειες "Phishing Phishing" (στόχευση phishing).

Εδώ είναι μερικές από τις νέες τακτικές που χρησιμοποιούνται από τα Social Media Phishers:

Phishers Χρησιμοποιήστε Προφίλ Bogus για να κερδίσετε την είσοδο στους κοινωνικούς κύκλους σας

Το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιεί ένας phisher σε μια επίθεση phishing με βάση τα κοινωνικά μέσα είναι ένα ψεύτικο προφίλ. Οι Phishers πιθανόν να δημιουργήσουν ψευδή προφίλ χρησιμοποιώντας εικόνες που έχουν κλέψει από άλλα προφίλ που έχουν βρει online. Θα επιλέξουν συνήθως ελκυστικούς ανθρώπους και συνήθως θα προσαρμόσουν τα προφίλ τους χρησιμοποιώντας ψεύτικες δημογραφικές πληροφορίες βασισμένες σε εκείνες του υποτιθέμενου θύματος τους.

Εάν το θύμα που τους έχει επιβληθεί είναι στην ηλικία των 30 ετών, θα φροντίσουν να θέσουν την ηλικία τους σε κάτι κοντά ή σε μια ηλικία που το θύμα θα μπορούσε να βρει ελκυστική. Μπορούν επίσης να κάνουν τη θέση τους κοντά στο θύμα και ακόμη και να λένε ότι πήγαν στο ίδιο γυμνάσιο ή σε κάποιο κοντινό σχολείο για να φανεί πιο πειστικό το προφίλ.

Ελέγξτε αυτές τις άλλες συμβουλές για το πώς να εντοπίσετε ένα ψεύτικο προφίλ.

Φιλανθράκιο Φροντίστε τους φίλους σας για να χτίσετε αξιοπιστία

Μια μεγάλη κόκκινη σημαία που ελπίζουμε ότι θα σας άρεσε στο γεγονός ότι ένα προφίλ είναι ψεύτικο είναι ότι η λίστα φίλων τους δεν είναι πιθανό να είναι εκτεταμένη. Ο μέσος άνθρωπος που έχει παρέμεινε σε κοινωνικά μέσα για αρκετά χρόνια έχει αρκετές εκατοντάδες φίλους.

Οι Φίσερ θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα πολύ λιγότερους φίλους απ 'ότι οι κανονικοί, επειδή συνήθως χρειάζεται λίγο χρόνο για να κερδίσουν φίλους φυσικά και δεν είναι εύκολο απλά να πάρετε μια δέσμη φίλων για χρήση σε ένα ψεύτικο προφίλ επειδή οι περισσότεροι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι σκεπτικοί για τους ξένους που θέλουν να είναι φίλους, ειδικά εκείνους που δεν έχουν ήδη μια μεγάλη λίστα φίλων.

Οι πεπειραμένοι phishers πρόκειται να δουν τη λίστα των φίλων σας και να προσπαθήσουν να γίνουν φίλοι σε κάποιο από αυτά πριν σας κάνουν φίλους (τον στόχο τους), επειδή γνωρίζουν ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμπιστευτείτε κάποιον που έχετε μαζί τους φίλους.

Phishers Χρησιμοποιήστε τα ενδιαφέροντα και τα ενδιαφέροντά σας για να βοηθήσετε στην κατασκευή ενός αρχείου αναφοράς

Οι Phishers θα προσπαθήσουν επίσης να σκουλήξουν το δρόμο τους σε καλές χάρες σας, παίρνοντας μακριά τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας. Πολλοί άνθρωποι επιτρέπουν στους κοινό τους να είναι ορατές στο κοινό, καθιστώντας τους ώριμους για την επιλογή.

Ένας phisher μπορεί να προσπαθήσει να ξεκινήσει μια συζήτηση για κάτι στη λίστα likes σας, ή μπορεί να σας στείλει μήνυμα με ένα σύνδεσμο σε κάτι που σας ενδιαφέρει. Ο σύνδεσμος που στέλνει μπορεί να μοιάζει με κάτι που θα σας ενδιέφερε, αλλά στην πραγματικότητα ήταν απλά δόλωμα για να σας επισκεφτεί κάποιος ιστότοπος ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) όπου μπορούν να συλλέξουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την προστασία από το phish του προφίλ σας στο Social Media:

Διατηρήστε όσο το δυνατόν μικρότερο από το προφίλ σας είναι "δημόσιο"

Οι λιγότεροι phishers πληροφοριών μπορούν να δουν στα αποτελέσματα αναζήτησης το καλύτερο που θα είστε. Οι Φίσερ είναι πιο πιθανό να πάνε μετά από ανθρώπους που έχουν πολλές δημόσιες κοινές θέσεις, τους αρέσει και άλλες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τους βοηθήσουν στις προσπάθειές τους για ηλεκτρονικό ψάρεμα. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την απόκρυψη των συμπαθειών σας. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο απόκρυψης των επιθυμιών σας για λεπτομέρειες.

Απόκρυψη της λίστας φίλων σας

Ενδέχεται επίσης να θέλετε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου, ώστε τα μέλη του κοινού να μην μπορούν να δουν τη λίστα των φίλων σας. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή των φίλων από το να προσπαθήσουν να τους φίλους σας όπως προαναφέρθηκε. Θα δυσκολευτεί επίσης να καθορίσουν σχέσεις όπως τα μέλη της οικογένειάς σας κ.λπ.