Πώς να εντοπίσετε ένα ψεύτικο αίτημα φίλου

Ίσως όμορφα μοντέλα είναι απλά φυσικά στρέφονται προς εσάς, ή ίσως όχι

Μήπως κάποιο υπέροχο μοντέλο σάς έστειλε ένα αίτημα φίλου; Αναζητάτε τη μνήμη σας, αλλά απλά δεν μπορείτε να θυμάστε το άτομο που προσπαθεί να σας προσθέσει ως φίλο. Είναι πραγματικά ή είναι ένα ψεύτικο αίτημα φίλων;

Γιατί κάποιος θα ασχοληθεί να δημιουργήσει ένα ψεύτικο αίτημα φίλου;

Ενδέχεται να λάβετε ψεύτικα αιτήματα φίλων στο Facebook για πολλούς λόγους, μερικά αβλαβή, κάποια κακόβουλα, εδώ είναι μερικοί τύποι ανθρώπων που ενδέχεται να σας στείλουν ψεύτικα ή / και κακόβουλα αιτήματα φίλων:

Απατεώνες

Οι απατεώνες μπορούν να δημιουργήσουν ψεύτικα προφίλ στο Facebook και να ζητήσουν να είναι φίλοι σας για να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που περιορίζεστε σε "φίλους μόνο". Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας (για spamming) ή άλλες προσωπικές πληροφορίες που μπορεί να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την επιχείρησή σας για μια επίθεση phishing .

Κακόβουλους συνδέσμους

Ενδέχεται επίσης να λάβετε αιτήματα από εισβολείς που δημοσιεύουν κακόβουλους συνδέσμους σε ιστότοπους κακόβουλου λογισμικού ή ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) που ενδέχεται να καταλήξουν στο newsfeed του Facebook, αφού δεχτείτε το αίτημα φίλων τους.

Catfishers

Δεδομένου ότι η τηλεοπτική εκπομπή MTV " Catfished " έχει δείξει ξανά και ξανά, το πρόσωπο πίσω από αυτό το σέξι προφίλ pic δεν μπορεί να είναι τίποτα κοντά σε αυτό που διαφημίζονται. Οι Catfishers μπορούν να δημιουργήσουν περίτεχνα ηλεκτρονικά προφίλ χρησιμοποιώντας εικόνες μοντέλων, σε μια προσπάθεια να γαντζωθούν τα θύματα που αναζητούν την αγάπη online. Μπορούν να στείλουν τυχαία αιτήματα φίλων σε τεράστιο αριθμό ανθρώπων προτού βρουν ένα πρόθυμο θύμα.

Πρώην σύζυγος / σύζυγος / φίλη / φίλος

Εάν μια σχέση τελειώνει άσχημα, μπορεί να καταλήξετε να μην είστε φίλος αυτού του ατόμου. Μπορεί να νομίζετε ότι έχουν φύγει από τον κύκλο σας φίλων στο Facebook, αλλά μπορεί να προσπαθήσουν να βρουν το δρόμο τους ξανά δημιουργώντας ένα ψευδές προφίλ και να σας κάνουν φίλους χρησιμοποιώντας το νέο τους ψευδώνυμο. Αυτό τους επιτρέπει να συμβαδίζουν με τα όσα συμβαίνουν χωρίς να γνωρίζετε ότι είναι αυτά στην άλλη πλευρά της οθόνης.

Τρέχουσα σύζυγος / σύζυγος / φίλη / φίλος

Εάν ο / η σύζυγός σας ή κάποιος άλλος προσπαθεί να δοκιμάσει την πίστη σας με αδίστακτους τρόπους, μπορεί να καταφύγει στη δημιουργία ενός ψευδούς προφίλ χρησιμοποιώντας μια ελκυστική εικόνα προφίλ για να σας προσελκύσει να γίνει φίλος τους, ώστε να μπορούν να σας δοκιμάσουν περαιτέρω δοκιμάζοντάς σας να απαντήσουν στις ενδεικτικές αναρτήσεις ή συνομιλίες τους. Θα μπορούσαν να καταγράψουν αυτές τις πληροφορίες με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν αργότερα.

Ιδιωτικοί ανακριτές

Οι ιδιώτες ερευνητές θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν ψευδή αιτήματα φίλων προφίλ για να τους βοηθήσουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για εσάς. Το είδος των πληροφοριών που κανονικά θα περιορίζονταν από τη δημόσια προβολή και το απόθεμα μόνο για φίλους.

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε ένα ψεύτικο αίτημα φίλου;

Υπάρχουν διάφορες ενδείξεις ότι το αίτημα φίλου που λάβατε ενδέχεται να μην είναι αυθεντικό. Εδώ είναι πέντε ερωτήσεις που θα πρέπει να ζητήσετε από εσάς να βοηθήσετε να προσδιορίσετε αν το αίτημα φίλων μπορεί να προέρχεται από ένα ψεύτικο προφίλ:

1. Γνωρίζετε τον Ράκερ ή έχετε κοινούς φίλους μαζί τους;

Αν και είναι προφανές, αυτή είναι η πρώτη ένδειξη. Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε ποτέ να συναντήσετε αυτό το άτομο στην πραγματική ζωή ή να συναντήσετε μέσω οποιωνδήποτε αμοιβαίων φίλων, τότε είναι πιθανό ένα αίτημα φίλου που σας έχει σταλεί κάτω από ψευδείς προθέσεις. Ελέγξτε τη λίστα των φίλων τους (εάν είναι ορατή) και κάντε κλικ στη λίστα "αμοιβαία" για να δείτε ποιον και οι δύο ξέρετε. Ελέγξτε με τους αμοιβαίους φίλους σας για να δείτε αν τους γνωρίζουν.

2. Είναι το αίτημα φίλου από ένα ελκυστικό άτομο του αντίθετου φύλου;

Εάν είστε τύπος και έχετε ένα τυχαίο αίτημα φίλου από μια όμορφη γυναίκα, τότε αυτό είναι το πρώτο σας tip-off ότι θα μπορούσε να είναι ένα ruse. Το ίδιο ισχύει και για τις κυρίες. Ένα αίτημα φίλου με μια φωτογραφία ενός ελκυστικού προσώπου που παρουσιάζει με προκλητικό τρόπο είναι συχνά το δόλωμα που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί που δημιουργούν ψεύτικα αιτήματα φίλων.

3. Το αίτημα προέρχεται από ένα άτομο με πολύ περιορισμένο ιστορικό στο Facebook;

Αν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους στο Facebook, το άτομο μόλις προσχώρησε στο Facebook πολύ σύντομα, τότε αυτό είναι μια τεράστια ένδειξη ότι το αίτημα φίλου είναι ψεύτικο. Οι περισσότεροι νόμιμοι χρήστες του Facebook θα έχουν μακρά ιστορία στο χρονοδιάγραμμά τους που χρονολογείται από αρκετά χρόνια.

Τα ψεύτικα προφίλ συχνά δημιουργούνται βιαστικά και τα περισσότερα προφίλ θα υποδεικνύουν πότε θα συμμετάσχει το Facebook. Εάν το χρονοδιάγραμμά τους στο Facebook λέει ότι εντάχθηκαν στο Facebook πριν από 12 ημέρες, τότε το άτομο πιθανότατα προσπαθεί να σας απατάξει, εκτός αν είναι η γιαγιά σας, που είναι πολύ αργά στο κόμμα Facebook και έχει νόμιμο λόγο για περιορισμένο ιστορικό.

4. Το πρόσωπο έχει ασυνήθιστα μικρό ή μεγάλο αριθμό φίλων και είναι όλοι το ίδιο φύλο;

Τα πλασματικά προφίλ μπορεί να έχουν έναν εξαιρετικά μικρό ή, ενδεχομένως, μεγάλο αριθμό φίλων στη λίστα φίλων τους. Ο λόγος? Έχουν ξοδέψει πιθανώς πολύ λίγη προσπάθεια για τη δημιουργία του ψεύτικου προφίλ, ή έχουν «shotgunned» έναν τόνο φίλων που ζητούν και έλαβαν έναν τόνο απαντήσεων.

Μια άλλη ένδειξη είναι το φύλο εκείνων που βρίσκονται στη λίστα φίλων τους . Ανάλογα με το ποιος είναι ο χρήστης πίσω από το ψεύτικο προφίλ στοχεύει, θα δείτε πιθανώς φίλους που είναι κατά κύριο λόγο από το αντίθετο φύλο του αιτούντος, δεδομένου ότι είναι πιθανό ποιος στοχεύουν όταν στέλνουν τα ψεύτικα αιτήματα φίλων τους. Εάν το αίτημα προέρχεται από κυρία που στοχεύει τους άνδρες, περιμένετε σχεδόν όλους τους άντρες στη λίστα φίλων, αντί για ένα μείγμα ανδρών και γυναικών όπως θα περίμενε κανείς από ένα πραγματικό πρόσωπο.

5. Υπάρχει πολύ μικρό προσωπικό περιεχόμενο στο χρονοδιάγραμμά τους;

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δείτε πολλή καθημερινή δραστηριότητα σε ένα ψεύτικο προφίλ λόγω της προσπάθειας που απαιτείται για τη δημιουργία 'πραγματικού' περιεχομένου. Μπορεί να δείτε μερικές εικόνες, ίσως κάποιες συνδέσεις, αλλά πιθανότατα δεν θα δείτε πολλά check-in τοποθεσίας ή ενημερώσεις κατάστασης. Αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να είναι αληθινό για τους απατεώνες του τύπου Catfishing, καθώς μπορεί να περάσουν πολύ χρόνο και προσπάθεια καθιστώντας το online persona τους όσο το δυνατόν πιο πραγματικό.

Την επόμενη φορά που θα λάβετε ένα τυχαίο αίτημα φίλου, αναρωτηθείτε τις παραπάνω ερωτήσεις. Εάν η απάντηση είναι ναι σε περισσότερα από ένα ή δύο από αυτά, τότε ίσως μόλις εντοπίσατε έναν ψεύτικο φίλο.